Top Message

www.oblik.fi

PELASTETAAN LASIKUISTI / UUSI KOTI

Muut postaavat kilpaa ensimmäisestä adventista ja joulunodotuksesta. Mitä me teemme? Revimme viimeisetkin muovimaton palaset irti kuistin puulattiasta ja fiilistelemme tuon tilan tunnelmaa. Tämä on yksi suosikkipaikkani uudessa kodissa.Muovimaton irroitus oli melkoinen homma. Mutta se kannatti! Vaikkei lattia ole vielä valmis, on jo nyt tuon kuistin fiilis aivan toisenlainen kuin aiemmin. Apuna liimatun maton irroittamiseen käytimme kuumailmapuhallinta. Ilman tuota homma ei olisi onnistunut ikinä. Toinen lämmitti puhaltimella pintaa (eli sulatti ja pehmensi liimaa) ja toinen repi pikkuhiljaa mattoa irti. Onneksi saimme heti alkuunsa apua Pekan vanhemmista ja viime viikolla myös ystävältä. Lopputyön saimme valmiiksi kahdestaan. Muistoksi miehelle poltin hänen molemmat peukalonsa vesikelloille. Eli mikäli ryhdytte samaan hommaan, olkaahan varovaisia! Hermoja tämä kyllä vaati, mutta lopussa kiitos seisoo. Vielä edessä on lattian hionta ja liimajäänteiden poisto. Suuria yllätyksiä ei mattojen alta paljastunut, joten olemme päättäneet unohtaa laattasuunnitelmat ja muutoinkin tuon tilan lattian vaihdon. Haluamme ehdottomasti pitää tämän ihanan puulattian ja antaa sille uuden elämän.
Kuten tästä näkymästä huomaatte, emme lähde kovin kauas nykyisestä kodistamme. Kuistin ja makuuhuoneemme ikkunasta näkyy edelleen tuo tehtaan näyttävä torni (vaikkakin kesällä kuistin näkymän katkaisee vihreys ja lehdet...) Yläkerran ikkunoista tuo tehdas kuitenkin näkyy myös silloin.


Kuistin paneeliseinät maalasimme Tikkurilan Helmi -kalustemaalilla ja sävy napattiin suoraan julkisivusta. Siniseen taittava vaalea harmaa sitoo nyt kuistin yhteen ulkolaudoituksen kanssa. Paneelikaton maalasimme valkoiseksi Teknoksen kattomaalilla. Kattomaalausta meillä on luvassa enemmänkin (erityisesti yläkerrassa), joten siitä varmasti vinkkejä myöhemmin lisää. 

Kuisti ei ole mitä ilmeisimmin ollut alunperin lämmin tila (tästä emme löytäneet tarkkaa tietoa...). Kalanruotokuvioinen massiiviovi onkin toiminut tietojemme mukaan alkuperäisenä ulko-ovena. Vaikka ovi on todella kaunis, tulemme sen vaihtamaan kevyempään ja valoa läpipäästävään oveen. Kuisti on koko kodin valoisin tila, ja nyt tuo ovi ei päästä lainkaan sitä valoa sisälle asuntoon. Selvitämme mahdollisuutta vaihtaa tuon upean oven nykyisen ulko-ovemme tilalle. Näin saisimme säästettyä myös sen.


Tällä viikolla remontti edistyy hieman verkkaisemmin, sillä menoa tuntuu olevan vähän jokapäivälle lyötynä lukkoon. Remppaamaan on kuitenkin tarkoitus päästä ainakin parina päivänä, jolloin toivomme saavamme kuistin ikkunalistat kunnostettua, sekä tuon lopun liiman irroitettua lattiasta. Viime viikolla on myös saatu yläkerran seinät tasoitettua ja hiottua. Melkoista puuhaa. :D

Mukavaa marraskuun viimeistä iltaa!
Jutta

 1. Onpa hienoa, että alta löytyi kunnon puulattia!

  VastaaPoista
 2. Uurastus kannatti. Varmasti tuon toisenkin lattian alla on vanha puulattia. Oletteko ajatelleet katsoa, mitä sen alta löytyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avaamme kyllä kaikki lattiat. Näillä tiedoilla puulattiaa tuskin löytyy parketin alta. Yläkerrassa onneksi on ihana lautalattia,joka saa jäädä. Ensin vaatii vain pientä kunnostusta :)

   Poista
 3. Uuh, ihanan näköistä jo nyt!

  VastaaPoista
 4. Vitsit teillä on siellä hommaa! Nostan hattua !!

  VastaaPoista
 5. Aivan upea tuo lattia. Toisinaan haaveilen että olisi vanha talo kunnostettavana uuden karhean sijaan. Vanhoissa on se henki, mitä uuteen kotiin muodostuu vasta ajan saatossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta! Kodissa eletyt vuodet tuo tilaan aina sopivasti särmää ja historiaa. Vaikkakin ikäviä yllätyksiäkin on jo tässä vaiheessa harmillisesti löytynyt...

   Poista
 6. Hieno tuo väliovi kyllä, voi kun onnistuisi sen käyttäminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä kyllä tosiaan toivotaan. Välioveksi tuo on kuitenkin turhan raskas...

   Poista
 7. Ihana lattia löytyi sieltä alta. Torni näyttää tutulta ;). Ihana kuisti ja jollain lailla niin super sympaattinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuisti on kyllä sympaattinen. Ja onneksi tehdasta ei pääse tulemaan liian suuri ikävä. Näkyyhän se joka päivä uudenkin kodin ikkunoista :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets