Top Message

www.oblik.fi

KESÄN SUOSIKKIJÄLKKÄRI: MANSIKKAVARTAAT


Heippa! Ja samalla mitä mahtavinta pian alkavaa keskikesän juhlaa. Ajattelin vinkkailla teille näin aatonaaton iltana superhelposta jälkkäristä, joka sopii vaikka tulevan juhannuksen raikkaaksi tarjottavaksi grilliruokien jälkeen. Nämä vartaat on paitsi nopeita tehdä, myös tosi kauniita kahvipöydässä. Myös viileä kupliva sopii mansikkavartaiden kyytipojaksi. Meillä juodaan välillä mm. maustettuja kivennäisvesiä kuoharilaseista. Maustamattoman vichyn kaveriksi sopii erinomaisesti mm. sitruunamelissan lehdet, nam! Ja jos et enää ennätä hakea lähikaupasta aineksia, niin ei hätää - nämä suussasulavat herkut maistuu hyvälle myös tulevina kesäpäivinä, joten nappaa ohje talteen tulevaa varten :).

Mansikkavartaisiin tarvitset:

- mansikoita
- vaahtokarkkeja
- suklaata
- sitruunamelissan lehtiä.

Valmistus on helppoa ja myös lapset onnistuvat näiden teossa vallan mainiosti! Pujota varrastikkuihin vuoronperään mansikoita ja vaahtokarkkeja, jonka jälkeen sulata pieni määrä suklaata. Kaada sulatettu suklaa ohuena nauhana vartaiden päälle ja koristele komeus sitruunamelissan lehdillä. Mansikat toimivat parhaiten halkaistuina tai jos miksei kokonaisinakin, jos ovat kovin pieniä. Haribon Chamallows vaahtokarkit ovat näissä oma suosikkini. Ja kas - kesän helpoin jälkkäri on valmis!

VINKKI! Jos mansikoita tai vaahtokarkkeja jää yli vartaista, dippaile niitä suklaaseen tai tarjoile vartaiden kera sellaisenaan. Oikein ihanaa juhannusta kaikille! Ei anneta pienen koleuden ja sadepisaroiden haitata. Me uhmaamme säätä ja ainakin yritämme kattaa huomiset ruoat ulos. Pidetään peukkuja, ettei vesi lennä vaakatasossa, jotta juhannusvieraat pysyisivät kutakuinkin kuivana. 

Jutta

  1. No namskis! Sulatettu suklaa mansikoiden kera on mun kesän ykkösherkku, joten tätä täytyy ehdottomasti kokeilla :) -Ansku

    VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets