Top Message

www.oblik.fi

DIY: TERASSIPÖYTÄ


Mökkiterassi on tainnut olla kesäkuussa paikka, jossa olen viettänyt eniten aikaa. Suuri terassiprojekti vei melko paljon aikaa toukokuussa, mutta lopputulos on palkinnut kaiken vaivan - moninkertaisesti! Kun terassi vihdoin oli valmis, oli aika pohtia sen kalustusta. Pergolan alle tuleva kokkailupaikka kaipailee vielä lisää laskutilaa yms, mutta ruokailuryhmä saatiin sen sijaan kasaan juuri parahiksi ennen juhannusaattoa. 

Kevään mittaan selailin lukuisia erityyppisiä ulkokalusteita ja erityisesti ruokailuryhmiä... Terassi kutisti kuitenkin reippaasti mökkikassaa tämän kesän osalta ja tästä syystä etsinnässä oli mahdollisimman edulliset vaihtoehdot, joita ei sitten niin helposti löytynytkään. Lähes poikkeuksetta edulliset versiot kun olivat joko sysirumia tai sitten erittäin heppoisia ja keikkuvia. Oli aika kerätä ideoita, tehdä pientä suunnittelutyötä, kurvata mökkipihaan IKEA:n kautta ja tarttua työkalupakkiin omin käsin!

Toiveena oli saada ruokailutilaa 10:lle hengelle ja ulkonäöllisesti visio oli erittäin sirosta, mutta kuitenkin tukevasta kokonaisuudesta. 

Löysin IKEA:sta näppärät 125x75cm MELLTORP pöydänjalat, joita päädyin hankkimaan kahdet. Inspiraation kahden pöydän yhdistämiseen sain Mustan Oven "Ideoita terassin sisustukseen" -postauksesta, joka kannattaa muuten ehdottomasti käydä lukemassa! 

Kaksi pöytää on ensinäkin paljon kevyempi siirtää (ja varastoida talven tullen), mutta myös kätevä vaikkapa jakaa pienemmällä porukalla siten, että toinen pöytä toimii tajoilupöytänä. Jos joskus porukkaa on vielä enemmän, saa pöydät erottamalla istumapaikkoja päädyt mukaanlukien jopa 12 hengelle! Sateen sattuessa nostamme pöydän katoksen alle, joten omalla porukalla on aika paljon kevyempi nostaa vain toinen pöytä sateelta suojaan. Suomen kesä kun on tunnetusti melko arvaamaton kelien ja sadekuurojen suhteen.Pöydänjalkojen päälle nikkaroimme terassin ylijäämälaudoista kannet, jotka käsiteltiin rautasulfaatilla terassin tapaan. Edelleen sadepäiviä on kertynyt sen verran vähän, etten uskalla sanoa kuinka tummaksi käsittely muuttuu parin kuukauden aikana. Selvästi kun aina kastuessaan käsittely syvenee ja tummenee entisestään. 

Mitä 10 hengen terassipöytä lopulta maksoi?


Pöydänjalat olivat IKEA:n valikoiman edullisimmasta päästä ja kustansivatkin vain 22 eur/kpl. Laudat meiltä löytyi valmiina, samoin kuin ruuvit ja rautasulfaatti. Laskin kuitenkin käsittelemättömän laudan keskihinnan mukaan, että vaikka olisimme ostaneet nämä laudat erikseen, olisi kokonaiskustannus jalkoineen ja kaikkine tarvikkeineen jäänyt n.60 euroon YHTEENSÄ molempien pöytien osalta. Aika pieni hinta isosta terassipöydästä etten sanoisi!Terassituolit löysin sattumalta kesäkuun alussa mökin alta, johon vanhat omistajat olivat ne vuosia sitten jemmanneet. Uudella öljypinnalla ne saivat täysin uudistuneen ja freesimmän ilmeen. Pehmusteet bongasin Jotexilta ja kaksi Kartellin Masters tuolia ostin viime vuoden loppupuolella käytettynä Markolta. Onnistuin lopulta pitämään kustannukset terassikalusteiden osalta mukavasti kurissa ja pystyin panostamaan kahteen mukavaan aurinkotuoliin, jotka ovatkin olleet koko alkukesän kovassa käytössä. 

Kaikista onnellisin olen kuitenkin siitä, että lopputulos miellyttää koko perhettä edullisen hinnan lisäksi myös esteettisesti ja mukavuudeltaan. 

Kyllä nyt kelpaa, vai mitä? <3

Jutta

 1. Todellakin hyvä idea taas! Ja monipuolinen; noista kahdesta pöydästähän saa myös ison, liki neliön muotoisen pöydän! Ihailen selkeää tyyliäsi ja sitä, että aivan vilpittömästi tuot esiin tällaisia edullisia ratkaisuja, joita tavallinen palkansaaajakin voi toteuttaa! Kaiken ei tarvitse olla kallista designia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta. Vaatii paljon enemmän taitoa toteuttaa edullisesti hyvän näköistä, kun "ison setelitukon" kanssa. Jutan vinkit on sopivia meille tavallisille "mattimeikäläisille".

   Poista
  2. Oi oi oi!!!!! <3 Saitte mun kasvot ja sielun hymyilemään moneksi päiväksi näillä kommenteilla. KIITOS! On ihan parasta, että täällä käy samanhenkisiä lukijoita, jollainen olen myös itse. Ja ehdottomasti täältä löytyy jatkossakin näitä edullisempia ideoita. Minusta edullisuus yhdistetään ihan liian usein "persoonattomaan massaan" jota se ei siis mielestäni ole. Eli samaa rataa jatketaan :)

   Poista
 2. Onpas kivat! Yläpuolella hyvä idea: neliönmallinen pöytä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Tiina :) :). Ja tuo neliö tuli muuten myös testattua - toimii erittäin hyvin :)

   Poista
 3. Hei Jutta! Taas niin kodikasta ja tyylikästä ootte saaneet aikaiseksi!! Lähdin tällä kertaa hakemaan blogistasi nykyisen eteisen seinän sävykoodia, mutta liekö sitä mihinkään kirjoitettu? En ainakaan minä löytänyt. Saisinko tietää sen kauniin vaalean beigen(?) sävyn? Suurkiitos jo etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kuulla :). Eteisen seinän sävykoodi on H485 (Tikkurila) ja olen ollut siihen supertyytyväinen. Juuri sopivan vaalea, muttei kuitenkaan liian kliininen. Tuo kaivattua kodikkuutta lämmöllään, muttei minusta kellerrä liikaa, kuten jotkut beigen sävyt silmiini näyttää. :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets