Top Message

www.oblik.fi

LASTENHUONEEN VÄRI- JA TAPETTIVALINNAT

On viimein aika paljastaa lisää lastenhuoneen tulevista väreistä ja tapetista. Facebookissa vilautin jokin aika sitten juniorin tapettitoiveita (pelottava seinän kokoinen gorilla, hain vertavuotava kita jne...). Oli sanomattakin selvää, etteivät minun ja lapseni toiveet kulkeneet aivan käsikädessä. Oli siis ryhdyttävä kompromisseihin... Lopulta pääsimme yhteisymmärrykseen ja uskon kummankin olevan valintaan oikein tyytyväinen!

Vaikka ylläolevat Tikkurilan värinäytteet ovat suoraan heidän sivuiltaan, ne heittävät jonkin verran, koska näytöllä esitettävät värit on saatu aikaan sähköisesti. Höyhen on oikeasti pehmeä valkoinen sävy, ei siis beige, kuten näyttökuvassa. Sivuilta otetussa värinäytteestä saa kuitenkin sen sävyn, johon valkoinen taittaa. Ei siis puhdasta paperinvalkoista, vaan pehmeämpää ja lämpimämpää. Deco Grey värikartan 1944 on sama sävy, jota meillä on lastenhuoneessa myös nyt. Luonnossa jonkin verran vaalempi kuin tässä värinäytteessä.

Tapettia valikoitui lopulta yhdelle 120cm levyiselle seinänpätkälle. Eläimestä päästiin tosiaan yhteisymmärrykseen pienen surffailun jälkeen Photowall -sivuilla. Tämä puussa lepäävä leopardi on paljon enemmän myös äidin mieleen kuin alkuperäinen hain kita. Valokuvatapetti saapui Ruotsista jo viime viikolla ja se olikin mukanamme K-raudassa kun valitsimme maalisävyjä muihin seiniin. Suosittelen tätä tapaa kyllä muillekin. Ei tule sitten niitä kurjia ylläreitä kun lyödään maaliseinän viereen tapettia ja maali onkin täysin erilainen lämpöasteeltaan tai värisävyltään. Ainakin meidän Skanssin myymälässä on oivallinen "valostudio", jossa näitä paperille tulostettuja värilappuja voi vertailla eri valoissa. Näppärää!

Tänään olen pohjamaalannut kolme seinää (tapetit poistettu viime viikolla) ja viikonloppuna on tarkoitus tasoittaa vielä yksi levyseinä kunhan patteri saadaan irroitettua. Tämän jälkeen paneelikatto maalataan kertaalleen, sillä osasta kohtaa valkoiseksi maalattu katto on ottanut väriä (valaisimet, aurinko jne.) Sen jälkeen onkin sitten pintamaalausta ja lopuksi tapetointia. Mahtavaa! Pieni toive olisi saada lastenhuoneen seinäpinnat valmiiksi alkuviikkoon mennessä. Nähtäväksi jää miten työt etenevät.

Huomenna onkin muuten jännä päivä, sillä saan remppatyömaalle vieraan. Tämä vieras tulee suunnittelemaan kanssani lastenhuoneen ja yläkerran aulan säilytysratkaisuja. Vaikka pintoja onkin vielä paljon kesken, on säilytys- ja muu kalustus hyvä ottaa huomioon jo tässä vaiheessa. Ne kun kuitenkin vaikuttavat esimerkiksi juuri seinien värisävyihin ja muutenkin kokonaisuuteen.

Mitäs pidätte väri- ja tapettivalinnoista lastenhuoneen osalta? Ja jos kiinnostaa nuo juniorin alkuperäiset ehdotukset, klikkaile itsesi Projekti Verkarannan facebook seuraajaksi. Siellä ne komeilee kaikessa pelottavuudessaan :D. FB sivuille päivittyy muutenkin jonkin verran enemmän juttuja ja kuvia remppahetkistä (ja muustakin toki). Niitä kuvia, joita ei koskaan päädy tänne blogiin... Tänään siellä näkyikin muovimattojen alta paljastunutta puulattiaa! Se on ihana <3.

Lastenhuoneen ennen -kuvia pääset muuten näkemään tästä alkuviikon postauksesta.

Jutta

- -

Translate: Colors and wallpaper to our new home / kidsroom. Just love this harmony <3

 1. Niin ihana seurata mitä kaikkea te uuteen kotiin keksitte. Kyllähän pojun huoneesta tulee varmasti omistajalleen mieluinen. Ja ihan kiva, että mieli vaihtui, vaikka se hai oliskin ollut aika hauska ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon kyllä, että lopputulos on sekä aikuisten, että pojan itsensä mieleen. Onneksi hai ei tosiaan päätynyt ihan seinälle saakka :D

   Poista
 2. Mahtavat värit tulossa huoneeseen :)
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Aika peruskaavalla mennään sävyjen suhteen. Mutta harmoninen pohja antaa sitten tilaa vähän enemmän muulle sisustukselle :)

   Poista
 3. Jee! Teillä onkin tänään todella jänskä päivä :)) Pitäkää kivaa <3

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets