NÄITÄ KANNATTAA ETSIÄ NYT KIRPPUTOREILTA

Kirpputoreilla kiertäminen on alkanut taas kevään tullen inspiroimaan enemmän. Toisinaan etsin jotakin tiettyä, mutta hyvin usein saatan käydä vain fiilistelemässä ja etsimässä inspiraation tunnetta. Monet kirpputorit tarjoavat reippaasti iloa sisustajan silmälle, kunhan malttaa vähän tutkia ja ennenmuuta uskaltaa nähdä vähän pintaa syvemmälle.

Trendikkäimmät kirppislöydöt (piensisustuksessa) on tällä hetkellä ehdottomasti kaikenlainen keramiikka, kristallimaljakot/-pullot ja saviastiat. Lisäksi kaikki erilaiset pärekorit ovat edelleen kovaa huutoa (tosin tämä kuvissa näkyvä on kierrätysmuovista valmistettu versio, jonka ostin Parolan Rottingista). Meiltä löytyy kyllä useampikin kirppikseltä hankittu pärekori, joista osa on mökillä ja osa täällä kotona erilaisina säilytysratkaisuina. Ajanhermoilla olevat sisustajat käyttävät näitä juuri nyt viherkasvien "suojaruukkuina" (oikea ruukku toki tarvitaan sinne sisälle). Koriin saa myös kerättyä halutessaan muutaman pienemmän kasvin ryhmäksi, jolloin kokonaisuus on näyttävämmän näköinen. Toistaiseksi näitä kaikkia myöskin liikkuu vielä mukavan huokeaan hintaan, kunhan tosiaan jaksaa hieman nähdä vaivaa.


Savi- ja keramiikkaesineet tuo minimalistinkin kotiin sopivasti rosoa ja sitä paljon peräänkuulutettua kerroksellisuutta. Vaikka tyylisi olisikin siis erittäin moderni, niin esimerkiksi savipullot sopivat sisustukseesi suurella todennäköisyydellä paremmin kuin hyvin! Kevään korvilla savipulloihin sujahtaa pihapuun silmuja avaavat oksat ja kesää kohti mentäessä ne toimivat loistavasti yhden kukan maljakkona.

Monet kirpparit ovat avoinna myös pääsiäisen aikaan, joten kannattaa etsiä lähiseudun parhaat paikat ja suunnata sinne fiilistelemään (ja tekemään niitä löytöjä).


Nämä savipullot bongasin taannoin Saloon hiljakkoin avatulta Seconhandmarketista. Samoissa tiloissa toimii myös huutokauppa ja vanhan tavaran myymälä. Ensimmäinen vierailu kyseisessä paikassa oli itselleni erittäin positiivinen yllätys. Tavaroita ja kalusteita löytyi useammasta eri hintaryhmästä, ja "krääsä" loisti ainakin tuolloin täysin poissaolollaan. Salo tuntuu muutenkin olevan kirppispaikkakuntana vailla vertaa, joten suosittelen varaamaan Salon reissulle enemmän kuin pari tuntia aikaa, jolloin ehdit kiertämään useammankin paikan.

Jutta

6 kommenttia

 1. Täällä ei varmaan ole sit hyviä kirppareita kun en koskaan löydä mitään. Ainoastaan lomalukemista olen kotiin kantanut :).

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvä vinkki tuo pärekorin käyttäminen viherkasvisisustuksessa! Olin juuri tällä viikolla pohtinut, josko saisin omia viherkasveja jotenkin mahtumaan omistamaani pärekoriin, joka valitettavasti on toiminut tähän asti vähän sellaisena kodin turhakkeena. :)

  VastaaPoista
 3. Juuri noita rommi? pulloja olen kerännyt jo vuosia ja niitä onkin jo varmaan 15 kpl. Samoin isoja saviruukkuja olen löytänyt kirppareilta, joten minähän olen ihan ajan hermolla... Hyvää pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Siis niin mageet pullot! :)) Mä kävin muutama viikko sitten hakemassa pienia lasimaljakoita ja niitä löytyi kirpparilta vaikka huru mycket! Kierrätys on oikeasti ihan parasta ja toisen romu ON toisen aarre!

  VastaaPoista
 5. Nuo keramiikkapullot ovat upeita! Itse yritän välttää kirppareita tällä hetkellä kun tarkoitus on yrittää enemmänkin karsia tätä tavaramäärää kuin kerätä lisää.
  Hyvää pääsiäisen jatkoa, Jutta <3

  VastaaPoista

KIITOS KUN LUIT JA ILAHDUTAT KOMMENTILLASI <3

© oblik.
Maira Gall