LAAJEMPIA KUVAKULMIA MÖKIN TUVASTA

Tupa on mökillä se paikka, jonka pintoihin ei olla koskettu lainkaan. Sen sijaan tähän tilaan on rakennettu keittiö ja täällä myös oleskellaan eniten. Pidän hurjasti vanhan ajan tilasuunnittelusta, jossa taloissa oli tupakeittiö. Tuossa tilassa tehtiin ruoka, syötiin se, ja lisäksi siellä oli tilaa oleskelulle. Sitten tuli aika, jolloin keittiö haluttiin erottaa pois oleskelun tieltä, ja niin myös täällä meidän mökillä. 70-luvulla oleskelualue ja keittiö on siirretty "omiin siipiinsä" - erikseen toisistaan. Me halusimme tuoda nämä kaikki kuitenkin yhteen ja syntyi luonnollisesti "uusi" tupakeittiö. 

Olen kuvannut tästä huoneesta aina sitä nurkkaa, joka on ollut eniten valmis. Huomasin, että tästä suunnasta kuvia kuvia ei vielä olekaan. Tämä johtuu juurikin edellämainitusta syystä. Purimme hiljakkoin kiinteät vanhat kaapit pois tuosta nurkasta, jossa puu on osittain vaaleampaa. Katsomme nyt ainakin ensi kesään mitä sen kanssa teemme, vai teemmekö mitään. Tuon vuoksi emme kuitenkaan halua maalata näitä paneeleita, vaan katsomme lähteekö tuo lainkaan tummumaan tai keksimmekö siihen jonkin muun ratkaisun. 


Yllä oleva kuva on otettu keittiönurkasta (täältä näet mustan mökkikeittiön kuvat).


Tämä taasen on otettu sohvan vierestä, jolloin keittiökaapit jäävät oikealle puolelle takaseinustalle. Oleskelualuetta kuvasin ainakin tässä postauksessa

Ikkunoita tässä tilassa on paljon, joka on samaan aikaan ihanaa, mutta etenkin nyt iltojen pimetessä huutavat kyllä verhoja ympärilleen. Tuntuu, kuin olisi akvaariossa, jota ongelmaa ei tietenkään nyt valoisaan aikaan juuri ole ollut, mutta syksyn tullen tuo taas tulee vastaan. Verhokotelot olisi tarkoitus irroittaa ja laittaa tilalle kevyet tangot verhoja varten. Toivoisin verhojen alkavan jo seinien nurkasta, jolloin ne toisivat pehmeyden tuntua entisestään. Valkoiset pellavaverhot ovatkin tänne hankintalistalla seuraavana. 

Tästä kuvakulmasta tilan hahmottaa jo melko hyvin ja kuvan viimeisessä nurkassa on entinen keittiö, eli nykyinen makuuhuone (josta taas on paremmin kuvia täällä). Pienen käytävän varrella  vasemmalla sijaitsee juniorin mökkihuone, jota kuvasin viimeksi tänne. Miten vaikeaa muuten onkaan kuvata huonetta, joka näyttää totaalisen vihreältä ikkunoiden takaa avautuvan luonnon ja auringon vuoksi. Oikeasti tila on mielestäni livenä enemmän punertava kuin tällainen. Nyt on koko tupa ja sen jokainen nurkka vihdoin kuvattu. Sitten ei muuta kuin niitä verhoja etsimään :).

Mistä sinä olet muuten ostanut pellavaverhoja? 
Osaatko suositella jotakin valmisverhoa, joka olisi kevyttä ja melko ohutta pellavaa?

Mökkiterveisin,
Jutta


6 kommenttia

 1. Teidän mökki on aivan ihastuttava:)
  Jos mökki olis mun niin ehkä päätyisin maalaamaan seinät valkoisiksi ja jättäisin kaiken muun puun värille.
  Oletko lukenut atMarias-blogia?kurkkaa Marian mökkikuvat niin näet mitä tarkoitan:)

  -A

  VastaaPoista
 2. Hienoa että olet säilyttänyt olohuoneessa kauniin alkuperäisen puunvärin seinissä, tänä aikana, jolloin kaikki pinnat suditaan valkoiseksi. Tämä on vain oma mielipiteeni, mutta minusta kaikkialla sisustuksessa oleva valkoinen on mielenkiinnoton ja tylsä. Vaikka onhan se tosin helppo ratkaisu, sen pystyy sisustamisessa toteuttamaan jokainen, ja joissakin kohteissa se voi kyllä olla todella hieno. Kauniisti olet valkoista käyttänyt sitten muualla sisustuksessa. Katsoessani nopeasti ensimmäistä kuvaa olin näkevinäni ikkunan edessä penkin.. Heh, ehkä tuo paikka tuossa näytti niin kivalta ikkunasta ulos katselemiseen ja haaveiluun..

  D:lla

  VastaaPoista
 3. Niin valoisaa ja viihtyisää, tykkään kovin! Mökki on upea ulkopäinkin, mieletön muutos entiseen.
  Olen ostanut Stockalta omat pellavaverhoni, ohuet ja pehmeänvalkoiset.

  VastaaPoista
 4. Hienoa, että olette jättäneet tuvan pinnat maalaamatta, seinäpaneelit ovat todella kauniit. Jos maalipurkki ja pensseli alkavat jostain syystä mietityttämään, niin inspiraatiota kokopuisiin mökkisisustuksiin voi hakea esimerkiksi upeasta Alvar Aallon duunnittelemasta Villa Oksalasta.

  VastaaPoista
 5. Kaunista puupaneelia teillä ja tilaa! Itse asiassa kotelot on mun silmään symppikset, mutta hassua ettei tehty kulmaan asti. Olen vaaleiden pellavaverhojen fani - pellava heijastaa valoa niin kauniisti. Viimeksi olen tehnyt löytöjä kirpparilta (hoppuhallin vanhat valmisverhot joista lyhensin toisen puolikkaan vilpolaan) ja kangaskaupasta on muutama hienompi alepala tarttunut mukaan ja odottaa kaapissa kirjastohuoneen visiota ja ompelijaa. :)

  VastaaPoista
 6. Puretun kaapiston takaa paljastunut vaaleampi seinä näyttää ainakin kuvissa mielestäni hyvältä ja siistiltä, joten itse en ainakaan lähtisi päälle maalaamaan. Tuo kivan sommittelullisen elementin tehosteseinän tapaan, persoonallisemmin vain 😊

  VastaaPoista

KIITOS KUN LUIT JA ILAHDUTAT KOMMENTILLASI <3

© oblik.
Maira Gall