Top Message

www.oblik.fi

MUUTOSKOHDE / LASTENHUONE

Maanantaina alkaa pitkään suunniteltu lastenhuoneen muutos. Viimein on haettu viimeiset säilytyskokonaisuuden osat ja päätetty liukuovijärjestelmästä. Huomenna hiomme vanhoja kalusteita ja kannamme kaikki loputkin tavarat pois tuosta tilasta ennen urakan aloitusta. Olen jotenkin niin innoissani tästä uudistuksesta, etten malttaisi lainkaan odottaa muutoksen edistymistä. 

Juttua olisi vaikka ja kuinka, mutta aloitetaan kuitenkin ensin siitä, mitkä värisävyt on valittu - ja miksi!


Tällä hetkellä seinissä on lasikuitutapetti ja musta puolikiiltävä maali päällä. Maanantaina aloitamme lasikuitutapettien tasoituksella ja jatkamme sen jälkeen pohjamaalin kanssa kohti vaaleampia seinäpintoja. Seinien sävyksi valitsin Tikkurilan Deco Grey -värikartan sävyn 1944. Tämä uusi värikartta on muuten todella tervetullut - yli 90 uutta harmaan sävyä, joten jokaiseen makuun ja tilaan löytyy varmasti juuri se sopivin harmaa. Meinasi vain ihan iskeä valinnan vaikeus kun kuljin ympäri kotia eri valoissa tuon värikartan kanssa :D. Vaaleahko harmaa antaa tilalle valoisuutta ja toimii hyvänä pohjana tehosteväreille.

Koska rakennamme huoneeseen täysin uuden säilytysjärjestelmän (Ikean Algot), muuttuu huoneen kalustuskin jonkin verran. Varastostamme on löytynyt aiempien asukkaiden jäljiltä jo kauan aikaa sitten pari Lundian vanhaa Classic -hyllyä, jota toista on madallettu ja maalattu päälle aikanaan. Matalampi hylly on ollut joskus aiemminkin tässä tilassa, ja lisäksi se on vieraillut myös alakerrassa portaiden alla. Tämä ajaton kaluste on tarkoitus freesata hiomalla ja maalaamalla. Musta hylly saa ylleen kiiltoasteeltaan himmeän sinisen sävyn N429 (Denim). Samalla sinisellä on tarkoitus maalata rakennettava liukuovi, joka piilottaa säilytysjärjestelmän taakseen.

Toiseksi tehosteväriksi valitsimme vaaleanvihreän X385 (Monsuuni). Tällä on ajatuksena maalata pari vanhaa korkkitaulua ja puinen pinnatuoli, joka jo nyt on tuossa tilassa.

Mustavalkoinen graafinen huone muuttuu varmasti näiden sävyjen kanssa todella paljon lempeämmäksi ja rauhallisemmaksi. Suurin inspiraationi värien valintaan oli lukemani feng shui -kirja ja Lundian system -laatikot. Itseasiassa sinisen ja vihreän sävyt on juurikin noista laatikoista napattu. Lähetin Lundialle sähköpostia kysyäkseni heidän käyttämiään värejä ja onnekseni sain heiltä pikaisesti vastausta. Nyt on siis vain enää se toteutus. Öh. Vain? :D. Feng shuin oppien mukaan meidän kodin luoteisnurkkaan sopii veden värit ja lisäksi lastenhuoneessa ne edesauttavat rauhoittavaa, mutta kuitenkin innostavaa mielialaa.

Tulevilla viikoilla seuraamme siis varmasti tiiviisti tätä projektia alkaen maalausurakasta ja päättyen säilytysratkaisuihin ja sisustuksen yksityiskohtiin. Jee, toivottavasti viihdytte tämän projektimme matkassa!

Leppoisaa lauantain iltaa,
Jutta

 1. Tosi kiva suunnitelma ja miellyttävät sävyt olet valinnut :) Lundia systemsit ova täälläkin tilauksessa, aika monikäyttöisiä boxeja :)

  Lököistä lauantai-iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykästyin niin näihin sävyihin kyllä. Ja juniorilllekin nämä olivat todella mieleiset. System -laatikot taipuvat kyllä moneen. :)

   Poista
 2. Kuulostaa mahtavalta ja kaunis suunnitelma, joten lopputulos ei voi kuin olla upea. Jään ehdottomasti seurailemaan projektin etenemistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä täälläkin odotellaan. Malttamattomana :) Ja jee, kiva kuulla että teitä seurailee mukana myös :)

   Poista
 3. Suunnitelma on todella hvyän oloinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti lopputulos on suunnitelmien mukainen, eikä tule suurempia yllätyksiä matkan varrella eteen :)

   Poista
 4. Kuulostaa hyvältä! Tuskin maltan odottaa, miten upea lopputuloksesta tuleekaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä niin innoissani itsekin tästä. Tulee iso iso muutos värien kautta, joka muuttaa koko huoneen ilmeen ja tyylin. :)

   Poista
 5. Ihanat suunnitelmat ja voih mitkä värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Nää on kyllä mageet. Minäkin, joka olen vähän arka värejä käyttämään, olen superinnoissani näistä valinnoista :)

   Poista
 6. Hienot värisävyt - ja kokemusta on kyllä siitä, miten harmaan sävyt voivat hämätä - lisäksi ne tuntuvat näyttäytyvän erisävyisinä eri katsojille (meillä maalattiin juuri yhden pikkuhuoneen seinä harmaalla, joka minun silmiini oli kylmäsävyinen ja miehen silmiin lämminsävyinen).
  Kiva nähdä, miten teidän projektinne etenee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaa on todella vaikea valittava. Nytkin hieman pelottaa miltä lopputulos oikeasti näyttää sitten kun on seinässä. Mutta ei sitä toki voikaan täysin tietää ennen kuin on maalisudit kuivunut :D Toisaalta se on juuri se jännittävin osuus koko hommassa.

   Ja on muuten totta, että ihmiset näkee näitä sävyjä eritavoin, joka toki hämää hiukan kun yhdessä koitetaan päättää mikä olisi mahdollisimman neutraali :D

   Poista
 7. Ihanat värit, mielenkiinnolla odottelen lopputulosta! :)

  VastaaPoista
 8. Kuulostaa kyllä hyvältä ja ihanaa kun uskallat käyttää värejä. Lopputulos tulee olemaan varmasti mahtava. Ja onhan jo lasikuitutapettien tasoitus oma projektinsa, mutta lopputulos palkitsee. Mukavia remppahetkiä. Meillä on edess ensimmäinen yö uudessa kodissa. Tuntuu oudolta, koska ei tämä oikein kodilta vielä tunnu. Hetki siinä taitaa mennä. Ja laatikoita kun vielä riittää ympäri taloa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan itsekin yllättynyt mikä värien ystävä minusta on tullutkaan ;). Ensin makuuhuoneen pastelliseinä ja nyt nämä. Mutta osui kyllä nappiin värivalinnat, tykkään hurjasti! :)

   Innolla odottelen teidän muuttolaatikoiden purkua, ja uuden kodin esittelyä :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets