Top Message

www.oblik.fi

PROTOTYYPPI / OMAT TUOTTEET

Jaiks! Muistatteko vielä alkuvuodesta sen arvonnan ja kyselyn, jossa vastailitte tuotesuunnitteluun liittyviin juttuihin? (Jos ette, niin kannattaa lukea vielä tämä juttu: "Minä tuotesuunnittelijana + Arvonta")... Lupasin palailla tähän aiheeseen vielä myöhemminkin, joten on aika lunastaa lupaukset.

Nyt ollaan siinä pisteessä, että olen rakentanut prototyypit ensimmäisistä tuotteista ja hahmotellut, miltä nämä tulisivat aidossa käyttöympäristössä näyttämään. Mallit on rakennettu pahvista, sillä halusin testata todellisia mittasuhteita ja ulottuvuuksia. Niitä on minun ainakin hankala vain tietokoneen ruudulta hahmottaa, joten tällainen protoilu sopii itselleni hyvin... 

Mitä ja miksi? Lähdin tekemään luonnoksia ja suunnitelmia kyselyn vastausten analysoinnin jälkeen ja pohdin mitä uutta minä voin tuoda LifeSaver -konseptille. Halusin ehdottomasti suunnitella tuotteita, jotka istuvat nykyiseen valikoimaan, mutta erottuvat kuitenkin sieltä muiden joukosta jollain tapaa "Juttamaisena". Pohdin pitkään erilaisten purkkien ja säilyttimien funktiota, sekä monikäyttöisyyttä... Kolmio on muoto, joka jostakin syystä viehättää itseäni hurjan paljon. Jälkikäteen olen huomannut, että kaikki koulussa tehdyt omat projektit ovat jollakin tapaa kietoutunut kolmion muodon ympärille. Se on erikoista, sillä tietoisesti en ole tähän pyrkinyt. Näin kävi kuitenkin myös nyt. Luonnostelun ja monien viilausten jälkeen syntyi kolmen tuotteen setti, jota päästään testaamaan jo ihan pian! 

Setti pitää sisällään kolme itsenäistä ja erillistä säilytintä, jotka ovat keskenään kuitenkin modulaarisia. Yhdessä näistä muodostuu ikäänkuin pakkaus, mutta kukin osa toimii monikäyttöisesti myös yksinään. Suunnittelun lähtökohtana oli luoda tuote, joka toimii työpöydän lisäksi myös kodin muissa tiloissa. Siksi päätin jalostaa ajatusta säilyttimen seinään ripustamisesta - ja se toimii hiton hyvin! Voisin hyvin nähdä jo meidän hammasharjat tuollaisessa seinään ripustettavassa purkissa, mutta yhtähyvin näen kokonaisuuden kynien ja työpöydän tarvikkeiden säilyttämisessä. Rakastan nerokkaita ja monikäyttöisiä tuotteita ja olen aika fiiliksissä, että jaksoin viilata tätä tarpeeksi pitkälle, jotta modulaarisuus ja monipuolinen käyttö toteutuvat haluamallani tavalla. Odotan jo niin innolla, että ensimmäiset koe-kappaleet on saatu uunista ulos ja pääsen hypistelemään tuotetta käsissäni. Siinä vaiheessa saattaa tulla vielä joitakin parannusideoita esille - ja varmasti tuleekin.

Nyt ajattelin kuitenkin kainosti kysyä teiltä palautetta ja kommentteja <3.  
Mitä pidät vaaleasta nuden sävystä? Olisiko sen rinnalle hyvä miettiä myös jotakin muuta väriä?
Näkisitkö tuotteen yhtenä settinä vai erikseen ostettavissa erissä?
Löytyykö ideasta jotakin hassua, jota en ehkä itse ole tullut huomanneeksi?
Ja ehkä se tärkein - näkisitkö tällaisen setin omassa kodissasi (ja jos niin millaisessa käytössä)?

Kaikkia yksityiskohtia en tuotteesta tule vielä paljastamaan (suojelen itseäni ja ideaani ;)), 
mutta sen aikakin varmasti koittaa vielä ;)

Ah, olen niin fiiliksissä!!!!!
Jutta

 1. Hienoja ovat! Kyllä voisin nähdä näitä myös itsellä :) Go girl!

  VastaaPoista
 2. Pidän näitä kivan näköisinä ja tuo modulaarisuus viehättää myös. Kiinnostaa, onko tuo lopullinen koko vai voisiko olla myös isompi koko? Ja materiaali myös mietityttää. Väri on hyvä, pitäisin myös harmaasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Materiaali on vielä toistaiseksi sellainen, jonka tiedon pidän itselläni ;). Siitä varmasti lisää myöhemmin. Pahviset on siis vain prototyyppejä. Koko-asiaa voi myös jalostaa, tässä ne on ajateltu kynille, joille nykyinen koko on passeli :)

   Poista
 3. Törkeen hienoja Jutta!! You go girl ♥♥ Itse voisin hyvinkin näkemässä itseni tekemässä ostopäätöstä koko kokonaisuuden äärellä. Ja nude toimii superhyvin, myös perusvalkoinen voisi olla myös kiva!

  VastaaPoista
 4. Nude kuulostaa tosi hyvältä, mutta tuollaisissa pienissä paperijutuissa voisi käyttää rohkeasti värejäkin. Sanoo ikuinen värifriikki.

  Tykkään yksinkertaisesta ideasta. Paras juttu onkin yleensä se pois jätetty juttu :)

  VastaaPoista
 5. Ihan mielettömän upeat! Meillä voisin ehdottomasti nähdä noita niin työpisteellä, vessassa, keittiössä kuin eteisessäkin :D Toki materiaali varmaan ratkaisee osittain sijoituspaikkaa. Ja settinä ostaisin hyvinkin! Nude toimii värinä, mutta ostajat saattaisivat kaivata myös esim. harmaata, valkoista tai mustaa vaihtoehtoa. Tai sitten semmoista settiä, missä on kahta eri väriä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Jossu! Settinä ostaminen olisi kyllä "helpompaa". Toki mietin, että saattaahan joku kaivata vain yhtäkin seinälle/pöydälle... Pitää pohtia valmistajan kanssa asiaa ;)

   Poista
 6. On kyllä oikein näppärä kokonaisuus ja näkisin nämä mielelläni meillä. Ekaksi tuli mieleen pojan huoneen työpöydän yllä tai sitten eteisessä avaimille. Värinä perus valkoinen, musta ja harmaa on aina monikäyttöisiä! Mutta miksi ei tuo nudekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, eteiseenkin kävisivät mainiosti! On mahtavaa, että malli on sellainen, josta ei heti tule vahva fiilis johonkin tiettyyn tilaan, vaan sen voisi hyvin nähdä eri tiloissa ja tarkoituksissa. Se on minusta tuotesuunnittelussa aina ihan parasta! :)

   Poista
 7. Hieno ja toimivan oloinen idea! Tykkään, että voi käyttää niin pöydällä kuin seinälläkin ja juuri tuosta, että erillisistä osista koostuu yksi paketti. Nude väri on kiva, mutta ehdottomasti näkisin mukana myös klassikovärit valkoisen ja mustan. Settinä hankkiminen on simppeliä, mutta erikseen ostettuna voisi värejä sitten sekoitellakin. Näen, että tuo on konsepti jota on helppo kasvattaa kokonainen tuoteperhe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos kannustavasta ja lämminhenkisestä kommentistasi. Kiitos <3

   Poista
 8. Niin upeaa tuotesuunnittelua. =) en malta odottaa lopputulosta.
  Voisin vallan hyvin ripustaa työhuoneeni seinään nuo kolmiot kynille ja muille välineille. Väri on just passeli. Yksivärisen rinnalla voisi olla myös printillinen kuosi, vaikka kukallinen ... näkisin kokonaisuuden myynnissä ainakin settinä (helppoa ostamista, officekäytössä juuri kolmiot seinällä ja alusta pöydällä) ja miksi ei myös yksittäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin on vaikeaa pysyä aloillaan ja odotella, että oikeat prototyypit tulevat uunista ulos. Jännää! Yhtä printtiä vähän jo suunnittelinkin, katsotaan valmistetaanko ensin yksivärinen koe-erä ja mihin tuote/tuoteperhe voisi siitä kasvaa ;)

   Poista
 9. WAUTSI! Näen tällaiset ehdottomasti meillä. Nude on kiva. Myös valkoinen, harmaa ja musta toimisivat hyvin. Ja miksei jotkin pastellisävytkin:).

  VastaaPoista
 10. Kolmio viehättää minunkin silmää. Mistä materiaalista nämä on tarkoitus tehdä? Nuden lisäksi väreissä vois toimia harmaa, sammalen vihreä ja syvä burgundin punainen. Tietysti riippuen hieman ehkä materiaalista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän vielä toistaiseksi yksityiskohdat salassa ennen kuin ollaan päästy testaamaan näitä oikeilla materiaaleilla ;). Niistä varmasti lisää myöhemmin kun koe-kappaleet on valmistuneet. Kiitos paljon kommentistasi <3

   Poista
 11. Hyvältä näyttää! Meille kotiuttaisin heti harmaat tai mustat :)

  VastaaPoista
 12. Asiaa nainen! Saat tässä ja nyt ekan tilauksen! Kaipaan päheitä säilyttimiä työpöydän yläpuolelle seinälle ja ne löyty just! Wow, ja tykkään tosta vaaleasta!

  VastaaPoista
 13. Kolmio mielyttää myös silmääni :) Seinämallit voisivat olla pikkuisen isompia ja tykkään pöytämallista sen muunneltavuudesta eli hyvä juttu, että voi käyttää erikseen ja yhdessäkin näyttää tosi hyvältä. Tuo värikin on kiva ja vosi myös vanerina toimia hienosti.Harmaa, musta ja valkoinen lisäksi menis varmaan kivasti kaupaksi. Hyvä sie!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :). Itseasiassa tässä on siis kuvissa vain ja ainoastaan yksi malli, jota olen vain visioinut eri käyttötarkoituksiin. Sama säilytin toimii siis itsessään seinällä, pöydällä, yhdessä ja erikseen :)

   Poista
 14. Minulle tuli mieleen,voisiko tuo uloin,neliön muotoinen säilytin olla korkeampi? Tai sitten niin,että neliön muotoisia osia olisi kaksi odenttistä ja ne tulisivat vastakkain (niin ikään pohja ja kansi) niin,että kolmiot saisi kokonaan "purkkiin".

  Öh. Vaikea selittää. Mutta lähdin pohtimaan tuon matalimman säilyttimen funktiota ja sitä,kuinka siitä saisi suuremman hyödyn (toiminnallisuus..esim kynäpurkkina),kuin vain kaunis esine.

  Ja vielä kerran öh. Niin sekavaa selostusta,että nyt nukkumaan.

  VastaaPoista
 15. Wau. Hyvä sie! Voisin kuvitella meille. Ei tule mieleen millaiseen kotiin nämä eivät sopisi! Värikin kiva, itse ehdotan lisäksi harmaata ja valkoista.

  VastaaPoista
 16. Upeat Jutta! Itse näkisin nämä työpöydällä ja siellä seinällä. Metallisia/muovisia jos olisivat niin voisi myös jollekin roikkuvalle minikasville olla ihanat työpisteen yllä tai sitten siveltimille ja kynille. Samaan sarjaan voisi olla muuten paikallaan sellainen led valaisin josta tulisi kiva tunnelma/yövalo. Sellainen tyylikäs kun olisi etsinnässä lastenhuoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos Jaana <3 Arvostan palautettasi suuresti! Pienille kasveille myös itse näkisin nämä, joten se hieman vaikuttaa materiaaliin ;). Ja hei olisipa hauska, jos näiden pohjassa olisi valonlähde. Hmm.

   Poista
 17. Mahtavaa! Tosi kivalle näyttää! Minäkin mietin, että jos neliölokero olisi korkeampi, olisi se monikäyttöisempi ja toimisi silti hyvin kolmiolokeroiden kokoajana. Nuden sävy on kaunis, mutta sen rinnalla voisi olla joku useampaan kotiin istuva väri; musta, harmaa tai valkoinen toimii aina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tosi hyvä pointti. Itse olen kaivannut sellaista matalareunaista, johon saisi pienet silput, mutta ehkä tosiaan aavistuksen korkeampi olisi monikäyttöisempi. Kiitos :)

   Poista
 18. Tosi loistava idea! Ja tuo seinälle ripustaminen myös. Tuleeko sivulle reikä ripustusruuvia varten vai miten kiinnitys?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätäkin asiaa vielä testataan kun ensimmäiset aidot protot saadaan valmistettua oikealla materiaalilla. Vaatii pientä testausta ennen päätöstä :)

   Poista
 19. Kolmio on niin harmoninen ja tasapainoinen muoto - pidän siitä kovasti.
  Materiaalina toivoisin, ettei se olisi muovi. Puu tai savi olisi mieluisampi vaihtoehto.
  Nude on hieno ja juttamainen, pidä se :) Harmaa sopisi sille pariksi. Itselle toivoisin nyt uuteen työhuoneeseeni mustaa, valkoista ja kullanväristä. (Yritän saada tänään postauksen lähtemään vihdoin valmiista työhuoneestani, käyhän illalla tai viikonloppuna kurkkaamassa ;))
  Onnea tuotesuunnitteluun!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti - itsekin viehätyn suuresti kolmion harmoniasta :)

   Pohdimme materiaalijuttuja valmistajan kanssa yhdessä ja siihen vaikuttaa monikin seikka. Palaan tähän varmasti vielä myöhemmin :) Harmaa olisi tosiaan myös mainio kaveri tälle :)

   Poista
 20. Whee!!Mä niin uskon, että olet fiiliksissä ja saatkin olla! Sä olet niin rautaa mimmin, ettei mitään rajaa!! So happy for you <3

  VastaaPoista
 21. Tosi ihanat! Tuo kolmion muoto viehättää itseäkin. Sävynä nude on aivan ihana, mutta musta ja valkoinen olisivat sen seuraksi taatusti tosi kaupalliset värit, jos sitä puolta haluaa ajatella. Upeaa muotoilua, olet tosi lahjakas! <3

  VastaaPoista
 22. Hienoa! Kaunis ja yksinkertainen! Musta ja valkoinen ovat minusta hyvät perusvärit, joita helppo myydä. Tuo nudekin on kaunis. : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On totta, että ne varmasti kaupallisesti ovat "helpoimpia". Itseäni kiinnostaa haastaa sitä ajatusta, ja ehkä vähän jopa kapinoida vastaan ;). Ei se silti poista sitä tosiseikkaa, että tuotteet tulevat myyntiin ja kaupallisuutta on ajateltava. Sitäpaitsi musta ja valkoinen on aina muodissa :)

   Poista
 23. Hauskalta näyttävät, mutta ihmettelen vain miten syvästä kolmiosta saa ongittua pohjalle pudonneet avaimet tai muut pikkuesineet. Mahtuuko käsi?

  VastaaPoista
 24. Ihan hauska idea tuollainen ja kiva, että tuotesuunnittelussa otettu huomioon monikäyttöisyys. Tarvitsisinkin juuri tuollaisia seinälle laitettavia lokeroita, joihin voisi laittaa kaikki kynät ja viivoittimet. Mielenkiinnolla odotan, minkälainen lopputuloksesta tulee!

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets