Top Message

www.oblik.fi

TÄYDELLISEN SÄVYN VALINTA MAKUUHUONEESEEN

Kaupallinen yhteistyö: CELLO

Instagramista olettekin jo saaneet seurata tätä makuuhuoneen uudistusta askel askeleelta. Tarkemmin lähtökohdista ja toiveista kirjoittelin teille täällä. Mutta nyt! Nyt en malta odottaa, että pääsen näyttämään, miltä täällä näyttää uudistuksen jälkeen.Tummanvihreä taustaseinä oli todella ihana, mutta nyt tätä vaaleaa tilaa katsoessa suupielet meinaa nykiä jatkuvasti ylöspäin. Uusi harmaansävyinen tunnelma on sanalla sanoen täydellinen. Harmaan ja vaaleiden sävyjen valinta on muuten yksi vaikeimmista, mitä tiedän. Asiakkaiden kanssa näitä pohditaan myös usein todella pitkään, eikä ihme, sillä monilla harmailla sävyillä on taipumusta näyttää erilaiselta eri huoneissa ja valossa. Kirkkaalla auringonpaisteella valittu seinän sävy saattaa yllättää illan pimetessä kun valot laitetaan päälle tai toisinpäin. Tästä syystä en pysty ainakaan itse valitsemaan maalin sävyä vain mututuntumalla kaupassa värilastujen äärellä. 

Meillä kotona minulla on selkeästi tarkempi/yksityiskohtaisempi värisilmä erilaisten vivahteiden osalta, kun taas muiden mielestä harmaa on harmaa, valkoinen on valkoinen ja piste. Huomaan, että kiinnitän paljon huomiota värisävyihin myös muualla kuin kotona. Jos näen kauniin sävyn jossakin, laitan sen heti ylös itselleni (sekä sen aiheuttaman tunnetilan: ”Mitä ajattelin kun näin juuri tämän värin, millaisella pinnalla se toistui, miltä pinnan stuktuuri tuntui?”).

Toisten mielestä tämä menee todella yli hilseen ja ymmärrän sen myös erittäin hyvin :D. Mutta uskon, että meitä muita itseni kaltaisia on myös Suomi pullollaan. SIKSI halusin jakaa teille superhyvän vinkin!

Testimaalaus auttaa valinnassa 


Makuuhuoneen uudistus toteutettiin yhteistyössä K-Raudan oman CELLO-merkin kanssa ja kun kerroin tästä värivalinnan tuskasta, niin sovimme että voisin testata erilaisia sävyjä ennen päätöstä. Uusi 0,4l testimaalipurkki oli juuri saapunut K-Rautaan ja päädyin valitsemaan viisi eri vaihtoehtoa testimaalaukseen. Halusin nähdä miten sävyt käyttäytyvät juuri tällä seinällä erilaisiin vuorokauden aikoihin ja erilaisissa valaistuksissa. Vastaus löytyi oikeastaan samantien kun maalit oli vedetty kertaalleen seinään, vaikka vaihtoehtoja värikartasta valitessa valinta ei ollut millään muotoa selkeää/suosikkia ei tuntunut löytyvän. Testimaalaus on hyvä idea etenkin silloin kun sävy ei ole ennestään tuttu. Testimaalipurkkien saatavuus vaihtelee myymälöittäin.


Maalattava tila antaa jokaiselle värille tottakai omanlaisensa vivahteensa, johon vaikuttaa ilmansuunnat, ikkunoiden koko ja sijainti, tilan kalusteet + muut huoneessa käytetyt värit, materiaalit ja tekstiilit. Ja tästä syystä yhtä ainoaa oikeaa vastausta tai väriä ei siis ole olemassakaan. Neljän desilitran purkki on juuri sopivan kokoinen pienen alan maalaamiseen ja mahdollisesta ylijääneestä maalista voi keksiä vaikkapa jonkin pienen DIY-idean.

Viisi suosikkia valitsin itseasiassa seinällä olevan taulun harmaiden sävyjen mukaan. Tämä hääpäivälahjaksi hankkimamme teos kaipasi taustalle sitä täydellistä sävyä, jotta se tulisi esille parhaimmalla mahdollisella tavalla. Päivi Hintsasen teos ”Kylmän Kyyneltäjä” on tunnelmaltaan vaalea ja sen kehykset ovat valkoiset. Tästä syystä halusin sen erottuvat jonkun verran taustastaan, mutten kuitenkaan luoda suurta kontrastia. 

Täydellinen harmaan sävy makuuhuoneeseen 


Lopulliseksi sävyksi valikoitui Teknoksen värikartan T1736, joka osui tähän meidän makuuhuonetilaan kuin nenä päähän. Sopiva lämpöaste, täydellinen tummuusaste ja sopivan neutraali yleisilme ilman siniseen, vihreään tai violettiin taittavaa vivahdetta. Onnistuin mielestäni lopputuloksessa kiitettävästi ja koko huoneen fiilis muuttui kertaheitolla.

Seinä maalattiin täyshimmeällä CELLO Feel sisustusmaalilla. Erittäin vähäpäästöinen, liuotteeton Cello Feel -akrylaattimaali kuuluu rakennusmateriaalien päästöluokitusten M1-ryhmään, ja sille on myönnetty Allergia- ja astmaliiton allergiatunnus sekä Joutsenmerkki. Maalaaminen on helppoa, sillä maalin peittokyky on hyvä ja mikä parasta: maalattu pinta on pölykuiva noin puolen tunnin kuluttua ja päällemaalattavissakin jo tunnin kuluttua. Tämä on erittäin hyvä ominaisuus silloin kun uudistetaan jo asutun kodin pintoja ja tavarat on jouduttu siirtämään maalauksen ajaksi sivuun. Yhdessä iltapäivässä ehtii siis hyvin maalaamaan seinän kahteen kertaan. 2,7 litran maalipurkki riittää yhden seinän maalaamiseen (kaksi kerrosta) hyvin. Näinollen hintaa seinän uudistukselle tulee maltillisesti, alle 40 euroa.

Olen niin innoissani siitä, että nyt neutraali tausta mahdollistaa myös erilaisten pienten väripilkkujen käytön edellistä tummanvihreää paremmin. Löysin kaapista äitini minulle antaman keltaisen lasiomenan, jonka asetin helmililjan vierelle. Helmililjan saviruukku on muuten maalattu samalla sävyllä kuin itse seinä. Minusta kiva yksityiskohta ja sain hyötykäytettyä ylijäänyttä testimaalia samalla :). Reeta Ekin ”Toukokuu” printti löysi myös oman paikkansa seinän maalauksen myötä. Ihan kuin ilmassa olisi tämän uudistuksen myötä ripaus enemmän kevättä. 

No mutta, mitäs sanotte, kannattiko?
Jutta

Ps. Samalla panostimme vihdoin uusiin liukuoviin ja ne saatiin asennettua vihdoin tähän samaan syssyyn. Lasiset liukuovet tilasimme mittojen mukaan Kaarinan Puuvajasta. Makuuhuoneesta tuli kertaheitolla todella paljon raikkaampi ja käytännöllisempi. Jes! 

  1. Kiva postaus ja todella kauniit kuvat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mukava kuulla :). Huoneesta tuli kyllä minustakin kaunis :)

      Poista

 

Newsletter

Widgets