Top Message

www.oblik.fi

MATTOVALINNAT TOP3 // ETEINEN



Kuten jo eilen tulikin miehen suusta todettua, eteisen oven maalaus aiheutti lumipalloefektin. Matto menee vaihtoon. Sain aiemmin jo hyviä vinkkejä tähän teiltä, ja nyt olisi sitten omat TOP3 matot listattu. Nykyinen pappelina on kaikessa käytännöllisyydessään täydellinen. MUTTA.. 1) Se on käytävään liian kapea, joka korostuu entisestään oven maalauksen jälkeen. 2) Tasainen vaaleanharmaa väritys on pikkaisen tylsä ja hukkuu tuohon kontrastien täyttämään käytävään.
Joten. Olisiko näistä joku sopiva meidän eteiseen?

Anna äänesi ja vaikuta! 

1. Rug Solid, nahkamatto
Moderni versio klassisesta räsymatosta, valmistettu nahasta. Käsinkudottu beigen sävyisistä nahkasuikaleista. Suikaleet ovat muotialan jäämiä joista Rug Solid on tarkkaan valinnut parhaat palat. Sillä kaikki suikaleet ovat erinlaisia, jokainen matto on uniikki ja väriltään elävä! 

2. IKEA, Lappljung
Konepestävä polyesterimatto, joka on helppo pitää puhtaana. Käännettävä: sama kuvio kummallakin puolella. Kaksi kulutuspintaa pidentää maton käyttöikää.

3. House Doctor, Block
100% puuvillainen Block matto on kaunis kuin mikä. Sopivan eläväinen pinta, olematta kuitenkaan turhan levoton.

Ja tila, johon matto olisi tulossa, näyttää siis kutakuinkin tällä hetkellä tältä:


Että mitäs tehdään?
Jutta

PS. Pappelina Svea, Harmaa 70x240cm tulossa myyntiin!
Kuvat laitan vielä myöhemmin, mutta jos olet halukas maton meiltä ostamaan, laitathan jo nyt mailia (projekti.verkaranta(at)gmail.com)! HP.115 EUR (Ollut aktiivikäytössä n.3kk ja pari kuukautta odotti paikkaansa paketissa). Ei kuitenkaan valitettavasti tuohon tilaan sovellu liian kapeana. Haikein mielin siis tästä luovutaan...

  1. Oi, ihania vaihtoehtoja olet löytänyt :) Iskin silmäni heti tuohon ykkösvaihtoehtoon, pidän myös sen kierrätys-ideasta. Jäin vähän kuitenkin miettimään, onko se paras vaihtoehto eteiseen, jos (kun?) märillä kengillä tullaan ulkoa jne. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin itse samaa - mitenköhän reagoi kaikkeen likaan... Nahka kuitenkin houkuttelisi... Suurimmat loskat ja märkä meillä jää onneksi rappukäytävään, mutta ei sillä - sitä tulee kuitenkin sisälle ihan kiitettävissä määrin jokatapauksessa...

      Tuo sävy olisi sopivan neutraali - kuitenkin niin ettei se hukkuisi koko tilaan jättämättä sitä täysin ilmeettömästi. :)

      Poista
  2. Mun mielestä matto 3, Se on kyllä tosi nätti 😊 on muuten upee toi ovi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä! Tykkään suuresti sen kuvioinnista ja graafisesta ilmeestä. Liian usein graafiset kuviot matoissa on aika rajuja kontrasteiltaan. Noin pieneen tilaan sellainen olisi varmaan pikkaisen levoton... Tämä ei sitä varmastikaan olisi :)

      Poista
  3. Pidän eniten ykkösestä. Se toisi muuten aika mustavalkoiseen väritykseen lämpöä. Ja ovesta tuli tosi hieno! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Puunsävyä ei eteisessä ole laisinkaan. Lähes kaikista muista huoneista sitä jossain muodossa kyllä löytyy. Toisi sopivasti lämpöä :)

      Poista
  4. Mun silmään pisti ekana toi ruskea ykkönen ja sitten vielä luin eteenpäin tekstiä ja selvis, että se onkin NAHKAräsymatto?!! Mustavalkoset tuntui aluksi liian levottomilta.. MUTTA sopiiko ruskea väri eteiseenne? Kolmas vaihtoehto on aika hauska mutta toisessa voisi painaa helppohoitoisuus.. Onpa hankalaa! Ei tainnut musta olla apua? ;) Ps. Jo olemassa oleva harmaa matto näyttää harmoniselta mustavalkosessa ympäristössä <3

    Jossu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo ruskea on kyllä mustakin aika ihanan sävyinen. Tästä kuvakulmasta näyttää ettei meillä ruskeaa olisi juuri lainkaan, mutta muissa huoneissa sitä on itseasiassa melko paljonkin. Nykyinen matto on kyllä ihan täydellinen helppohoitoisuudellaan ja ulkonäöltäänkin. Mutta 70cm on tuohon tilaan liian kapea, näyttää mun mielestä vähän eksyneeltä tuossa :) Harmi, sillä tykkään siitä kovasti. Muihinkaan huoneisiin tuo käytävämatto ei meillä valitettavasti sovellu :(

      Poista
    2. Anna matto mulle?! ;)

      Poista
    3. :) Ostaa voit sen halutessasi kyllä :)

      Poista
  5. Mun ääni ykköselle :) Block on ihana, mutta ainakin meidän makkarissa olevan pikkumaton kokemuksella, kevyt ja helposti ryttääntyvä. Ei siis sopisi meidän eteiseen, jossa tuntuu koko porukan lähtiessä rullaantuvan betonilattiakin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Petra kokemuksenne jakamisesta! Mahtaisikohan siihen auttaa alusmatto, vain onko liian kevyt ruttaantumaan sellaisenkin kanssa? Huoh! Se kun on ollut tässä aikalailla menossa itselläni ykköspaikalle. Mutta käytännöllisyys ennenkaikkea, joten mahtaisikohan se olla mahdoton....

      Poista
  6. Kauniita vaihtoehtoja kaikki. Noinhan se usein menee, että kun vähän remppaa, niin sitten pitää vähän vaihtaa muutakin :) Mulla on ihan kauhee mattokuumotus, mutta kun koiranpennulta pääsee vielä välillä vahinkopissa lattialle, niin ei auta kuin haaveilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin minustakin. Harmi vain että valinta on näin vaikea. Käytännön syistä uutta mattoa nyt ollaan hankkimassa, kun taas meidän nelijalkaiset (vaikka vahinkoja ei enää satukaan) tuo kuraa ja hiekkaa kiitettävästi sisälle. Ei sillä - myös me muut asukit sitä hiekkaa varmasti kannamme :)

      Tsemppiä pentuarkeen, se on kyllä ihanaa aikaa :)

      Poista
  7. Ai ai, hyviä vaihtoehtoja kaikki. Mulla on sama paini kuule menossa ja itse mietin vain noiden mattojen puhtaana pidettävyyttä. Nahkamatto on yksi suosikeistani, mutta koska sitä ei saa mitenkään puhtaaksi niin en valitsisi sitä sen vuoksi eteiseen. House Doctorin valitsen siis pestävyytensäkin vuoksi. :) Ja on niiiin kaunis ja sopisi teidän eteiseen. Vähän särmää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se! En muuten tullut ajatelleeksi, että tuota on aika hankala (nahkamatto) puhdistaa. Hyvä pointti! House Doctor on siitä kyllä sopiva, että on hyvin kevyt, ja helppo myös pestä. Ja bonuksena se on vielä ihan huippu kauniskin :)

      Poista
  8. Numerolle 3 menee minunkin ääni. Kaunis ja eteiseen sopiva pestävyyden vuoksi. Ykkösen sävy sopisi mielestäni tilaan parhaiten, mutta en nahkaa eteiseen uskaltaisi laittaa. Itse olen ajatellut tuota ykkösen sävymaailmaan Linie Designin juuttimaton muodossa meidän eteiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytännön pointit on kyllä myös meille niitä tärkeimpiä. Joten taitaa olla niin, ettei tuota nahkamattoa meille taidakaan tulla, vaikka se mielestäni muutoin onkin ihan superkaunis! Ehkä johonkin toiseen tilaan sellainen meille joskus saataisiin. :)
      Taisin tuota samaa juuttimattoa miettiä, mutta se lienee melko korkea? Näytti ainakin, että ois ollut kohtuullisen paksu, joten meille tuo ovi-ongelma on melkoinen sen jälkeen. Ei millään viitsisi lyhentää sitä, kun juuri saatiin se maalattuakin :)

      Poista
  9. Tuo House Doctorin matto on väritykseltään paras, vaikuttaa aika ohuelta, kestääköhän se kovaa kulutusta eteisessä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Värit iskee, eikä ole liian levoton. Sen kestävyydestä en osaa tosiaan sanoa... Meillä tosin kiivetään kolmanteen kerrokseen ensin rappukäytävästä, jonne suurimmat liat ja hiekat jäävät. Mutta ainahan kengänpohjissa sitä kaikkea tänne sisäänkin kantautuu.

      Poista
  10. Ehdottomasti tuo ykkönen, antaa lämpimän tunnelman heti kun astutaan eteiseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa, toisi kyllä lämpöä värillään! :)

      Poista
  11. Kaikki kauniita, tuo ykkönen jotenkin jäi silmään, kaunis sävy. Vielä jos teillä muuallakin tuota sävyä, niin yhdistyy hyvin muihin tiloihin. Kaipa sitä pitäisi miettiä käytännöllisyyttä, mutta meillä menee kauneus käytännöllisyyden edelle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on tosiaan tässä heti eteisestä astuttaessa työpiste. Työpisteellä tuota väriä on paljonkin, ja lähes identtisen värinen on myöskin toinen tuoli tässä pöydän äärellä. Näinollen en usko, että matto jäisi yksinäiseksi värinsä kanssa...

      Ja sama homma - välillä kyllä kauneus menee käytännön edelle, mutta tässä eteisessä se taitaa olla vähän niin ja näin. TOSIN mitään peruskuramattoa en siihen silläkään uhalla ota, että se olisi superkäytännöllinen. En vain halua sen näkyvän koko ajan eteiseen... ;)

      Poista
  12. Mä laittaisin tuohon tilaan ykkösen ulkonäön perusteella, mutta nahka ei ole todellakaan paras vaihtoehto eteiseen materiaalina… Voi että toi oven maalaus oli hyvä juttu. Koko tila sai ns. kruunun päähänsä ja pisteen Iin päälle. :)
    Ja taas mä lähettelen haasteita sinne, olisi ihana kuulla teidän kumpaisenkin vastaukset. :)
    http://www.imageblackwhite.com/2013/11/haaste-femmoja.html#comment-form

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voipi muuten olla, että koitan metsästää jostakin vielä samannäköistä (mutta ilman nahkaa), josko sitten ois bueno ;). Ovi on kyllä ihan huippu! Aika pienestä vaivasta koko tilan ilme oli kyllä kiinni :)

      Kiitos haasteesta, koppi otettu!

      Poista
  13. 1 tai 3 :)

    Kivaa weekendiä. Kiitos korteita. Työkamutkin ovat olleet tosi tyytyväisiä<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samat lempparit täälläkin! :) Ja oleppa hyvä vain, kiitos kuuluu itsellesi! :)

      Nautinnollista viikonloppua myös sinne <3

      Poista
  14. Ehdottomasti Block! Omaani joka majailee keittiössä olen niin tyytyväinen. Ja luonnossa vielä kauniimpi kuin kuvissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ihana kuulla sun kokemuksia! Onko tuo kuinka vaikea pitää puhtaana? Ja lisäksi onko liian kevyt ruttaantumaan eteisessä?

      Poista

 

Newsletter

Widgets