Top Message

www.oblik.fi

Väliaikaraportti - wc - hengissä ollaan!

Heipparallaa!


Hengissä ollaan, vaikka viimekertaisesta onkin jo vierähtänyt jokunen tovi. Täällä ollaan maalailtu kaiken alkusähellysten jälkeen vieras wc:n kaakeleita. Ja hyllyjä, peiliä, lattiaa, wc-istuimen kantta jajaja.... :D Ja tyylilleni uskollisena kävikin niin, että suunnitelma muuttui matkan varrella. Onneksi ennen kuin kaikkea ehdittiin maalaamaan uudelleen... Nyt näyttää tältä:


Kyllä, juuri näin. Hopea vaihtui mustaan. Heitän siis hyvästit jo ostamalleni Taikamaalille (sekä lasyyrille, että tuolle helmiäismaalille). Alunperin oli tarkoitus että yläosa maalataan valkoiseksi, ja pohjamaalin päälle oltaisiin taiottu hopeaa tuon ruman boordin alapuolella olevaan osaan. Yhtäkkiä mustakin alkoi kutkuttamaan, ja kaapista löytyikin sopivasti sitä jo valmiina, joten uskalsin koittaa miltä näyttää kun tekee miten oppikirjat neuvoo ruman kohdan kanssa tekemisestä; jos et voi piilottaa/häivyttää sitä, korosta! Ja näin boordi näyttää oikeastaan aika kivalta juuri nyt. 

Ensin laatat siis pestiin (juuri se surullisen kuuluisa kerta kun lähes syövytin itseni!). Pohjamaaliksi telattiin Otexia (sitä valkoista!). Otexin päälle laitoimme Tikkurilan valkoista Remonttiässää. Hyvin toimii, vaikka hieman epäilinkin. Tätä en suosittele kokeilemaan kypyhuoneessa, jossa pelaillaan suihkun kanssa!! En usko, että kestää. Luin kuitenkin kokemuksia remonttiässästä ja ne oli ollut oikein hyviä, kunhan muisti tehdä alkuvalmistelut hyvin ja käytti pohjalla tartuntapohjamaalia. Kaakelimaalissahan tartuntapohjamaalia ei tarvita lainkaan.


Aivan, ei mennyt tämäkään kerralla nappiin. Arvasihan sen, ja ei se mitään - tähän alkaa jo tottua. Ensin maalasin tuon kapean laatan boordin keskeltä liitutaulumaalilla. Teippaus oli ollut hieman hutiloitu, tai sitten irroitusvaiheessa kävi moka. Maalin raja ei jäänyt kovin siistiksi. Teippasin siis uudelleen hieman leveämmän suikaleen (kuva yllä) ja tein sen oikeasti TODELLA HUOLELLA! Ja jälleen kävi näin. Miksi?!!?!? En tiedä. Keksin kuitenkin hätäpäissäni loistavan ratkaisun; teippi! Nyt siis mustan ja valkoisen raja on teipattu, ja jälki on mielestäni kohtuullisen siisti. Ensimmäinen kuva kertoo missä vaiheessa olemme nyt.

Mitä vielä on tekemättä: pytyn kansi on saunan maalaamossa :D Kolmatta kertaa suditaan jo! Kahvat kiinnittämättä, lattia pitäisi maalta vielä toiseen kertaan, ja hyllyt kaipaavat jotakin viimeistelyä. Muuten alkaisi olla voiton puolella koko homma. Rahaa ei ole kulunut juuri lainkaan - hermoja sen sijaan ei olla säästelty.

Muistutuksena vielä millaiselta wc näytti ennen maaliurakkaa...


Ensi viikolla on valmista. Lupaan. 


Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Unia!

 1. Mulla on kylppäri edellisen asukkaan jäljiltä ja kun näitä kaakelin maalausprojekteja on lukenut ja kuvia ihastellut niin aina vaan enempi tekee mieli rueta sutimaan seinää valkoiseksi :) Upealta näyttää teilläkin jo nyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paljon helpommalla tosiaan pääsee näin maalaamalla kuin repimällä kaakelit irti seinästä :) Ihan uutta ei tietenkään tule, mutta se ei nyt ollut tarkoituskaan. Tästä tuli wc:lle heti muutama vuosi lisää :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, vaikka ihan ei putkeen ensin meinannut mennäkään. :)

   Poista
 3. Upea muutos, minulla hyvin samanlaiset kaakelit kylpyhuoneessa. Tämä oli vaarallinen postaus, pitäisikö minunki???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannustan kokeilemaan, loppujen lopuksi aika pienellä vaivalla iso muutos. :)Jään odottamaan mielenkiinnolla mikäli lähdet urakkaa toteuttamaan :)

   Poista
 4. Tosi hyvä on tämä lopputulos tässä! Minä en kyllä ymmärrä, että miten noiden teippausten kanssa on aina älytöntä säätöä. Vaikka yrittää olla todella huolellinen, niin aina sieltä joku ruikkii yli äyräiden.. Miksi? Sitä en minäkään osaa sanoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä! Joku voisi keksiä teipin, joka ei falskaa ;)

   Poista
 5. Kaivelin vanhoja postauksia inspiraatiota etsiessä niin osui tämä silmiin. Ja niin, tutun näköiset kaakelit myös... Meillä kävi mielessä myös kaakelien maalaus kylpyhuoneessa, mutta hiukan epäilyttää kuinka hyvin kestävät jatkuvassa kosteudessa ja saako pinnasta helposti tasaisen ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Ja ihan ensiksikin kiitos kommentistasi :). Suoraan märkätilassa kesätävyydestä en osaa kyllä sanoa. Jotkin kaakelimaalit sen kyllä lupaavat (kestää ihan suihkussa saakka). Meidän pienempi wc-tila ei ole luokiteltu märkätilaksi (ei siis lattiakaivoa, eikä muutoinkaan millään tapaa kosketuksessa veden kanssa). Ainoastaan toki pyyhitään laattoja. Mikäli yhdellä maalilla/värillä maalaa, varmasti saa tasaista. Tämä kahden värin sekametelisoppa ei sitten ihan niin nätisti onnistunutkaan :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets