Top Message

www.oblik.fi

KOHTI LEVOLLISEMPAA MAKUUHUONEEN TUNNELMAA

Heipä hei! Ollaan täällä alkuvuodesta touhuttu makuuhuoneen muutoksen parissa ja en tiedä mitä on tapahtunut sitten viime kerran, sillä maalauspuuhat ja ihan pienetkin uudistukset kestävät meiltä noin kaksi kuukautta (ennen saatoimme sykkiä tällaiset yhdessä illassa) :D. Jo muuton aikaan meille jäi makuuhuoneen päätyseinän tasoitushommat hieman kesken (teimme hutiloiden), mutta koska muuttoauto saapui pihaan seuraavana aamuna, koimme siinä hetkessä parhaaksi ratkaisuksi jättää asian toistaiseksi odottamaan. Tuntui siltä, ettei jaksanut antaa ajatustakaan aiheelle seuraavaan vuoteen. 


Maalaus sinänsä ei ole millään lailla se haastavin homma, vaan enemmän kismitti se, että huone piti tyhjentää kokonaan hionnan ajaksi. Olemme nukkuneet olohuoneessa nyt viimeiset pari viikkoa ja ette usko miten paljon odotin sitä, että pääsemme takaisin normaaliin arkeen ja järjestyksen syrjään kiinni. Kaikesta säätämisestä huolimatta juuri nyt on aistittavissa pitkästä aikaa omaan kotiin liittyvää sisustusinspiraatiota. Ja tämän innostuksen aion kyllä hyödyntää varmasti kaikin tavoin vielä ennen kuin mökkikausi alkaa (sillä tiedän, että sen jälkeen kaikki into ja viitseliäisyys siirtyy sinne kodin sijaan).Tasoituksen ja hionnan jälkeen päätyseinä piti tottakai maalata uudelleen ja vaikka instassa niin moni teistä pyysi ettei vihreää seinää maalattaisi, niin on myönnettävä että itsellä vihreään on alkanut tulla pienimuotoinen kyllästyminen. Edellisen kodin keittiössä ja täällä makuuhuoneessa vihreä on ollut superkaunis ja pidän niistä sävyistä edelleen. Mutta samalla huomaan, että kaipaan makuuhuoneeseen vaihtelua ja levollisuutta. Loft-kodin makuuhuoneen seinät olivat jossakin vaiheessa "betonimaalauksella" toteutetut, viime kerralla makuuhuoneessamme oli taasen sininen kukkatapetti. Täällä sitten tumma vihreä ja oikein mietin, että koskaan makuuhuoneessamme ei ole tainnut olla vaaleaa pehmeää sävyä, jossa ei olisi mitään ns. kuosia. 

Olen halunnut kovasti ripustaa seinälle muutamia tauluja ja printtejä, mutta on tuntunut että yhdessä ne vaatisivat vähän pehmeämmän ja neutraalimman taustan, jottei kollaasista tulisi liian levoton tumman pohjan kanssa. Tiedättekö, mistä puhun? Lisäksi kaipasin huoneen tunnelmaan muunneltavuutta. Keväisin haluaisin laittaa kotiin aina hieman enemmän väriä, mutta vahva seinän sävy on ollut todella hallitseva pienille muutoksille.


Nyt on sitten pohjatyöt tehty ja seinät viimein maalattu (kuvissa vasta pohjamaalilla). Samaan syssyyn päätimme panostaa vihdoin myös liukuoviin vaatesäilytyksen eteen verhojen tilalle, joten myös ne tuli asennettua samalla. Ehkäpä ensi viikolla pääsen näyttämään teille, millaiseksi makuuhuoneen tunnelma pienien muutosten kanssa muodostui. En malttaisi odottaa!

Jutta

PS. Kuka heittää ensimmäisen arvauksen, millaiseksi päätyseinä on nyt maalattu? 
Valinta oli itselleni yllättävän hankala ja tein viidellä eri sävyllä testimaalauksia... 
Sanonta suutarin lapsen kengistä pitää siis todellakin paikkansa :D

 1. En tiedä miksi, mutta jotenkin musta tuntuu, että seinän sävystä tulisi sinertävä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tavallaan olet kyllä oikeassa ;) Vaikkakin hieman lämpimämpi kuin sininen... ;))

   Poista
  2. Lilahtava..? Sellainen vähän syreeninsävyinen, joka voisi olla myös talvinen..?

   Voisitko pliis paljastaa jo :D

   Poista

 

Newsletter

Widgets