Top Message

www.oblik.fi

MÖKIN MAKUUHUONE ON NYT VALMIS!


Mökkimuistiinpanot elokuulta 2018 "Ihana lämmin elokuu. Kannoimme sängyn viimein takaisin makuuhuoneeseen ja tuleva wc-nurkkaus saatiin uusittua rakenteiltaan. Villat pitää vielä muistaa käydä laittamassa yläkautta ennen talvea. Uni on maistunut hyvin ja varpaiden alla on pehmeän lämmin uusi lattia."

´Pikkuhiljaa´ on ollut kantava motto koko mökkiprojektin aikana. Tiesimme jo alusta alkaen, että meille tärkeää mökin hankinnassa oli se, että löytäisimme paikan, josta saisimme tehtyä omannäköisen. Koska olemme alusta alkaen halunneet myös nauttia mökilläolosta, oli tiedossa myös uudistusten verkkainen tahti. Täällä kaikki on jotenkin hitaampaa, jotenkin rauhallisempaa. Niin myös to-do-listalla eteneminen. Tälle vuodelle oli kaksi tavoitetta: saada terassi tehtyä ja saada entinen keittiö viimein kuntoon, jotta voisimme nostaa sängyn sinne takaisin. Olen viime vuonna jo kuvaillut hieman makkaria blogiinkin ja tuolloin nukuimme vielä silloin keskeneräisessä huoneessa. Syksyllä kannoimme sängyn sieltä pois ja päätimme ryhtyä viimeisiin kunnostustöihin talven/kevään/kesän aikana. Eli sitten kun into ja inspiraatio iskee. 

Nämä asiat uusimme makuuhuoneen puolella

Seinien ja katon raikastus

Maalasimme kaikki seinät ja katon valkoiseksi. Täällä vanha paneeli on jo sen verran kellertynyt/tummentunut, että päätimme sen maalata. Keittiönurkkauksen paneeleiden päällä oli vanhaa levyä, jonka poistimme ja kaappien takaa paneelit olivat täysin eri väriä kuin muut seinät. Myös vuosikausia paikallaan olleista kalusteista ja matoista oli jäänyt jälkiä auringon vuoksi, joten maalaus täällä vanhassa keittiössä oli ehdottomasti järkevää. 

Koala-tyynyn on suunnitellut Jenni Tuominen ja se on saatu blogin kautta | Mum´s


Vanha keittokomero hyötykäyttöön

Vanha keittonurkkaus purettiin ja puuhella siirrettiin odottamaan vuoden 2xxx rantaan sijoittuvan kokkailupaikan valmistumista. Tuleva pukuhuone/sisäwc/säilytysnurkkaus purettiin huonokuntoisten seinä- ja kattolautojen osalta. Takaa paljastui tervettä puurunkoa ja selvisimme säikähdyksellä. Onneksi! Seinät päätettiin levyttää pellavan sävyisellä Iso-tex-levyllä, samoin kuin katto. Eteen ripustimme pellavaverhon, jotta säilytystilan tavarat ei ole silmien edessä heti aamulla silmät avatessa. Täällä säilytämme myös mm. kesäisin irtopattereita, jotka tulevat käyttöön taas ilmojen viiletessä. Joskus sitten aikanaan olisi tarkoitus tuoda tuohon nurkkaukseen pakastava wc, joka ei siis vaadi viemäröintiä. Tätä varten pitää kuitenkin taas kerätä hetken euroja mökkitilille ja pohtia, halutaanko siinä vaiheessa vetää samalla myös vesi tähän hampaiden- ja käsienpesua varten. Kun nämä aikanaan sitten toteutuvat, pohditaan varmasti kiinteämpää ratkaisua näiden tilojen erottamiseksi. 


Lattian uusi pinta

Vanha puulattia oli rakenteiltaan kunnossa, mutta melko kylmä. Myös lattiassa oli selviä jälkiä matoista + kalusteista, joita aurinko oli niihin päässyt yli 60 vuoden aikana jättämään. Koska rakenne oli kuitenkin kunnossa, ei lattiaa ollut tarvetta purkaa. Maalausta pohdimme tilaan ensin, mutta sitten ajatuksiin nousi kaupunkikodin eteisessä testattu tekstiililaatta. Tekstiililaatta sai tilaan paitsi beach-house-tyyppistä tunnelmaa, myös rutkasti lisää lämpöä. Vietämme mökillä aikaa myös syksystä kevääseen, joskin toki kesää vähemmän, mutta lämmin lattia varpaiden alla aamuisin on jotakin mikä saa ajatukset kehräämään. Tekstiililaatasta kerroin aiemmin tänä vuonna tässä postauksessa ja sen puhtaanapidosta on vain hyvää sanottavaa. 

Kalusteet vanhasta takaa

DIY-laveri + futon on toiminut meillä käytössä nyt reilun vuoden ja olemme siihen edelleen oikein tyytyväisiä. Kirjoitin kokemuksia futonista tarkemmin viime vuonna. Sängyn lisäksi tilassa on seinällä isoisäni valmistama seinäkaappi ja pienenä laskutasona mökin edellisten asukkaiden tänne jättämä puinen pöytä. Ikkunaan ripustin mummini tekemän kuultokudostyön, joka suojaa hieman näkymää mökin "parkkipaikalle", eli tien päähän, johon autot jätämme. Vaatesäilytys on ratkaistu aiemmin juniorin huoneessa olleella IKEA:n PS-kaapilla, jossa myös varapeittoja ja tyynyjä säilytämme. Yöpöytänä on hankittu niinikään aikanaan IKEA:sta ja siinä on "integroituna" valaisin. Vaihdoin hetken mielijohteesta varjostimen tilalle kesäisen hatun, joka saa muistuttaa näistä lämpimistä hetkistä myös silloin, kun ulkona paukkuu pakkanen ja sade lyö ikkunaan pimeässä illassa. Lämminhenkisestä tunnelmasta tässä huoneessa kertoo myös myös Mum´sin villainen koala-tyyny, joka on aivan superherttainen. Pienillä persoonallisilla jutuilla tilan ilme on juuri eikä melkein omaan makuuni. 


On kertakaikkisen ihanaa, että olemme saaneet nukkua nyt mökin viileämmällä puolella, johon ei aamun ja keskipäivän aurinko pääse samalla tavalla porottamaan. Lisäksi tupa on nyt vihdoin vain siinä käytössä, johon se on tarkoitettu. Tuossa tilassa kun sänkymme oli lähestulkoon vuoden verran. 

Pikkuhiljaa siihen tahtiin kun hyvältä tuntuu... Näillä ajatuksilla tämäkin tila koki uudistuksen ja samaan hengenvetoon pääsimme tilanteeseen, jossa päämökin yläkerta on nyt vihdoin kaikilta keskeneräisiltä osilta valmis. Talven ajan vedämme henkeä ja keräämme inspiraatiota ensi vuodelle. Jos aika, into ja rahat riittävät, saatetaan saunamökin kunnostusta aloittaa ensi kesänä. Mutta yhtä todennäköistä on, että sen kokonaisvaltainen peruskorjaus siirtyy jollekin toiselle tulevalle vuodelle. 

Ihania elokuisia päiviä ja pimeneviä iltoja. Niitä aiomme kuitenkin viettää nyt vielä useita ennen mökin "talvikuntoon" laittamista. 

Jutta

ps. Koska mökin sisätilat on nyt saatu aikalailla meidän näköiseksi, ajattelin että ehkäpä muutamat ennen-jälkeen kuvat voisivat olla paikallaan. Mitä olette mieltä? :) 

 1. Ihanan raikas lopputulos ja sellainen oikea kesämökin fiilis! Kivoja ratkaisuja olet keksinyt. Ennen-jälkeen kuvat ovat parasta!

  VastaaPoista
 2. Todellakin ennen-jälkeen kuvia! Olette tehneet mökin kanssa upeaa työtä, enkä malta aina odottaa uusia postauksia mökkiin liittyne :)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanaa!! Sinä se osaat :)

  VastaaPoista
 4. Voi että miten ihanaksi olette mökin saaneet! :) hirmusti haluaisin itsekin mökin mutta sen aika ei varmasti ole vielä pitkään. Mistä tuo ihana valkoinen mekko on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ida. Kaikelle on elämässä oikea aikansa ja paikkansa. Varmasti siis se sopiva hetki tulee myös sinulle <3. Mekko on parin vuoden takaa ja ostettu By Pia´s myymälästä :)

   Poista
 5. Hienoa seurata teidän projekteja ! ja ilman muuta ennen jälkeen kuvia

  VastaaPoista
 6. Upea muutos! Ja kiitos, ennen jälkeen kuvat hengästyttävät ihanasti:)

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets