Top Message

www.oblik.fi

SISUSTUSTRENDIT TULEVAAN KAUTEEN 2017-2018

Heippa! Olen pitkästä aikaa selaillut tulevia trendejä eri lähteistä ja haistellut, mitä lähitulevaisuus tuo tullessaan sisustusrintamalla. Syksyn ja talven uutuuksista ja uusista mallistoista tippuu sähköpostiin jatkuvasti infoa ja lisäksi ulkomaiset sisustuslehdet ovat jo aloittaneet ensi vuoden trendien haistelun meitä suomalaisia hanakammin. Trendit ovat siitä hassu asia, että moni kokee ne nopeasti ohimeneviksi "villityksiksi" vaikka (ainakaan sisustuspuolella) asia harvoin on ihan näin. Trendit kuvastavat omasta mielestäni enemmänkin tätä aikaa, jossa elämme ja ne eivät omaan silmääni ainakaan vaihdu täysin kovin nopeissa sykleissä. Trendit luovat myös mielenkiintoa ja kerroksellisuutta, jossa kotoa löytyy selkeästi tunnistettavia eri aikakauden kalusteita, värejä ja esineitä. 

Jos 2010-luku oli valkoisen värin valtakautta, on 2010-luku murtanut sitä pikkuhiljaa tummemmaksi, syvemmäksi ja intensiivisemmäksi. Mitä pidemmälle menemme kohti vuotta 2020, sitä tummemmiksi ja näyttävimmiksi trendit ennustavat sävyjen kulkevan. Parasta trendeissä on oman kodin sisustamisen kannalta mielestäni se, että niistä voi poimia juuri ne itselleen parhaimmat ja omimmilta tuntuvat ideat. 

5 x trendiväri 2018


 1. Sävyt sademetsästä. Erilaiset syvät vihreät sävyt jatkavat nosteessa, nyt mukaan tulee trooppisempia ja monivivahteisempia vihreän sävyjä murretun tumman vihreän rinnalle.
 2. Syvä tummanpunainen. Rinnalla murretut vispipuuron kaltaiset ja jopa oranssiin taittavat sävyt. Tämän tosin ennustelin nousevan esille enemmän jo viime vuonna, mutta ainakaan Suomessa ei vielä tummat punaiset sävyt puhutelleet suurta yleisöä. Ehkä tänä vuonna?
 3. Ruskea ja beige. Hiekan sävyt tekevät uutta paluuta ja sinertävän valkoisen rinnalle nousee kermanvalkoiset sävyt. Harmaan valtakausi alkaa pikkuhiljaa vetäytymään taka-alalle beigen noustessa sen rinnalle. Mitä luulet, ovatko suomalaiset valmiita lämpimiin beigen ja kerman sävyihin?
 4. Sininen. Eikä mikään murrettu sininen, vaan pikemminkin kirkas koboltin sininen. Sellainen, jonka muistat todennäköisesti 90-luvun lasiastioista. Silloin kodit verhoiltiin katosta lattiaan sinisen eri sävyillä. Astioiden lisäksi Suomi villiintyi silloin mm. sinisistä plyyssisohvista. Muistatko?
 5. Musta! Mustaa on alettu käyttämään rohkeammin kodeissa jo parin vuoden ajan ja esimerkiksi mustat keittiöt ja rakennusten julkisivut ovat tällä hetkellä erittäin trendikkäitä. Uskon mustan nousevat kuitenkin nyt entistä vahvemmin mukaan suomalaisiin koteihin. Tälle annan itse peukkua!
Kuva: Pantone
Kuva: Jotex

Kuva: Sherwin-Williams | Elle Decor 


3 x trendikkäät materiaalit 2018

 1. Sametti. Ehdoton ykkönen, joka on alkanut nostaa jälleen päätään. Sametilla voi päällystää tulevalla kaudella lähes kaikkea: sohvia, tyynyjä, raheja, nojatuoleja...
 2. Puu. Eikä missään nimessä vain vaalea puu, vaan esiin nousee vahvemmin tummat puunsävyt eri puulaleissa, kuten tiikissä. Erisävyisiä puukalusteita ei pelätä sekoittaa vaan niistä rakennetaan persoonallisia yhdistelmiä omaan kotiin. 
 3. Nahka. Erityisesti ruskea nahka. Aiemmin vallalla ollut nuden sävyinen vaalea nahka ei ole enää se ainoa nahan sävy, jota sisustuskansa himoitsee vaan rinnalle nousee punertavatkin tummemmat ruskeat nahat. Jes, tälle lämpenen myös itse. 
Kuva: IKEA

Kuva: IKEA

2 x trendikuosi 2018

 1. Voimakkaat kasvi- ja kukkakuvioiset kuosit. Mitä suuremmat ja monimuotoisemmat, sitä paremmat. Graafiset kuviot jäävät taka-alalle romanttisempien ja pehmeämpien linjojen tieltä.
 2. Sademetsän eläimet. Värikkäät linnut ja kalat. Mitä kirkkaammat, sitä trendikkäämmät. Riikinkukon sulkien kuviointeja on myös jonkin verran näkynyt, joka kuvastaa hyvin kuosien väri- ja kontrastieroja.

Yleisesti nostaisin esiin harmonian rikkomisen, kierrätyksen korostumisen, dramatiikan etsimisen ja turvallisen ympäristön kunnioittamisen ja nimenomaan sen pesämäisen tunnelman hakemisen.

Mitä luulet, tuleeko joku näistä trendeistä iskemään sinuun erityisen kovasti ja näkymään kodissasi jo tulevana syksynä/talvena? Itseäni himottaisi hieman tuo sametti ja punainen sävymaailma. Tämä on sinänsä erikoista, sillä aiemmin en oikein ole lämmennyt punaisille sävyille... Vaaleanpunaista kotonamme on kyllä näkynyt, mutta melko pienissä määrin. Tuskin punaisesta tosin nytkään minkäänlainen pääväri kodissamme tulisi, jos se kotiin saakka tulee päätymään :).

Jutta

 1. Itse en koe seuraavani paljonkaan trendejä. Esimerkiksi parin vuoden takaiset marmoripinnat ja tämän hetken sametti ovat itselleni inhokkeja. Vaan taidanpa olla trendikkäämpi kuin luulin, sillä vasta valmistuneesta kodistamme löytyy musta keittiö, sademetsätapetti papukaijoilla, kasvikuoseja ja puupintoja. Paras on tuo wc:n papukaijatapetti, jonka kuvittelin olevan kovinkin outo valinta, mutta omaan silmään kiva. No tapettimallihan on näytillä viimeisimmässä Unelmien talo ja koti -lehdessä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet siis selvästi edellä ajassa :). Minä taasen seuraan niitä työni puolesta jonkin verran ja se on todella mielenkiintoista. Se miten kulloisetkin trendit näkyvät kodissamme, onkin sitten toinen juttu. :D Yleensä aika pieninä annoksina, mutta kuitenkin niin, että ne tuovat mukanaan pientä ajanhenkeä ja kerroksellisuutta.

   Poista
 2. En usko, että suoranaisesti "iskee", kun en muutenkaan ole niistä ikinä kartalla :D Tai no tokihan se mitä kauppoihin tulee, saa aina johonkin viehättymään. Nyt nimellisesti sademetsän sävyt sykähdyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin on ihan totta, että kun niitä alkaa näkymään ympärillä, niihin väistämättä tulee jonkinlainen side. Olkoon sitten ihastuminen tai jokin muu vastakkainen reaktio. Sademetsän sävyt ovat kyllä ihania.

   Poista
 3. Meillä on käytetty paljon mustaa, suuria kuoseja, vihreän ja sinisen sävyjä, yhdistettynä eri puulajeihein lattioissa ja kalusteissa. Makuuhuoneessa on jopa hittunen sitä tummaa punaista.. kuvittelin tekeväni ihan onan näköistä remonttia, mutta mehän ollaan todella trendikkäitä :D samettityynytkin löytyy ja aikakausien kerroksellisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tosiaan ERITTÄIN trendikkäältä. Wau! Kuin suoraan trendioppaasta :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets