Top Message

www.oblik.fi

IHAN ITSE TEHTIIN // KEITTIÖ

Keittiössä vietetään meillä varmasti eniten yhteistä aikaa. Joko suoraan täällä, taikka sitten ruokailutilassa, joka siis sijaitsee saarekkeen välittömässä läheisyydessä. Keittiöremontti toteutettiin noin vuosi sitten itse, ja edelleen olemme kovin tyytyväisiä lopputulokseen. Kaiken sen hammastenkiristelyn jälkeen on aika magee fiilis katsella tuota tilaa ja myhäillä itsekseen; me teimme sen, ja ihan itse! Eurojakin kului vain alle 500.

Yläkaappeja en ole kaivannut päivääkään. Ainoa asia, joka keittiössä häiritsee, on edelleen ne pienet viimeistelyt, jotka on tekemättä. Miten muuten aina käy niin, että kun tulee niiden viimeisten ja pienten näpertelyjen aika, ei enää jaksa innostaa? Tänään on kuitenkin saatu vihdoin saarekkeen taso osittain öljyttyä ja eilen mies oli tehnyt ihanan yllätyksen - siivonnut koko keittiön. Voiko ihanampaa puolisoa ollakaan? Lisäksi kauan kaivattu kahvinkeittimen johto saatiin avohyllystä läpi, kun siihen tehtiin sopiva aukko. Tähän saakka se on roikkunut nätisti tuosta pitkin seinää (kuvien ajaksi toki aina poistettu ;)).

Liitutaulun kuvat sai nyt väistyä ja ensihätään tilalle tekstattiin vain yksinkertaisesti teemaan sopivia sanoja. Jääkaapin päälle pääsi uusi asetelma, jossa äidiltä saatuja löytöjä voi ihastella koko asunnosta käsin. Edelleen taustaseinä kaipaa maalausta, mutta kun se vain on niin vaikea toteuttaa. Viisi metriä korkeutta ja keittiön kaapit tuossa seinän edessä tekee maalausprojektista haastavan. Tikkaita ei saa nojaamaan seinää vastan kaappien vuoksi ja lähelle ei oikein pääse ilman tikkaitakaan. Pitänee jatkaa miettimistä millä tämä saadaan vihdoin kuntoon. Muutoinhan asialla ei niin väliä olisi, mutta sävyero on mielestäni häiritsevä valkoisten välillä....

Kuvista ehkä huomaattekin, että saareke on pois paikoiltaan, öljyäminen on hieman vielä kesken. Puutason puuttuessa kuvat näyttävät jotenkin erityisen raikkailta. Entä sinusta? Mutta käytäntö on osoittanut saarekkeen ulosvedettävän tason tarpeelliseksi, eli pois sitä ei varmasti ainakaan nyt laiteta. 


Vuodenkin jälkeen totean, tämä on paras remontti, jonka ikinä päätimme tehdä! Kaappien maalaus on pysynyt hyvin, ainoastaan tasot saattaisivat lähitulevaisuudessa kaivata joko huoltomaalausta, taikka sitten uusia tasoja kokonaan. Alunalkaen uudet tasot kuuluivat keittiöremontin to-do-listalle, mutta päätimme testata maalausta. Ja todellekin vain testimielessä. Testimaalaus tai ei, häiritseviä jälkiä ei niissäkään paljoa ole. Hyllylevyt toimivat koko kodin vaihtuvana somistepaikkana. Ja mikä parasta, kaikki tavara, joka hyllyille laitetaan, on myös käytössä jatkuvasti. Asuntomme suurin taideteos, itsetehty liitutaulu, on myös silmää hivelevä, vuodenkin jälkeen! Kaikenkaikkiaan keittiömme on äärimmäisen käytännöllinen ja sisustuksellisesti kaunis myös visuaalisesti vaativalle emännälle. Sekoitus uutta ja vanhaa toimii, ja jatkaa koko kodin linjaa myös keittiön puolella. 

Huomenna paljastan upeimman kalusteen, joka koskaan meille on muuttanut. Äidin muuttosiivous toi meille siis myös jotakin muuta kuin lasipullot ja puisen laatikon ;). Olethan siis linjoilla!

Sitä ennen kuitenkin  - muista nauttia sunnuntaista!
Jutta

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Ollaan niin iloisia että pääänpisto aikanaan toteutettiin :)

   Poista
 2. Teidän keittiö ihastuttaa aina, siitä on syytäkin tuntea onnistumisen ylpeyttä. Huomaa miten edullisesti saitte tilan koko ilmeen muutettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin paljon poistettiin, ja juuri mitään uutta ei tuotu tilalle. Saarekkeen taso ja avohyllyt lienevät ainoita. Maali tekee jo paljon ja nyt kaikki arjen kauniit esineet saavat olla esillä :)

   Poista
 3. Teidän keittiö on kyllä niin upea. Kannattaa tosiaan olla ylpeä siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tehty on paras juttu! :) Siitä vain tulee niin hyvälle tuulelle kun huomaa kuinka ison muutoksen sitä amatöörikin saa aikaan.

   Poista
 4. Ihana keittiö! Käy kurkkaamassa meidänkin keittiö : http://matkantekijana.blogspot.fi/2014/04/sisustustaja-vahan-remonttiakin.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, kävinkin heti tutustumassa! Kauniilta näyttää myös teillä :)

   Poista
 5. Teidän keittiö on aivan upea <3 <3

  VastaaPoista
 6. Todella hyvännäköinen keittiö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan kyllä samaa mieltä. Koko koti muuttui tämän keittiön myötä ihan hurjan paljon. Onneksi uskallettiin kokeilla maalausta, voin todeta käsi sydämellä, että kyllä kannatti! :)

   Poista
 7. Onpas tosi upeen näköinen keittiö! Kodikasta ja niin kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkiesineet on sopivasti esillä ja tekee keittiöstä "asutun" näköisen samalla :). Pidämme itsekin tästä valkoisesta ja avarasta keittiöstä hurjasti!

   Poista
 8. Niin upea tuo teidän keittiö, niinkuin koko asuntokin. :) Jos saisin valita, ei meilläkään olisi yläkaappeja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yläkaappien poisto aiheutti aluksi pientä pohdintaa siitä, riittääkö kaappitila. Hyvin on riittänyt ja onneksi kaapit uskallettiin poistaa. Toki maalaus on varmasti myös todella iso juttu ja muutti koko kodin ilmettä. :)

   Poista
 9. Keittiö näyttää aivan upealle!! Ihanan kodikas, tyylikäs, upea kerrassaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopiva sillisalaattisekoitus kaikenlaista. Maalilla sai aikaan hurjan ison muutoksen, ja vaikka alkuun projekti mietitytti, niin vuoden jälkeen en ole päivääkään katunut. Onneksi uskalsimme testailla ja lopputulos on juurikin meidän näköinen :).

   Poista
 10. Siis tuo teidän keittiö on niin upea, etten kestä!! Aivan upea kerta kaikkiaan, tuon kun voisi kopioida omaan huusholliinsa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siitä vain kopioimaan, emme ole hakeneet patenttia tähän ratkaisuun ;)

   Poista
 11. Tykkään tosi paljon teidän keittiöstä. Näyttää tosi kivalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäämme siitä itsekin superpaljon! Ja tämä on varmasti se tila joka vaikuttaa eniten koko kodin tunnelmaan ja fiilikseen :)

   Poista
 12. Niin UPEA!!! ♥ Olisi ihana juuri tuollainen avara, valoisa, avohyllyinen paikka puuhailuun (saisi kaikki esille kauniisti). Ihan täydellistä! ♥ Tosin tulipa heti mieleen ajatus pölyjen pyyhkimisestä…nimim. vihaan siivoamista! ;D ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avohyllyt ovat toimineet arjessa loistavasti. Aluksi itseänikin mietitytti pöly ja jatkuva pyyhkiminen. Mutta - pitää todeta että turhaan epäröin! Koska hyllyjen esineet ja tavarat ovat käytössä, ei ne pääse juuri pölyttymään. Ainoastaan viinilasit ovat sellaisia, jotka pitää usein huuhdella ennen käyttöä. Ne kun ei viikottaisessa käytössä ole. Ainakaan kaikki niistä :D. Hyllyt saa aika kätevästi pyyhittyä samalla kun pyyhkii työtasoja. Eikä niitä joka päivä todellakaan tehdä :D

   Poista
 13. Upea keittiö, ja blogi!!! Pitääpä jäädä lukemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan matkallemme. Toivottavasti löydät itsellesi mieluista luettavaa :) Ja kiitos jo ensialkuun kauniista kommentistasi!

   Poista
 14. Tuo teidän keittiö on kyllä niin ihana. Mielenkiinnolla odotellaan mitä kivaa olet kotiisi saanut. Oikein ihanaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakkaudella tehty ja joka päivä jaksaa ihastuttaa!

   Nyt olisi pieni paljastus uudesta tulokkaasta julkaistu ;)

   Poista
 15. Tää teidän keittiö on niin kaunis! Ihanaa uutta viikkoa! :)

  VastaaPoista
 16. Keittiönne on aivan kertakaikkisen upea!

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets