Top Message

www.oblik.fi

MUSTA KEITTIÖ / KOKEMUKSIA

Muutama sananen siitä, mitä mieltä olen mustasta keittiöstä puolen vuoden käytön kokemuksella. Plussia ja miinuksia löytyy kumpaakin. Siitäkin huolimatta valitsisin kyseisen mallin ja värin edelleen.

Puhtaanapito / Mustan keittiön armottomin puoli on ehdottomasti sormenjäljet. Tähän varauduin jo tosin ennen valintaa ja se ei tullut yllätyksenä. Oikeastaan voisin sanoa, että jälkiä pitää pyyhkiä harvemmin mitä kuvittelin. Parhaaksi puhdistusaineeksi olen käytössä kokenut Kiillon laminaattisuihkeen. Tämä on ainoa, joka ei jätä mikrokuituliinalla pyyhkiessä jälkiä, ja poistaa samalla kuitenkin rasvaiset jäljet. Muut puhdistussuihkeet ovat toki poistaneet rasvatahrat, mutta mustalla pinnalla puhdistusaineesta jäävät pyyhintäjäljet eivät ole kovin mukavia. Pyyhin laatikostojen ovia kerrasta kolmeen kertaan viikossa. Aikaa tähän kuluu noin viisi minuuttia kerrallaan, eikä minusta ole kovin paha ponnistus. Puhtaanapitoa helpottaa myös vetimettömyys. Olisi varmasti tuplatyö puhdistaa jäljet jokaisen vetimen ympäriltä, eikä pyyhkiminen olisi lainkaan näin nopeaa.

Kyllästyminen /  Vaikka mietin melko paljon alkuaikoina sitä, alkaako musta keittiö harmittamaan ensimmäisten viikkojen ja kuukausien jälkeen - en ole huomannut moista. Itseasiassa tähän kyseiseen tilaan valkoinen tuntuisi nyt kovin persoonattomalta ja se sulautuisi ehkä jopa liikaa valkoiseen taustaansa.

Ulkonäkö / Ulkonäöllisesti musta keittiö tuo tilaan ryhdikkyyttä. Keittiömme koostuu pääosin laatikostoista, jotka sopivat mustien ovien taakse hienosti. Sanoisin, että valitessa tummempaa sävyä, suosisin edelleen mahdollisimman vähän näkyviä saumoja ja rajoja. Kvikin mallistosta päädyimme itse valitsemaan laatikostojen sisään sisälaatikot, jotka taas tuovat mukanaan myös käytännöllistä säilytystilaa suurten laatikkojen sisään. Näin yleisilme pysyy kuitenkin vähäeleisenä ja selkeänä.

Vaikka siis miinuspuoliakin löytyy (lähinnä tuo pyyhkiminen saattaisi olla sellainen) niin tähän kotiin en osaisi enää valita muunlaista ratkaisua. Meinasin olla julkaisematta koko tekstiä, sillä jostakin syystä nämä kuvat puuroituivat/rakeutuivat tuodessani ne tänne bloggerin puolelle. Mutta menkööt. Ehkä kuitenkin nämä auttavat hahmottamaan sitä miltä kokonaisuus näyttää.

Iloista tiistain iltaa,
Jutta

 1. Musta keittiönne on upea ja jotenkin en muuta väriä edes vois kuvitella...no, ehkä tumman harmaa. Tumma keittiö on nappi valinta teille, muuten vaaleaan sisustukseen. Tuo kivaa särmää tilaan ja kun on korkea tilakin. Puiset tasot tuovat kivaa lämpöä tilaan ja vetimättömyys sitä selkeyttä. se on kyllä tosi, että kahvojen alle ne kaikki sormenjäljet jää ja likatahrat :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä samaa mieltä, vaikea enää kuvitella muunlaista :) Ja tuo kahvajuttu on niin tosi. Ei ehkä korostu niin paljon muissa, vaikka niissäkin toki näkyy. Musta on melko armoton tällaisten suhteen :)

   Poista
 2. Aivan ihana keittiö! En minäkään muuttaisi mitään ;))!

  <3

  VastaaPoista
 3. Erittäin kaunis ja teille todella hyvin sopiva keittiö. Hyvä valinta :) Harmillinen toi sormenjälkihomma, mutta sille ei kyllä mitään voi. Onkohan tässäkin se sama vanha sanonta pätevä, että kauneudesta pitää kärsiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi ei. Ja tuleehan niitä siis oikeasti kaikenvärisiin ja mallisiin keittiöihin. Eri asia on, mistä ne näkyy ja mistä ei ;) Mutta senkin uhalla pitäisin edelleen valintani tässä, vaikka saisin hankkia keittiön uudelleenkin.

   Poista
 4. Teidän keittiö on aivan ihana! Kiitos tuosta suihkevinkistä, sama ongelma täällä valkoisessa keittiössä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suihke on kyllä ollut oikeasti todella hyvä. Toiminut meidän pinnoilla ainakin superhyvin!

   Poista
 5. Tuota suihketta pitää itsekkin kokeilla,sillä meidän vihreät välikaapiston ovat sormen/rasvanjälkiä täynnä ja en ole saanut niitä oikein millään koskaan ihan täysin puhtaiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Meillä ainakin toimii. Toki riippuu varmaan pinnasta myös. Olen kokeillut itse ainakin useampaakin vaihtoehtoa ja tämä niistä selkeästi paras :)

   Poista
 6. Mainio kokonaisuus! Respect, että olet saanut kulmaliedenkin näyttämään ihan modernilta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos paljon, tuossa sille liedelle on kyllä juuri sopiva paikka. Jää hyvin tilaa kummallekin puolelle ruoan valmistukseen myös. :)

   Poista
 7. Super hieno keittiö! Minusta musta sopii tilaan ihan loistavasti, en muuta valitsisi. Meille on tulossa Kvikiltä samaa mustaa osaan keittiökaappeja. Haaveilin itsekin kokomustasta, mutta meidän tilaan se ei soveltunut, nyt tulee vain korkeisiin komeroihin tuo musta. Täältä voit kurkata meidän suunnitelmaa http://majanimun.blogspot.fi/2015_07_01_archive.html Kiitos laminaattisuihke-vinkistä, hyvä tietää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne se on kyllä ollut nappivalinta. Toki jokaiseen tilaan ja kotiin se ei varmasti istu, mutta tänne kyllä. Pitääkin tulla kurkkimaan tuota teidän suunnitelmaa, sillä uuteen kotiin tulossa myös jollakin aikavälillä keittiöremppaa. Sinne musta ei kyllä sovi kuten tänne. Täältä sitä en pois vaihtaisi :)

   Poista
 8. On kyllä vallan ihana keittiö, ja kiitos laminaattisuihke-vinkistä, pitänee itse ostaa ja kokeilla tasoon, kun meillä se on musta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Mahtavaa, jos siitä on apuja muillekin. Edullinen ja oikeasti toimiva puhdistussuihke ja toiminut ainakin meillä moitteettomasti :)

   Poista
 9. Tyylikäs keittiö! Meillä painittiin joku aika sitten tuon värin kanssa, valkoinen vai musta. Ja koska samaan lopputulokseen ei päästy, valitsimme sitten molemmat :) Kiitellään myöskin tuosta laminaattisuihke- vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin toimii kyllä loistavasti! Ja ei kiittämistä, toivottavasti on apua :)

   Poista
 10. Teillä on niin upea keittiö! Täytyy itsekkin kokeilla tuota laminaattisuihketta! :)

  VastaaPoista
 11. Hei! Itse käytän Viledan Actifibre mikrokuitu(?) liinaa tai onkohan se jokin nihkeärätti... Tosi hyvä, lähtee kaikki rasvatahrat mustista ovista ilman pesuaineita, eikä jätä raitoja. En itsekään vaihtaisi mustaa keittiötä mihinkään, onhan se särmän ja rohkean näköinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se tosiaan särmän näköinen! :) Tuolla mikrokuituliinalla en olekaan kokeillut, täytyykin testata. Mikrokuituliinaa käytän kyllä itsekin tuon suihkeen kanssa, mutta ilman ainetta ei ole rasvat lähteneet. Testiin siis tuo Viledan versio :)

   Poista
 12. Teidän keittiö on kyllä yksinkertaisen tyylikäs, ei liikaa mitään vaan juuri sopivasti harmoniassa.

  Meillä on itselläkin mattamusta keittiö valkoisilla tasoilla ja tuo sormenjälki ongelma tiedostettiin ja ystävien keittiöissä nähtynä sormenjäljet kiiltää inhottavasti ns rasvaisina läikkinä. Suosittelen teille, jotka mietitte mustaa keittiötä tutustumaan nanopinnoitteeseen joka on armollisempi -ei sormenjälkiä. Meillä tämä laitettiin ja olen erittäin tyytyväinen, vaikka oli kalliimpi ratkaisu perinteisen sijaan. Ainut mistä jää jälkiä on rehellinen rasva ruuan laitossa, jos roiskuu ruokaöljyä tai vastaavaa. Puhditus hoituu ihan vain rätillä joka veteen kostutettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti. Olemme olleet kyllä äärettömän tyytyväisiä itsekin valintaamme.

   Mekin kurkkasimme tuota nanopinnoitetta, mutta tähän sitä ei saanut (tasoihin olisi saatu vastaava, mutta tälle puupinnalle ei toki). Tasoissa ongelma on varmasti entistäkin suurempi, joten liputan sen puolesta myös.

   Hyvä vinkki kuitenkin muille, jotka haaveilevat mustasta keittiöstä :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets