Top Message

www.oblik.fi

Muutoskohde - Lastenhuone

Kaakeleiden maali on tuskin ehtinyt kuivua ja uutta viedään. Innostukseen on syynsä - keskeneräiset projektit olen päättänyt viedä loppuun ennen lomia. Perjantaina se alkaa, joten kiirettä pitää. Lomalla aion nauttia olostani ilman remonttia, ilman kiirettä mihikään. Aion tuoksutella jotakin aivan muuta kuin lakkabensiiniä. Vaikka pitää myöntää, että haju alkaa olla jo aika kotoinen tuon maalin tuoksun lisäksi :).

Meillä siis asustelee nyt ensimmäistä luokkaa käyvä reipas jalkapalloilija, jonka oma valtakunta sijaitsee toisella parvellamme. Edelliset asukkaat ovat pitäneet huonetta ns. vierashuoneena, ja oli todella vaikeaa hahmottaa kuinka saisimme kaikki olemassaolevat huonekalut mahtumaan tänne. Olen kuitenkin sitä mieltä, että lastenhuoneessa on oltava leikkitilaa - vaikka koululaisia jo ollaankin. Jotakin kivaa leikittelyä olisi keksittävä! Liitutaulumaalia on jo valmiiksi ostettuna, joten tätä ainakin luvassa.

Ensimmäisenä muutoksen alle joutuu kaappien ovet. Onneksi huoneessa on kaappitilaa, mutta täällä(kään) huoneessa edellisten asukkaiden värivalinnat ei aivan mene nappiin. Lattiaa ei tulla tässä vaiheessa uusimaan, vaikka toiveissa sekin olisi ollut. Kaikki aikanaan.

 
Nykyinen ekaluokkalaisen uusi huone on mielestäni todella vaikea järjestää toimivaksi. Nyt kaipaisin apuja!Portti on pakko pitää huoneessa, sillä pientä koiraa kiinnostaa pikkulegot enemmän kuin olisi suotavaa. Mutta miten portin saisi näkymättömäksi? Ihan kuin jossain häkissä oltaisiin... 

Nythän huonekaluja siis ei olla sijoiteltu yhtään mihinkään ja pöytä puuttuu kuvista kokonaan. Vihreä innostus oli hetkellinen ja valitettavan ohimenevä, joten maalisutia tullaan heiluttelemaan myös laatikoston ja työpöydän kanssa.
Miten nämä kaikki saadaan tähän hankalanmalliseen huoneeseen mahdutettua? Kaapeissa olisi paljonkin tilaa, joten olen miettinyt tarvitaanko täällä sängyn, ja jonkun yöpöydän lisäksi mitään, jos kaikki lelut, vaatteet yms mahtuvat kiinteisiin kaappeihin piiloon? Jollain lailla vain tuntuisi aika kolkolta sellaisenaan noin lastenhuoneeksi. Mielipiteitä?

Vanhan kodin huone näytti samoine huonekaluineen tältä...
Tuolloinkin pikkumiehen huoneena toimi parvi. Silloinen kooltaan 20 m2, nykyinen 16m2, mutta nuo nykyiset kirsikanväriset kaapit, jotka jälkikäteen asennettu, vie lisäksi muutaman lattianeliön pois. 

Mikä siis avuksi? Muutamat puuttuvat neliöt, ja huoneen erikoinen pohja tekee sommittelun luultua haastavammaksi...

- J -

 1. Blogissani olisi sulle tunnustus :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kävinkin kurkkaamassa jo! Aika huikea fiilis saada tunnustusta. <3 Palaan tähän tunnustukseen ajan kanssa vielä ja laitan eteenpäin.

   Poista
 2. Heippa JuttaEmilia :). Kylläpäs ilahduin, kun näin sinun ilmestyneen lukijaksi. Tuli hyvä mieli, ja heti tulin tänne vakoilemaan.

  Profiilikuvauksesi voisin ihan sellaisenaan kopioida itselleni. Iän joutuu varmaan tuplaamaan, mutta sille nyt ei voi mitään :). Onhan siinä kyllä se hyvä puoli on, että on ehtinyt kertyä kokemusta poikalasten kanssa elämisestä kaikissa vaiheissa välillä 0v -armeijaikä.. Jatkuvaa tilamuutostahan se on ollut, kun on tarvinnut (saanut) taiteilla kotia sopivaksi kaikkiin vaiheisiin.

  Vähän vaan hirvittää, että meneekö mulla nyt työpäivä tuon teidän pojan huoneen pohtimiseen.. Se on aina niin mielenkiintoista ja täälä meidän pienessä talossa ei oikein muuta olekaan kuin haastavan mallisia tiloja, joten tuttua on..

  Pahoittelut, kun tuli heti näin pitkä kommentti. Ei vaan voi hillitä :)

  VastaaPoista
 3. Minä täällä taas, sori :).

  Olen nyt tuijotellut noita kuvia, ja ajattelin, että itse saattaisin kokeilla sängyn sijoittamista pitkittäin sinne päätyyn, jossa se nyt on poikittain.
  Silloin jäisi sängyn molemmin puolin tilaa. Sekä kaappien eteen, ettei tarvi tungeksia, että varmaankin sinne lasikaiteen puolelle, johon ehkä (?) saisi mahtumaan jopa pöydän. Tai ainakin hyllykön. Jäisi aika paljon tyhjää lattiatilaa sinne rappujen puoleiseen osaan, ja sitä ei pojilla koskaa ole liikaa, kun aina on jotkut pelit pystyssä. (Omaan kokemukseeni perustuen ainakin).

  Siitä portista sen verran, että maalillahan jo tulee eri ilme, mutta pystyisikö siitä saranat kääntämään niin, että portti aukeaisikin rappuihin päin (kun sillä ei sinällään enää ole sitä turvallisuustarvetta). Se vähän tekee menon huoneeseen hankalammaksi, kun ensin täytyy rapuissa ollessaan avata portti, mutta toisaalta toisi paljon lisätilaa ylös. (Meillä oli sama ongelma ja käänsin sen silloin aikanaan näin, eikä se paha ollut kun tottui).

  Mutta nyt en häiriköi täällä enempää :). En tiedä, oliko tästä nyt mitään apua, mutta itsellä ainakin oli kivaa, kun sai miettiä ..

  VastaaPoista
 4. Ihan loistavat kommentit, suuri kiitos. Maalilla varmaan tuo edellisten asukkaiden portti taiotaan joksikin muuksi kuin tuo mänty.. Itse en edes oikeastaan tullut ajatelleeksi että totta tosiaan, portin voisikin kääntää, super iso kiitos vinkistä! Sen tulemme nyt varmasti tekemään. Auttaa paljon kun saa hyödynnettyä edes vähän tuotakin seinänpätkää. Tässä sitä huomaa kuinka itsellä jää tällaisia ideoita huomaamatta kun tarpeeksi pitkään toivottelee samoja neliöitä.

  Sänkyä pohdin itsekin pitkittäin. On varmasti parempi ratkaisu.

  Pitkissä kommenteissa ei ole mitään vikaa, sillä niistähän sain taas uusia vinkkejäkin.

  Tervetuloa matkaamme mukaan - olitkin jo liittynyt lukijaksi, hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tuijottelee samoja neliöitä. Kiitos vain puhelimen ennakoiva tekstinsyöttö ;)

   Poista
 5. Neuvoja en oikein pysty antamaan mutta uskon että löydät kyllä tilaan loistavat ratkaisut, tila on todella upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näin toivotaan todella että hyvä ratkaisu löytyy kun tarpeeksi kalusteita pyörittelee :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets