Top Message

www.oblik.fi

TAULU OMASTA VALOKUVASTA

Aiemmin keväällä otin kameran mukaan aamulenkille. Tuolloin onnistuin mielestäni ottamaan melko kauniin kuvan hiljaa liplattavasta järvestä, joka sijaitsee aivan kivenheiton päästä takapihaltamme. Päivä oli harmaa ja jopa vähän sateinen, mutta silti - tai ehkä juuri siksi - kuvassa on jokin taianomainen pysähtynyt tunnelma. Päätin kokeilla kestääkö kuva suurennoksen 50x70cm kokoiseksi tauluksi... Ja sehän kesti. Nyt viimein on myös keittiö saanut jotakin seinilleen. Tähän saakka tila on tuntunut jotenkin tyhjältä. Edelleen mietteissä on pari sisustusjuttua keittiöön (kuten verhot...), mutta luulen, että näihin juttuihin palaan vasta myöhemmin. Nyt tekee mieli vain viettää aikaa pihalla auringosta ja valosta nauttien.

Teetin kuvasta suurennoksen Ifolorilla, ja sille tuli hintaa n.13 euroa. Minulle olisi hyvin riittänyt myös paperille tulostettu kuva, mutta samalla teetin muitakin valokuvia tuolta, niin koin helpommaksi testailla tätä valokuvapaperilla samasta paikasta tilaamalla.
Keittiötä kuvatessa tajuan muuten aina saman ongelman - en pääse tarpeeksi kauas, jotta saisin tilan vangittua kunnolla. On varmasti välttämätöntä hankkia kesän aikana laajempi objektiivi kameraan... Sama ongelma toistuu nimittäin monessa muussakin huoneessa, mutta ei ehkä näin radikaalisti. Jotakin osviittaa kuitenkin näistäkin kuvista toivottavasti saa.

Onko teistä joku joskus teettänyt valokuvasta tämänkokoista suurennosta? Osaatteko ehkä kertoa menisikö tavalliselle julistepaperille painaessa suttuisemmaksi kuin valokuvapaperilla? Tässä mielestäni on onnistuin rakeisuuden ja kohinan minimoimisen kanssa, vaikka paljon pitikin asiaa etukäteen testailla.

Iloista päivää!
Jutta

 1. Ihanan harmoninen tunnelma taulussa! Mistä olet löytänyt nuo kehykset? Puisia kehyksiä tuntuu olevan kehnosti markkinoilla ja varsinkaan noin siroina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin saman asian! Etsin itseasiassa näitä aika pitkäänkin, ja lopulta löysin Deseniolta. Kyseessä siis tämä kehys https://desenio.fi/fi/artiklar/-35.html

   Poista
 2. Tosi kaunis kuva <3

  VastaaPoista
 3. Onpas oivaltava taulupari! Täydentävät ja toistavat mukavasti toisiaan.

  VastaaPoista
 4. Kaunis kuva! Taas menee ajatukset yksiin nimittäin olen odottanut jo useamman kuukauden että pääsisin kotikulmille veneilemään, ihan sama idea oli julisteeseen ja vielä keittiöönkin 😁 Mistä löysit kehykset? Onnistuu hyvin tavalliselle julistepaperille 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, hauskaa :) Kehykset löysin Deseniolta ja tuonne ylemmäs heitin linkinkin kommenttiin :). Ja kiitos - seuraavaksi testailen julistepaperille suurennosta.

   Poista
 5. Kaunis kuva ja toimii hyvin tuon toisen taulun kassa! En osaa sanoa miten rakeisuus muuttuu tulostuspaperilla mutta olen ymmärtänyt että kunnon valokuvapaperitulosteet kestävät paremmin aikaa.

  Arvasin heti noista pikkukävyistä että kuva on litsajärveltä. Olen kotoisin tuon järven rannalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tältä järveltä on otettu monia kuvia, ja myöhemmin olen huomannut että aika monessa otetussa kuvassa tosiaan näkyy nuo pikkukävyt. Paikka on kyllä ihana :)

   Poista
 6. Mä ostin tänään Canoniin laajakuvaobjektiivin! Hirveen hyvä eikä edes kallis. Otin sen edullisemman version, jossa valovoimaa ei ole niin paljon. Hintaa jäi alle 300€.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla käytössä Olympus ja laajakulmat maksaa ihan hitosti. Tänään posti toi yhden runkotulppaobjektiivin, mutta voi luoja sitä kulmien pyöristystä... En kestä....

   Poista
 7. Kaunis taulu ja viihtyisä pöytäryhmä. Olen useasti ajatellut teettää suurennoksen jostakin saarimökin maisemakuvasta, mutta aina se on jäänyt. Kiva kun kerroit tässä hinnankin. Tuo kuulostaa hyvin kohtuulliselta. Pitää ryhtyä tuumasta toimeen.
  Terveisiä uudelta åbloggaajalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut tosiaan kallis hinta omasta mielestäni. Kuvittelin itse näin suurta kuvaa paljon arvokkaammaksi. Peukut tuumasta toimeen ryhtymiselle ja tervetuloa meidän jengiin :)

   Poista
 8. Todella hieno taulu! Muutenkin onnistunut kokonaisuus ja kiva tunnelma :)

  VastaaPoista
 9. Kaunis taulu ja sopii hyvin tilaan. Ihanan rauhottava kiintopiste lepuuttaa katsettaan.

  VastaaPoista
 10. Ihana taulu! Ja tietty koko ruokailutila:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kuva onnistui kyllä hyvin vangitsemaan sen kauniin tunnelman, joka oli kuvan ottamishetkellä läsnä.

   Poista
 11. Kaunis! Ei ole tullut teetettyä suurennosta omasta kuvasta, mutta mielessä on ollut monta kertaa...joltain matkalta olisi kiva tallentaa tauluun jokin tunnelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Se on usein se aloittamisen vaikeus, vaikkei kyse ole isosta asiasta... Monta kertaa vain unohtuu. Itselläkin pyöri pitkään mielessä että haluaisin teettää jostain järveltä otetusta kuvasta suurennoksen, mutta vasta nyt sen lopulta tein :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets