Top Message

www.oblik.fi

MÖKIN VIERASTUPA VALMIINA KESÄÄN!


Olen niiiiiin onnellinen! Kaksi vuotta suunniteltu sinänsä pieni juttu on viimein valmis. Mökin alakerrassa sijaitseva oma pieni yksiö on toiminut meillä koko tämän ajan puhtaasti varastona edellisten omistajien vuosikymmeniä jemmatuille tavaroille. Osa näistä oli ihan käyttökelpoista, mutta iso osa meille täysin turhaa tavaraa. Paikasta oli vuosien saatossa tullut "se paikka, johon viedään kaikki ne asiat jotka kotiin ei enää mahdu/sovi/kelpaa"... Täältä löytyi esimerkiksi neljä sohvaa... 

Jumalaton homma oli syksyllä aloittaa tuo tavaroiden naputtelu erilaisille annetaan palstoille ja vastailla + aikatauluttaa useiden hakijoiden kanssa kalenteria yhteen. Onneksi kuitenkin päätimme olla antamatta periksi ja toukokuussa viimein saimme koko tilan kutakuinkin tyhjäksi. Tämän jälkeen edessä oli perusteellinen katosta-lattiaan pesu ja tilan kalustaminen. 

Tämä huone toimii meillä oikeastaan lähinnä kesäkäytössä ja omaksi valtakunnakseen sen on julistanut kesän jälkeen yläasteen aloittava nuori mies. Hänellä on oma mökkihuone myöskin päämökin yläkerrassa, mutta tila on niin pieni (4,25 m2), ettei sinne kaverin kanssa mahdu mitenkään kahdestaan nukkumaan. Siitä huolimatta uskoisin, että kolmistaan mökkeillessä yöt me kaikki vietämme edelleen yläkerran puolella. Olen kyllä erittäin vakuuttunut siitä, että tästä eteenpäin juniori viihtyy mökillä paremmin kavereiden kanssa, sillä onhan tuolla omassa tuvassa nyt aika paljon rauhallisempaa olla ja touhuta kuin meidän aikuisten kanssa samassa tilassa. Ymmärrän hyvin, että teini-ikää lähestyvä lapsi saattaa kaivata kavereineen tilaa, jossa jokainen sanottu lause ei ole meidän korvillemme ;). Nytkin viikonloppuna siellä pelattiin lautapelejä puolen yön korville ja vietiin omat limut + eväät sinne mukana. Pieni juttu meille aikuisille, mutta niin iso näille nuorille.


Pikkuisen vajaa 30 m2 omalla sisäänkäynnillä varusteltu yksiö on juniorin lisäksi käytössä vierastupana. Tila korkattiin käyttöön tänä viikonloppuna ja kuuleman mukaan uni siellä maittoi makoisasti. Kalusteita ei tänne paljoa tarvita, mutta tekstiileitä tänne tuotiin kesäksi viihtyisyyttä lisäämään. Sänkynä toimii ilmapatja, joka on sitten syksyn tullen kätevä pakata kasaan, sillä täällä emme pidä erillistä lämmitystä talviaikaan päällä. Tästä syystä en pitänyt ajatuksesta, että patjat ja muut tekstiilit olisivat täällä läpi vuoden. Ajatus kostean viileistä "kiinteistä patjoista" ei tunnu itselleni kovin mieluisalta, enkä halua myöskään vieraidemme tai lapseni näin kokevan. Ilmapatjat on onneksi nykyään paljon aiempaa laadukkaampia ja niissä pystyy aivan mainiosti nukkumaan useammankin yön putkeen. Runkopatjoille tvs. meillä ei kuitenkaan olisi ollut osoittaa mitään lämmintä säilytystilaa talvea varten.

Sängyn lisäksi tilassa on edellisten omistajien vanha puinen pöytä, jonka maalasin viime syksynä Tikkurila Piazza sävyllä. Yöpöytänä toimii monikäyttöinen IKEAn jakkara ja verhona vanha pöytäliina, jonka ompelin vanhaan kotiimme joskus aikanaan. Matto on löytö Kodin1 konkurssimyynnistä ja muistaakseni maksoin tuosta villaisesta matosta tuolloin parisen kymppiä ihan viimeisinä päivinä. Halusin ehdottomasti tuoda tilaan mattoja ihan jo senkin vuoksi, että lattia on täällä vilpoinen. Muovimaton alla ei ole mitään lämmitystä, joten vilpoisilla ilmoilla tuntuu se jalan alla melko kylmältä ja kovalta. Sängystä noustessa varpaat astuvatkin nyt ensimmäisenä villamaton päälle ja oven edustalla toimii edellisen kodin terassilta jemmattu kaislamatto.  Verhon taakse kätkeytyy tila, johon kannamme terassikalusteet syksyllä ja tällä hetkellä siellä on pari aurinkovarjoa säilytyksessä. Verho toteutettiin vanhasta pellavaisesta tuplapussilakanasta.

Vaikka varsinaista muutosta ei tänne tilaan tehty, tuntuu tämä kuitenkin nyt paljon enemmän meidän omaltamme. Jotenkin tämä tila on ollut alusta alkaen se, johon on säilötty ja tukahdutettu muiden muistot. Nyt olemme siinä tilanteessa, että alamme kerryttämään hetkiä täällä myös itse. Iloisia kesävieraita kelpaa nyt odotella ja jokainen mahtuu ja saa halutessaan jäädä myös yöksi. 

Kesä ja mökkivieraat - olemme valmiita! <3
Jutta

 1. Onpa viihtyisän näköistä! Taas sain hyviä ideoita muistiin omaa mökkiä ajatellen. :) Kävimme tänään siellä siivoamassa ja taas on kaksi sohvaa, kasa patjoja yms. pakettiautossa odottamassa huomista kaatiskeikkaa. Joten joo, tuo tavaroiden hävittäminen kuulostaa todella tutulta. Onneksi ollaan voiton puolella sen homman kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että sait inspiraatiota! Kiitos piristävästä kommentista<3

   Poista
 2. Aivan ihanalta näyttää! 😍 Tuolla varmasti viihtyy. Meilläkin lasten kaverit tulevat mieluusti yökylään, kun saavat saunatuvan puolella olla omassa rauhassaan. Mutta kuitenkin lähellä. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin toivon :) Kiva että jätit kommentin<3

   Poista
 3. Näyttää kauniilta ja on todella passeli nuorelle omaksi tilaksi. Voisin kyllä hyvin kuvitella, että itsekin olisin aikoinaan voinut tuollaiseen vetäytyä kirjojeni kanssa pakoon nuorten meteliä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niinpä :) Olen itsekkin innoissani tästä! Kiitos kommentista<3

   Poista
 4. Aina ihmettelen, miksi ihmiset jemmaavat tavaroita loputtomiin. Täytyy olla hurjasti varastotilaa aina vaan lisää... Eikö voisi vaan luopua tavaroista, antaa jollekin, joka tarvitsee?
  Ja tehdä romuvarastosta tällainen kaunis, käyttökelpoinen tila - hyvä te :)
  Mukavaa kesää toivotellen, C

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä! Kiitos kommentista ja mukavaa kesää<3

   Poista
 5. Näyttää ihanalle tuo huone. Minulla on mietinnässä myös mökin nukkuma-asiat ja kiinnostaisi tietää, että mistä tuo teidän ilmapatja on ostettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3. Tämän hankimme Jyskistä, siellä oli ihan kohtuu hyvä valikoima erilaisia ja hintakin minusta varsin maltillinen :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets