Top Message

www.oblik.fi

INSPIRAATIO: ARKKITEHTOONINEN HELMI

Tällä viikolla pääsin stailaamaan kotia, joka sai inspiroitumaan aivan valtavasti! Olen todella oikeutettu siitä, että pääsen työssäni näkemään niin monia asuntoja, taloja ja sisustuksia - koteja. Jokaisesta niistä löytyy lähes poikkeuksetta jotakin inspiroivaa. Toisinaan se on jokin sisustuksellinen yksityiskohta, tekstiilien käyttö, sävyjen harmonia, arkkitehtooninen ilme tai vaikkapa poikkeuksellinen tyyli, joka heijastaa asujiensa persoonaa. Nautin siitä, että näen niin erilaisia koteja ja eri budjetilla tehtyjä kokonaisuuksia. Tämä on muodostanut itselleni ideapankkiin ihan valtavan "varaston" ja pystyn inspiroitumaan monesti niistä pienimmistäkin asioista. Yksikin pieni idea, värisävy, tunnelma tai yksityiskohta saattaa saada aikaan laajemman ajatusjuoksun. 

Ja sitten on niitä koteja, jotka lumoaa täysin! Tämä on minusta poikkeuksellinen onnistunut esimerkki siitä, miten arkkitehtuuri, ikkunoista avautuvat näkymät ja sisustus on saatettu yhteen viimeistäkin detaljia myöden. Materiaalit, tyyli, uniikit ratkaisut ja tilojen toimivuus on kokonaisuutena suorastaan häikäisevä! Tämän jopa hieman maskuliinisen ja charmikkaan kodin halusin tallentaa myös tänne blogiin. Muistoksi ja arkistoon itselle, mutta inspiraatioksi myös teille. Nyt kannattaa ottaa hyvä asento nojatuolissa tai sohvan nurkassa. Suosittelen lämpimästi pysähtymään näiden kuvien äärelle ja tutkimaan millaisia ideoita, tuntemuksia tai yksityiskohtia sinä näissä näet. 


Pitkät leveät ikkunat tekevät olohuoneeseen suuren taideteoksen, joka elävöittää tilaa ihanasti - luonnonvalon runsaudesta puhumattakaan! Terassin puolella ikkunat ulottuvat katosta lattiaan, joka saa aikaan tunteen vielä entistä avarammasta tilasta. Tämän talon arkkitehtuuriin ja tyyliin sopi fantastisesti suuri olohuoneen, keittiön ja ruokailutilan yhdistelmä. Vaikka tila on suuri, se on saatu rytmitettyä loistavasti mattojen ja kalusteiden avulla, joiden mittasuhteet ovat juuri täydelliset tilan kokoon ja muotoon nähden. 

Kaikki huoneet yhdistyvät toisiinsa näyttävästi betonilattian ja akustoidun katon ansiosta. Puuta tässä kodissa on käytetty myös upeasti aina väliovista wc-kalusteisiin ja seinäpaneeleihin saakka. Maalatut seinäpinnat ovat kaikki lämpimän sävyisiä, joka saa kokonaisuuden asettumaan balanssiin tuoden tiloihin lämminhenkistä ja helpostilähestyttävää fiilistä. Voin kuvitella, että jo pelkkä seinien sävyn muuttaminen valkoiseksi saisi tilan huomattavasti kolkomman ja askeettisemman oloiseksi. Pieniä valintoja, mutta erittäin olennaisia tunnelman kannalta.


Ehkä sinäkin inspiroidut toteuttamaan kotona jonkin sisustuksellisen idean tai muutoksen näiden pohjalta... Se voi olla vaikkapa viherkasvien asettelu tai valaisimien käyttö olohuonetilassa osana sisustusta. Mikä tahansa pienikin idea ja sen jalostaminen omaan kotiin sopivaksi saattaa ratkaista pitkään mielessä pyörineen asian tai synnyttää aivan uuden ahaa-elämyksen. 

Ja ainahan ideoita ei tarvitse tuoda omaan kotiin. Kauniiden sisustuskuvien, yksityiskohtien ja arkkitehtuurin katseleminen on myös elämys sellaisenaan. Ja myös silloin, vaikkei itse voisi kuvitella asuvansa samankaltaisessa kodissa. Taitoa on nähdä kauneus monenlaisessa tyylissä ja tunnelmassa.

Kuvat: Aki Aro, Photoworks
Stailaus: Jutta Karihtala
Kotia välittää: Maija Maunula, Bo LKV

Inspiroivin terveisin,
Jutta

PS. Tämä Raisiossa sijaitseva koti ilmestyi myyntiin tänään ja lisää kuvia näet täältä. Kannattaa tsekata myös pohjaratkaisu, joka on äärettömän toimiva!

 

Newsletter

Widgets