Top Message

www.oblik.fi

DIY KUISTIN SÄILYTYSRATKAISU

Tässä postauksessa jo vilautinkin teille mitä täällä oikein puuhataan. Jokunen teistä arvasikin aika lähelle, eli 35 harjanvarren palasta (10cm mittaisia) tuli kiinnitettyä kuistin seinään säilytysratkaisuksi. Puutappien päälle aseteltiin muutama laudanpätkä (joiden kiinnitysajatus on vielä päättämättä) ja osa tappien päistä maalattiin jämämaaleilla (vihreä on keittiöstä ja nude olohuoneesta). Saatan vielä maalata niitä lisääkin, mutta nyt mennään näillä. Ja voi luoja miten kiva siitä tuli! Ihastelin tämäntyyppistä ratkaisua ensikertaa jo kauan sitten, mutta viimeisen silauksen idealle antoi kuitenkin tämä postaus. Hanna Wessman toteutti idean vanerilevyyn ja teki tapeista taulun kaltaisen teoksen. Wau! En kuitenkaan itse halunnut peittää paneelilautoja levyn kanssa, joten ideoin samalla ajatuksella kuistin seinään suoraan asennettavat puutapit. Lisäksi laajensin ajatusta koko seinälle pienen alueen/levyn sijaan. Tappeihin tarvittiin kolme harjanvartta, jotka katkaistiin 10cm pituisiksi ja seinään tehtiin 35 reikää näitä varten. Kunkin tapin pää piti hioa kartion malliseksi, jolloin ne saatiin upotettua ja liimattua tarpeeksi syvälle seinän sisään. Tämä oli ainoa vaihtoehto saada nupeista tukevat ja kestävät. Vaikken siis ajatellut siinä roikkuvan kuraisia toppahousuja tai märkiä takkeja, niin olen aivan varma, että näin siinä tulee jossakin vaiheessa arkea käymään. Ja tästä syystä tehtiin niistä kerralla tarpeeksi painoa kestävät.

Takkien säilytys meillä on kuistin toisella nurkalla ja kengille on rakentumassa myös tee-se-itse-ratkaisu. Tämä seinä on kuitenkin se, joka tulee näkymään tulevan lasiruutuisen oven läpi olohuoneesta käsin ja siksi on kivaa, että seinässä on jotakin jujua. Hattuhyllyn tai tavanomaisemman naulakon tapaista ratkaisua tähän ei olisi mahtunut, koska kulkuaukko olisi jäänyt turhan ahtaaksi. Nyt siis saatiin paikka huiveille, parille jatkuvassa käytössä olevalle laukulle ja tarkoitus olisi virkkailla lapsen kanssa pieniä pussukoita lisää koirien remmeille jne. 

Olen ihan fiiliksissä tästä! Lopputulos on juuri sellainen kuin suunnittelinkin - tai ehkä jopa vielä kivampi kuin se oli ajatuksissa.

Mitäs tykkäätte? Arvasiko joku, millainen tästä lopulta tulee? ;)
Jutta

 1. Onpa tosi kaunis! Ja miten ihanan harmoninen värimaailma, meillä eteiset on aina täynnä kaikkea tosi sekalaista ja epäyhteensopivaa :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kyllä meilläkin siellä varmasti tulee olemaan jos jonkinmoista takkia ja housua roikkumassa. Mutta onneksi tila on valoisa, jottei ala näyttämään heti kovin ahtaalta ja sekaiselta :)

   Poista
 2. Tosi kiva idea! Hyvältä näyttää. :)

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva ja erityisesti arvostan sitä että linkkaat idean lähteille. Well done.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Idean synty on mielestäni kiva linkata, koska joku muu on tehnyt alkuperäisen ajatustyön puolestani. Ajatusta vain piti hieman jalostaa tänne omaan kotiin sopivaksi, mutta alkuperäinen ajatus kyllä näkyy edelleen :)

   Poista
 4. Upeat! Sopii teille ihan täydellisesti <3 Aika hyvin päättelin mitä niistä tehdään vihjeiden avulla. Miten olet kiinnittänyt ne seinään?

  Kiitos kivasta ja idea rikkaasta blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, hyvin arvattu ;)

   Seinään tehtiin jokaiselle tapille reikä ja tappien päitä hiottiin hieman, jotta ne saatiin tiiviisti reiän sisään noin sentin syvyyteen. Puuliimaa on vielä välissä, jotta olisi entistäkin tukevampi. :)

   Mukava kuulla, että ideat ovat olleet mieluisia. Toivottavasti saat täältä inspiraatiota ja ideoita jatkossakin :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Minustakin! Hauska katseenvangitsija heti sisääntulossa :)

   Poista
 6. Aivan ihana ♥ Saahan tätä ideaa lainata, saahan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! En ole patentoinut harjanvarsia tai reikiä seinässä ;) Kiva jos tästä tuli idea omaankin kotiin :)

   Poista
 7. Vau, mikä idea <3 Ja toteutus myös tosi onnistunut. Näyttää kyllä superhyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kyllä hurjasti lopputuloksesta! Aika usein on vain jäänyt eteinen nk. vähemmälle huomiolle sisustuksen ja muun suhteen. Se on ollut vain välttämätön paha. Nyt on kiva, kun kodin tunnelman voi aistia jo heti kun astuu sisään :)

   Poista
 8. Tämä on kyllä ihan huikean hieno idis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Alkuperäistä ajatusta piti vähän jalostaa, jotta saatiin meille sopivaksi, mutta ai että kun tykkään itsekin tästä :)

   Poista
 9. Siis Wau, niin mahtava!! Tosi monikäyttöinenkin, näen tämän jo vaikka missä omassa kodissani... Hmmm.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä voisi kyllä hyvin ajatella vaikka keittiöön, kylpyhuoneeseen, lastenhuoneeseen jne jne.. Sopisi kyllä ihan joka tilaan meilläkin :)

   Poista
 10. Todella upeasti toteutettu ja niin kaunis käytännöllisyyttä unohtamatta. Sinä se osaat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos kommentistasi Jenni! Kannatti yrittää ja nähdä vähän vaivaa - eteisestä tuli todella paljon kutsuvampi tämän idean kanssa :)

   Poista
 11. Voi vitsit, mikä idea, ja toteutuskin ihan mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usein on vain paljon ideoita, mutta vähän toteutuksia. Onneksi ryhdyin tämän kanssa toteutukseen saakka enkä arastellut seinään tulevia reikiä :)

   Poista
 12. Erittäin hyvä ellei täydellinen. =D

  VastaaPoista
 13. Yksinkertaisesti: wau! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen olo kyllä tulee kun astuu sisään tähän kuistille :) Kiitos!

   Poista
 14. Tuosta tuli ihan huikean hieno - hyvä Jutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän vaati aikaa ja vaivaa, mutta se palkitsi! Siitä tuli tosi kiva omasta mielestänikin. :)

   Poista
 15. Wau, niin upea lopputulos! Sinä se osaat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tässä mitään rakettitiedettä onneksi tarvittu avuksi, mutta ryhtyminen onkin usein se hankalin osuus. Onneksi aloitin, koska olisi jäänyt helposti tekemättä koko juttu jos olisi taas ajatellut että joskus myöhemmin :)

   Poista
 16. Onpa upea lopputulos! Kertakaikkisen mainio idea ja loistava toteutus! Kyllä tuota seinää kelpaa katsella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin kelpaa. Eteinen jää liian usein vähemmälle huomiolle sisustamisen ja ideoiden suhteen. Tulee vain ne pakolliset jutut sinne tehtyä, eikä muuta. Onneksi tajusin hyödyntää juuri tämän seinänpätkän ideaan. :)

   Poista
 17. Siis mä en kestäää! Niin magee ettei mitään rajaa :))! Hyvä sinä <3

  VastaaPoista
 18. Tosi kiva ja tyylikäs idea. Tykkään myös kovin mahdollisuudesta laittaa noita hyllyjä tuonne väleihin. Niin ja tämmöisenä neuleihmisenä mietin heti että joihinkin tappeihin voisi virkata korimaisia pussukoita nahkahihnoilla säilyttimiksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsi on innostunut parhaillaan virkkauksesta, joten hänen käsistään on tuo yksikin pussi seinälle syntynyt. Lisää on tilattu, jos vain virkkuri ryhtyisi työhön ;)

   Poista
 19. Niiiiin hieno! Todella kaunis, hurmaava :)

  VastaaPoista
 20. Minkä kokoiset välit olette laittaneet tapeille? :)

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets