Top Message

www.oblik.fi

HELPPO JUHANNUSTULIAINEN 10 MINUUTISSA

Juhannuksen tuliaiskimppu Kohta vietämme jälleen keskikesän juhlaa. Monille se tarkoittaa yhdessäoloa mökkeillen ystävien taikka sukulaisten kanssa. Useimmiten juhannusviikonloppuun kuuluu saunominen, grillaus, uiminen ja leppoisa oleskelu ilman sen kummempaa ohjelmaa. Yöttömän yön taika on aivan ihana ja siitä on ilo nauttia porukalla. Mutta yhtälailla kaupunkijuhannuksetkin ovat alkaneet taas nostamaan päätänsä kaiken edellämainitun vastapainoksi. 

Tänä vuonna meidän juhannuksemme kuluu isovanhempien kesäpaikalla, jonne meidät on kutsuttu isommalla porukalla. Mummi ja Pappa ovat viettäneet kesiä tällä paikalla jo ennen kuin minä olen syntynyt. Tuolla paikalla on siis minulle erityinen merkitys ja siihen liittyy myös toinen toistaan ihanampia kesämuistoja lapsuudesta. Vielä eilen Mummi soitteli ja vannotti, että älkää vain tuoko mitään ruokaa tai juhannustuliaisia, sillä heillä on jo ihan kaikkea ja tarkoitus on vain nautiskella yhdessäolosta ilman, että kaikkien tarvitsee jonotella kaupoissa ennen viikonloppua. 

Koska kuitenkin halusin jotenkin kiittää isovanhempiani vieraanvaraisuudesta, päätin tehdä juhannustuliaisiksi perinteisen koivuvihdan - paketoin sen kuitenkin kukkakimpun tapaan ohueen ruskeaan paperiin.
vihta
kesätuliainen
juhannustuliainen

Tähän keskikesän tyylikkäimpään tuliaiskimppuun tarvitset:

 • tuoreita koivunoksia
 • silkkipaperia tai vaihtoehtoisesti vaikka sanomalehteä
 • palan teippiä paperin kiinnittämiseen
 • (mikäli kimppu tehdään paljon etukäteen tai se joutuu matkaamaan autossa pitkän matkan, kannattaa kimpun alaosa rullata märän talouspaperin sisään ja päälle kiinnittää kuminauhan avulla pieni muovikääre)
Parasta on, että tämä tuliainen tulee varmasti käyttöön, eikä jää nurkkiin pölyttymään. Mukavaa on minusta muutoinkin antaa lahjoja ja tuliaismuistamisia, jotka saaja voi käyttää arjessa (tai juhlassa). Näin varmistetaan samalla se, ettei tule hankittua kenellekään ylimääräisiä tavaroita lojumaan kotiin tai mökille. Vaikka tämän kimpun annankin juhannuksena, soveltuu tuliaiskimppu myös mainiosti muihinkin kesän illanistujaisiin. Hauska tapa muistaa emäntää tai isäntää vieraanvaraisuudesta ja kutsusta.

Jutta

 1. Ihana idea! Onko sillä muuten väliä minkälaisesta koivusta oksat taittaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alta tulikin jo asiantuntevampi vastaus... Itse olen aina vain hakenut joitain koivunoksia, enkä ajatellut niillä olevan eroa. On saanut vihdottua kaikilla :)

   Poista
 2. Ihana idea! Täytyykin muutama saunavasta tehdä kun huomenna mennään Puulalle juhannuksen viettoon. Mieheni setä kertoi, että vastaan sopivat parhaiten rauduskoivun lehdet ja punoksiksi hieskoivun sitkeät oksat. Ajattelin ehkä tehdä vielä juuttinarusta sellaisen lettinauhan ja sillä viimeistelisin saunavastan kädensijan ... =)

  VastaaPoista
 3. Kiva tuliaisidea - niin yksinkertainen ja itsestäänselvä - vaan vaatii kuitenkin ne hoksottimet tehdä;)
  Hauskaa juhannusta sinulle ja perheellesi, Jutta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näppärä mökkituliainen, joka sopii mainiosti juhannuksen jälkeenkin viemisiksi :)

   Poista
 4. Juhannukseksi myös kesämökille, ja siellä ei kasva rauduskoivua, joten tuonhan on mitä mainioin vieminen :)Kiitos ideasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa, jos täältä sai hauskan idean mukaansa juhannuksen viettoon :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets