RIIKINKUKKOTUOLI - TÄMÄN HETKEN KUUMIN SISUSTUSHITTI?


Käsi ylös, joka muistaa vielä tämän 90-luvun sisustushitin!? Viimeisin huutokauppalöytöni on tumma rottinkinen riikinkukkotuoli, joka jakaa mielipiteitä takuuvarmasti laidasta laitaan. Osan mielestä kamalampaa möhkälettä saa hakemalla hakea ja sitten on se toinen puoli.... Se puoli, johon itse kuulun ja jonka silmät avautuivat lautasen kokoisiksi tämän tuolin ilmoituksen kohdalla. WAU! Suomessa on nähty enemmän tätä ´peacock-tuoliksikin´ tituleerattua kaunotarta vaaleampana versiona ja sellaisen muistan itsekin kummieni kotoa juuri 90-luvulta. Lähes identtisen version näin viimeksi Habitaressa Matrin osastolla, jossa vastaavanlainen kaunotar seisoi ylväästi osaston nurkassa - tosin sekin vaalean rottingin värisenä. Viimeistään tuolloin taisin huomata olevani tähän tuoliin umpirakastunut! Pitkän ja hartaan etsinnän jälkeen se oikea kappale osui vastaan Bukowskis nettihuutokaupassa ja viime viikolla hain tuon Ruotsista seilanneen tuolin noutoterminaalista kotiin.

Rottinkikalusteet ovat tehneet uutta uljasta nousuaan jo viimeisen muutaman vuoden ajan. Rottinkia nähdään ulkoterassien lisäksi nykyään enemmän myös sisätiloissa ja tuolien kaverina sisustajat ovat tuoneet rottinkia kotiin pienissä sisustuselementeissä, kuten sivupöydissä ja jakkaroissa. Olen muuten ikionnellinen, ettei aidon rottingin paluu ollut ohimenevä buumi. Koko kotia en rottingilla kuorruttaisi, mutta pieninä palasina materiaali tuo lämpöä ja tunnelmaa monenlaiseen tilaan. Mökin terassiltahan meillä löytyy Parolan Rottingin klassinen riippukeinu ja saunamökistä siro Hula-tuoli. 


Tällä hetkellä tuoli löysi paikkansa työhuoneen kulmasta, mutta sille on myös toinen (ja kolmaskin) paikka valmiiksi katsottuna. Ahtaimpaan nurkkaan tätä ei ehkäpä kannata tunkea, sillä näyttävä tuoli vaatii ympärilleen tarpeeksi tilaa tullaakseen esille parhaalla mahdollisella tavalla. Jokin pehmuste tulisi vielä tuohon istuimeen hankkia, mutten ole ehtinyt pähkäilemään parasta väriä sille... Raikas valkoinen, lempeä hiekka vai jotakin ihan muuta.. Aika näyttää :)

Mitä mieltä sinä olet - onko tämä ylväs riikinkukon pyrstöstä inspiraationsa saanut tuoli 
tämän hetken sisustushitti vai täysi huti?

Jutta

ps. Jos innostuit tuosta tuolista, niin näitä valmistetaan edelleen uustuotantona ja Parolan Rottingin valmistuttamia tuoleja myydään useammankin jälleenmyyjän voimin eri puolilla Suomea. Myös esimerkiksi Finnish Design Shopin verkkokaupasta näitä on mahdollista tilata. Käytettynä näitä näkyy toisinaan myös erilaisilla myyntipalstoilla ja nettikirppiksillä. Kannattaa siis pitää silmät auki ja koluta myös sukulaisten vintit ennen uuden hankintaa. Uskon, että aika moni on jemmannut tämän aikanaan sinne varaston viimeiseen nurkkaan, joten löytöjä on hyvinkin mahdollista tehdä myös läheltä :) 

3 kommenttia

 1. Jaa-a..hiukan hämmentynyttä oloa pukkaa. Jotain kivaakin tuolissa on, sitten taas, en tiedä. Vaatinee totuttelua.

  VastaaPoista
 2. Ei kyllä omaa silmää sytytä.
  Vasta selasin Parolan rottingin valikoimaa läpi ja ihmettelin moista ;)
  Mutta ehkä tämä(kin) sytyttää sitten joskun myöhemmin.

  VastaaPoista
 3. "Se puoli, johon itse kuulun ja jonka silmät avautuivat lautasen kokoisiksi tämän tuolin ilmoituksen kohdalla. WAU!" Minä kuulun myös tälle puolelle. Tämä tuoli on aivan mahtava ja sopii teille ihan Super hyvin!:)

  VastaaPoista

KIITOS KUN LUIT JA ILAHDUTAT KOMMENTILLASI <3

© oblik.
Maira Gall