Top Message

www.oblik.fi

STRING SYSTEM OLOHUONEESSA JA SISUSTUSJUMI

Eilisessä postauksessa vilahtikin kuvakulma, jota ei ennen täällä blogissa olla nähty. Siihen on useitakin syitä, mutta päällimmäisenä lienee kuitenkin se, etten ole tuohon seinämään millään muotoa tyytyväinen. Seinää hallitsee massiivinen televisio (omasta mielestäni - perheen miehet ovat toista mieltä), jonka alla on kauan haaveilemani String System kaapit hyllyineen. 

Mielestäni kaapit näyttävät aivan lilliputilta television alla ja haaveissa onkin jatkaa tuota kalustetta vielä yhden moduulin verran. Sen aika ei kuitenkaan ole ihan vielä, sillä sen verran euroja noihin joutuu uhraamaan, ettei kaikkea voida samantien hankkia. Toisaalta siinä piilee samalla juuri se hieno juttu, että kalustetta voi muunnella ja jatkaa myöhemminkin. Stringin toiselle puolelle on eksynyt väliaikaisesti korkea hyllykkö, joka olisi kyllä tarkoitus siirtää toiseen paikkaan (kunhan vain keksin mihin ihmeeseen saan tuon alahyllyllä olevan kaiuttimen keskusyksikön/vahvistimen/soittimen tungettua). Kaappiin se ei mahdu ja on myös liian syvä hyllyille. Muutoinkin tästä seinältä puuttuu "se jokin". En saa sitä oikein valmiiksi, koska mielen päällä on jatkuvasti tuo vahvistin ja nuo inhottavat johdot, jotka on koteloitu pisin seiniä. 

Mutta yhtä kaikki - hyllyköstä pidän hurjasti! Se on samaan aikaan tyylikäs, ajaton, elegantti, siro ja hillittömän kaunis. Ja se kätkee juuri sopivan määrän tavaraa sisäänsä olohuoneessa. Muuta säilytystä en tässä tilassa kaipaa, mutta pelit, leffat, pelikonsolit ja sekalaiset lasimaljakot (jotka ei sillä hetkellä ole käytössä) haluan pitää katseilta piilossa. Onneksi nuo pelivehkeet saatiin kaappien liukuovien taakse, näin esillä on edes vähän vähemmän johtoja ja laitteita.
Ja ehdottomasti pidän myös muusta olohuoneessamme! Jotenkin vain tuo seinämä kaipaa jotakin... Onneksi sisustuksen ei pidäkään tulla valmiiksi hetkessä. Koitan pitää pientä ajatustaukoa tuosta, koska silloin saattaa olla, että vastaus löytyy kuin itsestään. 

Jutta

 1. Hei Jutta, itse haaveilen samasta kokonaisuudesta! Uskaltaisitko sanoa mahtuisiko tv omalla jalallaan seisomaan hyllykön päällä tuosta keskimmäisesta jalasta huolimatta? Ja ovatko jalkapaneelit sitä korkeampaa vai matalampaa pituutta?

  Ansku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Riippuu toki television koosta hyvin pitkälti. Meillä on käytössä kaareva televisio, jonka vuoksi se ei tullut oikein kysymykseenkään... Pienempi siihen saattaisi mennä (ja ei-kaareva). Syvyys on meillä hyllyllä 30cm, joten se antaisi kyllä "suoralle" televisiolle tilaa. Jalkapaneelit ovat 78cm korkeat tässä meidän moduulissa. :)

   Poista
 2. Ihastuttava tuo näkymä ulos! Mutta ymmärrän täysin tuon jumin. Olen niin monta kertaa kokenut saman. Kun on kädetön olo jonkun suhteen, joka ei toimi, tuntuu, ettei kerta kaikkiaan saa tehdyksi mitään ennen kuin ongelma on ratkaistu.

  Olen muuten samaa mieltä, että leveämmällä tasolla kokonaisuus olisi tasapainoisemman näköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiiiiiin ärsyttävää. Mutta pakko on kestää nyt ilmeisesti tätä jumitusta ja odottaa sitä ahaa-elämystä (tai sitä että saa sen kolmannen moduulin ja idean mihin tuon yhden osan kotiteatterista sijoittaisi...). Siihen saakka koitan ummistaa silmät tuolta seinältä :D

   Poista
 3. Ehkä se tavallaan avaroittaisi tilaa, jos string systemiä olisi tuon koko seinän leveydeltä..silloin katse ei tosiaan hakeutuisi niin televisioon ja muutenkin mittasuhteet selkenisivät. Mutta se hinta juu :/

  Kauniin seesteiset sävyt teillä. Mä jotenkin ajattelin,että mun silmää ei koskaan enää voi miellyttää mitkään ruskean ja beigen sävyt (kiitos 2000-luvun), mutta sä olet onnistunut värisuunnittelussa kyllä erityisen hyvin,koska beige näyttää freesiltä ja uudelta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Justiinsa näin. Se olisi tarkoitus... Tällaiselle nopeatempoiselle ihmiselle tekee tiukkaa odottaa lopputuloksen valmistumista, kun jatkuvasti koittaa silmä miettiä miten seinä olisi tasapainoisempi...

   Ja kiitos - pidän todella paljon tästä vaaleasta nuden sävystä, joka näyttää toisessa valossa lämpimän beigeltä ja toisessa taas jopa persikkaiselta/vaalean lohenpunaiselta... Miellyttävä sävy, joka antaa kauniin taustan valkoisille kalusteille :)

   Poista
 4. Näyttää hyvältä! Ja telkkari on meilläkin ikuisuusaihe, tai lähinnä telkkarin koko... Mun mielestäni tuo tila voisi olla passeli jollekin isommalle viherkasville... ehkä jonkun hauskan kukkapylvään päällä... Ja sisustusjumit on tuttua kauraa, mutta jumin jälkeinen inspiraatio on ihan parhautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuri viherkasvi olisikin hyvä! Se ei kuitenkaan vielä pelasta minua tilanteesta, jossa tuolle vahvistimelle pitäisi keksiä paikka... Jään odottamaan sitä jumin jälkeistä inspiraatiota innolla ;) Se on kyllä kieltämättä ihan paras tunne! Ihanaa, kun jumittajia löytyy muitakin :)

   Poista
 5. Nimenomaan, joskus se älynväläys tulee. Hopussa ei kannata mitään päättää!

  String on kyllä niin loistava ratkaisu, kun sitä voi jatkaa sinne ja tänne. Itse en ole vielä raskinut noita liukkarikaappeja ostaa, mutta täytyy säästellä pikku hiljaa. Kauniit muuten nuo pariovet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannata ei. Ja se on oikeasti aika vaikeaa (odottaa sitä ahaa-elämystä). Me hankimme nämä alkuvuodesta, kun niistä sai kivat alennukset... Jalat ja hyllyt oli hankittu jo aiemmin odottamaan lisäosia... Mutta kolmeen kaappiin ei täälläkään pystytty taipumaan kerralla, ehkä vähän myöhemmin :)

   Poista
 6. Minä tykkään kyllä tästä kokonaisuudesta tuollaisenaan, hylly ja taso toimivat kivasti yhdessä. Mietin kuitenkin noita johtojen kotelointeja. Haluaisin tuollaiset itsellekin kotiin, vihaan joka paikassa roikkuvia johtokasoja! Pohdin, että toimisiko johtojen piilottamisessa se "jos et voi piilottaa sitä, korosta sitä" -ajattelu. Kuvittelin nuo teidän koteloinnit kuparinvärisiksi ja innostuin. Kupariset kotelot voisivat tuoda sen jonkin jujun tuohon seinälle. Voisin ainakin itse toteuttaa korostamalla piilotetun johtoratkaisun kunhan jonain päivänä ostamme oman asunnon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susa! :) Ne johdot on kyllä ärsyttäviä. Odotan aikaa, jolloin kaikki kodin elektroniikka on langatonta :D. Koteloinnit on tosiaan maalattu seinän sävyllä, jotta ne ei tulisi kauheasti esille. Ilman string -tasoja ja jalkoja korostus voisi toimia hyvinkin! Epäilen kuitenkin, että nuo lankamaiset sivupaneelit stringissä toisivat korostukseen jo sitten vähän liikaa kaikkea "rimaa"... Hankala selittää, ehkä ymmärsit? :D

   Poista
 7. String on kyllä niin kaunis huonekalu ja tulen aina haaveilemaan siitä! En usko, että koskaan varaa sellaista ostaa, mutta haaveitahan pitää olla :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkäjänteisellä säästeliäisyydellä monikin haave voi toteutua :) Ja itse kärkyin ainakin alennuksia kun kaappeja tilattiin. Tasaisin väliajoin näistä saa jossakin 20% alennusta. Se on jo ihan kiva ale tällaisessa :) Ja käytettynäkin näitä toisinaan löytyy, mutta ne menevät kuin kuumille kiville ja todella nopeasti kaupaksi... Toivotaan, että haaveesi muuttuu vielä joskus todeksi <3

   Poista
 8. En osaa keksiä muuta ratkaisua kuin sen , että string systemiä olisi tuon koko seinän leveydeltä. Pitää siis vaan säästää.
  Luulen että olen sun blogissa eka kertaa. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujalle + osallistu arvontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Nyt tarvitsee vain odottaa ja kestää keskeneräisyyttä :)

   Kiva kun löysit tiesi tänne, toivottavasti viihdyt. Ja kiitos kutsusta, tulen ehdottomasti vastavierailulle vähän paremmalla ajalla tutustumaan :)

   Poista
 9. Itse ehkä siirtäisin tuota hyllyä vasemmalle, niin että nurkkaa jäisi enemmän tilaa ja sinne voisi laittaa joku tuon Lundian jalkalampun tai vaikka jonkun nojatuolin pehmentämään kokonaisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä äskeinen kommentti suomeksi: Itse ehkä siirtäisin tuota hyllyä vasemmalle niin, että nurkkaan jäisi enemmän tilaa ja sinne voisi laittaa tuon Lundian jalkalampun tai vaikka jonkun nojatuolin pehmentämään kokonaisuutta.

   Poista
  2. Kokeilimme myös valaisinta sinne, mutta sen funktio (kuin myös nojatuolin) oli hieman erikoinen... Tai siis, silloin valaisin ei antanut valoa sinne missä sitä tarvittiin, vaan pikemminkin häiritsi television katsomista. Täytyy katsoa miten ilme muuttuisi jos jossakin vaiheessa saan hankittua sen kolmannen moduulin tuohon... Ehkä se auttaisi asiaa. Jotain pehmeää nurkka kyllä kaipaisi... Hmm.

   Poista
 10. Kyllä se idea sieltä sitten tulee kun hetken tilaa katselee:) Voisiko kokonaisuus toimia tosiaan yhdellä string systemillä lisää joka olisi kuitenkin ylös asti. Näin ollen tasapainottaisi seinällä olevaa tv:tä:) Tai sitten kulmaan jokin iso kasvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Korkeaakin moduulia on mietitty kolmanneksi. Pitää miettiä ja tarkastella mikä olisi paras. Korkea kasvikin ajaisi hyvin asiaa tasapainoisemman fiiliksen tuomisessa. Kiitos :)

   Poista
 11. Nuo pariovet on vaan niin kauniit, jäinkin sitä kuvaa ihailemaan ;). Ja tiedän tunteen.. pieni tauko auttaa, ratkaisu löytyykin sit helposti :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä ihan mainiot, parasta on, että ne vie ilta-auringon puoleiselle terassille suoraan, joten lämpimiä kesäiltoja odotellessa :)

   Poista
 12. Olipa jotenkin helpottavaa kuulla että kaltaisellasi huippusisustajallakin on tuollaisia "jumeja"! Olen aina ajatellut että se on vaan omaa osaamattomuuttani kun en osaa nähdä mikä toimisi. Blogi saa kaiken näyttämään niin helpolta. Hikikarpalot, edes takaisin veivatut huonekalut ja "epäonnistuneet" ratkaisut jää unholaan kun näkee vain onnistuneen lopputuloksen! :) Teillä on kyllä ihan superkaunis koti! Itsekin haaveilen noista pariovista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Hah! En nyt sanoisi huippusisustaja, mutta nöyrä kiitos kommentistasi <3 <3. Uskon, että kaikille (ammattilaisillekin) tulee toisinaan jumeja. Välillä joku ulkopuolinen ratkaisisi ne silmänräpäyksessä, koska itse jää helposti sellaiseen pieneen omaan kuplaansa, jossa on joku ajatus/isea päässä (joka ei poistu). Ja se on ihan totta, että blogi saa kaiken näyttämään helpolta, vaikka tosiasiassa tälläkin hetkellä painin monen sisustuspulman parissa. Omaa kotia on niin vaikea hahmottaa "objektiivisesti". :)

   Poista
 13. Täälläkin haaveillaan stringistä. Teillä on niin ihanan näköistä, että ihan kateeksi käy <3

  VastaaPoista
 14. Samaa mietin kuin tuossa yllä, että kiva kun huippusisustajallakin jumittua:). Kaunista on jo ja varmasti tulee vielä kauniimpaa:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tässähän ihan posket punottaa <3. Kiitos. Kyllä se ratkaisu vielä (ehkä, toivottavasti) joskus löytyy. Pitää antaa nyt hetken aikaa itselle ja miettiä sitä ahaa-elämystä... :)

   Poista
 15. Niin kaunista on! Toki kolmas String toisi sitä tasapainoa, mutta se hinta... mokoma. Mutta voisiko tuota hallitsevaa telkkaria jotenkin "piilottaa" tuohon seinälle keräämällä sen ympärille taulukollaasin, johon se maastoutuisi ja johtojen koteloinnit myös? Vai onko jo aivan kulunut idea?
  ~kk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitenköhän en ole tähän huomannut lainkaan vastata! Uuuups!

   Mutta kysymykseen, tauluja ehkä siihen tulossakin, kunhan vain löytäisi niitä parhaita ja kauneimpia :)

   Poista
 16. Hei, voinko kysyä onko tuossa String kaapin takalevyssä mitään aukkoa johdoille tai saako sen takalevyn kokonaan pois? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Toki. Ei ole aukkoa, eikä kaapin takaosaa saa pois. Reikä täytyy siis joko tehdä itse, taikka sitten käyttää noita avomalleja johdollisille vempaimille.

   Poista

 

Newsletter

Widgets