Top Message

www.oblik.fi

NÄIN SISUSTAT KEVÄÄN KOTIIN


Sisustusinspiraatio on palannut ja kotona on viuhunut niin maalitela, imuri, pölyhuisku kuin erilaiset tekstiilitkin. Ihana tunne! Tykkään siitä, että kotona "pohja" on mahdollisimman neutraali, jotta sinne saa luotua pienillä jutuilla uutta raikkautta. 

En oikein perusta "juhlakoristeista", joten esimerkiksi joulu ja pääsiäinen näkyy meillä kotona hyvin maltillisesti. Sen sijaan pidän vuodenaikojen vaihtuessa sisustuksen freesauksesta. Iltojen pimetessä mieli kaipaa kodilta enemmän syvyyttä ja tunnelmaa, kun taas keväisin huomaan ilahtuvani pienistä väripilkuista ja pastellisävyistä. Tämä kaava on toistunut kodissamme jo vuosien ajan ja siitä syystä jemmaan kaappiin aina muutamia juttuja, joilla ilme muuttuu helposti kauden mukaan. Ajattelin jakaa muutaman oman lempparini nyt myös teille!

Tunnelma raikkaammaksi tekstiileillä

Tekstiileillä saa helposti täysin uuden ilmeen. Sohvaan voi vaihtaa vaaleammat päälliset ja maton vaihtaminen keveämpään tekee myös suuren muutoksen tilan tunnelmaan. Jos olisin verhoihmisiä (okei, löytyy meiltä yhdet :D) voisin vaihtaa myös jonkun huoneen verhot heleämpiin versioihin. Itse vaihdan kuitenkin useimmiten sohvatyynyjä tai niiden päällisiä. Alkuvuodesta päälliset oli todella neutraalit ja monotonisen sävyiset. Nyt kaivoin useamman vuoden vanhan vaaleanpunaisen tyynyn taas sohvalle ja sen kaveriksi nappasin pienen keltasävyisen samettityynyn. Pari valkoista pellavapäällistä sopii aina tilanteeseen kuin tilanteeseen.


Sisusta kevät seinille

Julisteet ja erilaiset printit ovat nopea tapa muuttaa huoneen fiilistä. Syksyllä tummemmat ja graafisemmat jutut puhuttelee vahvasti, kun taas valon lisääntyessä seinillä olevat hempeät värit näyttävät purevan enemmän. Meillä sohvan päällä oleva 70x100cm IKEA:n kehys on hallitseva elementti koko huoneen ilmeen kannalta. Tällä kertaa vaihdoin kehysten sisään vaaleanpunaiseen taittuvan printin, jossa on juuri sopivasti väriä, muttei kuitenkaan liian voimakkaita kontrasteja. Seinien sävyn ollessa neutraali, on mahdollisuuksia printtien kanssa ilotteluun enemmän.


Väriä asetelmiin

Jo ihan pienellä asetelman muutoksella saa aikaan myös suuren muutoksen. Hakolan Lempi-hylly on meillä kotona se paikka, jossa vuodenaikojen vaihtelu näkyy aina. Joulun alla laitetut keraamiset talven eläimet siirrettiin sivuun lumien sulaessa ja tilalle toin vaaleanvihreän lasipullon, johon asetin yksittäisen vihreän oksan. Pullon vieressä keveyttä lisää minimaljakko, jonka ostin viidellä eurolla Adalmiinan Helmestä. 


Karsi ja kevennä - toista!

Kevät on mielestäni adjektiiveina keveä, heleä, lempeä, valoisa ja iloinen. Tästä syystä keväisin karsin usein turhaa esillä olevaa tavaraa entisestään piiloon. Runsaus houkuttelee jälleen syksyllä ihan eritavalla kun yleinen ilme on ollut keveämpi kevään ja kesän aikana. Rakastan pitenevien päivien mukanaan tuomaa ilmavuuden tuntua ja haluan joka vuosi luoda sen saman fiiliksen myös sisätiloihin. 


Näillä jutuilla itse luon kotiin vaihtelua vuodenaikojen mukaan. 
Olisiko sinulla lisätä listaan joitakin hyviä ideoita ja vinkkejä? Kuulen mielelläni!

Kevät - olet niin odotettu, myös sisustuksessa!
Jutta

  1. Mikä ihana sävy teillä on tässä huoneessa seinillä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Sävy on Tikkurilan Piazza :) Minustakin tosi kaunis.

      Poista

 

Newsletter

Widgets