Top Message

www.oblik.fi

KESÄ ON MIELENTILA

Tänään on ollut pitkästä aikaa sateinen päivä. Samalla se on tarkoittanut pientä paussia pihahommista, joita riittää vielä pitkäksi aikaa eteenpäin. Saimme eilen illasta etupihan laatoitukset valmiiksi ja nurmikon ajettua. Sade tekee juuri nyt todella hyvää vähän jo palamaan päässeelle nurtsille ja muutoinkin kuivalle maalle. Tämän alkukesän aikana meitä on kyllä hemmoteltu niin parhaalla säällä kuin olla ja voi. Jotenkin nämä vähän viileämmät ja sateisetkin päivät tuntuvat kuitenkin aika kivoilta. Kesä taitaa olla ennemminkin mielentila, kuin mikään yksittäinen ulkoinen seikka - kuten auringonpaiste.

Tänään menin hetkeksi istumaan etuportaille sateen aikaan ja voi luoja sitä tuoksua. Tiedättekö sen vastaleikatun nurmikon, sadepisaroiden ja kosteiden pensaiden tuoksun. Se on huumaavaa! En malttanut olla käymättä kukkapuskalla nappaamassa paria oksaa sisälle. On muuten jännä tunne kun huomaa jatkuvasti jotakin uutta pihalla. Ensimmäinen kesä uudessa kodissa on siitä ihana, että koskaan ei tiedä mitä mistäkin alkaa seuraavaksi kasvamaan.
Tähän saakka olemme touhuilleet lähinnä takapihan puolella, mutta laatoitushommien ja muiden etupihan ehostustöiden aikana on alkanut tuntumaan, että ehkä etupihallekin kannattaisi suunnitella jotakin oleskelupistettä. Siellä paistaa ihana aamuaurinko ja itseasiassa portaikon edustalle se paistaa läpi koko päivän. Ehkä oli ihan hyvä, ettemme laajentaneet vielä tänä kesänä takaterassia suuremmaksi, voisi nimittäin olla ihan mainio idea jättää se tuon kokoiseksi kuin nyt on, ja tehdä etupihalle ihan omansa... Vielä on kuitenkin kesää niin paljon jäljellä, että tahdomme nähdä miten valot ja varjot osuvat mihinkin etenkin loppukesän aikaan ennen kuin teemme mitään päätöksiä suuntaan tai toiseen. Onneksi kiire ei ole mihinkään.
Nyt pitää lähteä pakkaamaan kuitenkin huomisen tavaroita kasaan, sillä aamulla lähdemme junakyydillä Pikkutalon Sannan kanssa vähän isolle kirkolle päivää viettämään. Tulee varmasti hauskaa ja ihan parasta nähdä taas pitkästä aikaa muitakin tuttuja.

Oikein kivaa torstain iltaa kaikille, nautitaan ihanista kesäkuun hetkistä ja tuoksuista <3
Jutta

 1. Minullakin on täällä uuden ihastelua, kun uuden kotimme pihaa tarkkailen ja mitä se mistäkin työntää :)

  VastaaPoista
 2. Ihana sade ja tosiaankin tuo tuoksu, kun ilma on niin lämmin!
  Meitä etelän ihmisiä ilma on kyllä suosinut tänä keväänä ja alkukesänä.♥

  Muistan tuon tunteen, vaikka olemme jo asuneet 20v. rintamiestalossamme, kun keväällä aloimme ihmetteleen, mitä kaikkea pihassa kasvoikaan. Aiempi asukas oli istuttanut ruttojuuria pihaan ja ne ovat keväällä kuin kiinankaaleja, kun kukinnot nousevat maasta. Meillä ei ollut hajuakaan mitä ne olivat. Ruohosipulia oli kolmekymmentä mätästä ja raparperia kolme 2,5m penkkiä, ym. Rouvalla oli kasvisravintola:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kuulostaa ihan huippukivalta ylläriltä nuo teidän löydöt! Oi ollappa joskus tuollainen hyötypuutarha :)

   Poista
 3. Kesän tuoksut sateen jälkeen ovat parhaita. Tuoksuilla on valtava merkitys omaan mielentilaan. Tuon tuoksun kun saisi purkkiin, että voisi talven pimeinä aikona siitä imeä kesäenergiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juurikin näin. Tuoksu on aisteista jopa melkein voimakkaimmin tunteita herättävä :)

   Poista
 4. Oi, kesän tuoksu sateen jälkeen on niin mielettömän ihana! <3 Oikein hauskaa viikonloppua sinne! :)

  VastaaPoista
 5. Suloisen kesäinen tunnelma. On kylmää taikka märkää, mutta ihanan valkoisaa kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Nyt oikein hellitään meitä tämän valon kanssa... Pitää laittaa muistojen purkkiin kaikki tämä valoisuus, jotta jaksaa sitten taas sen pimeänkin kauden :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets