Top Message

www.oblik.fi

KEITTIÖN UUDISTUS: TÄSSÄ MENNÄÄN NYTNe ovat viimein täällä! Keittiön uudet yläkaapit, vetimet ja hana! Tämä pieni remontinpoikanen on ollut toteutusvauhdissa melkoisen verkkainen, eikä olla podettu siitä kyllä yhtään huonoa omaatuntoa. Nyt on kuitenkin aika ottaa seuraava askel kohti meidän näköistä keittiötä. 

Täällä esittelinkin teille, miltä keittiö näytti ennen uudistuksia.

Sen jälkeen on tapahtunut seuraavaa:
- yläkaapit on poistettu molemmilta seiniltä
- pienemmän seinäpätkän välitila on tasoitettu ja laatoitettu
- kaikki seinät on maalattu
- uusi seinävalaisin on asennettu.

Tehtävälistalla olisi seuraavaksi:
- uusien yläkaappien asentaminen
- hanan vaihto
- allasseinän välitilan tasoitus ja laatoitus
- uudesta raikkaammasta keittiöstä nauttiminen.

Päädyimme teettämään allasseinälle 130cm korkeat yläkaapit huulletuilla ovilla. Koska kaapit ovat todella massiivisen kokoiset, tuo huullettu ovi näkyvillä saranoilla niihin hieman keveyden tuntua. Tämä päätös perustui pitkälti myös siihen, että halusimme kunnioittaa kotimme rakennusaikakautta (1950-luku). Valmiina ei tuollaista mistään olisi saanut, joten valitsimme paikallisen keittiöliikkeen toteuttamaan toiveemme. Kaarinan Puuvajasta (ja erityisesti Annelta siellä) olen saanut aina erinomaista palvelua, joten valinta kaapistojen suunnitteluavusta ja toteuttajasta oli helppo.  

Vetimiksi valitsimme kromiset lankavetimet ja hanaksi Tapwellin Evo:n (malli 984, pintakäsittelynä kromi). Meillä on ollut Tapwellin hanoja aiemminkin, eikä niistä ole ollut yhtään mitään moitittavaa. Siksi päädyimme valitsemaan sellaisen myös nyt. Vaikkakin mallia hiukan vaihdettiin aiemmista ja pintakäsittelyä samoin. Mustan ja raakamessinkisen version jälkeen krominen tuntui todella raikkaalta, ajankohtaiselta ja samaan aikaan ajattomalta. Hanan malli sopii myös vetimiin mielestäni nykyistä hanaa paremmin. Kummatkin tilattiin kaappien tapaan Kaarinan Puuvajasta.


Välitilan laatoitus on äärimmäisen yksinkertaista ja sekin hyvin tyypillistä 50-luvun keittiöille. 15x15 neliölaatan ladonta päätettiin toteuttaa tiililadonnalla ja laattaan valittiin mattapinta. Laatat ostettiin K-Raudasta ja neliöhinta jäi hieman reiluun kymppiin. Ei siis mikään paha investointi. Ikkunaseinälle tilattiin ja asennettiin Nemo Lightingin Lampe de Marseille Mini -seinävalaisin, joka on pienempi versio veistoksellisesta seinävalaisimesta, jonka Le Corbusier suunnitteli 1950-luvun taitteessa. Kahteen suuntaan valaiseva näyttävä valaisin tuo ensinäkin tilaan kaivattua lisävaloa, myös ripauksen 50-luvun tyyliä. 

Jos oikein kivasti käy, saamme viikonloppuna asennettua nuo uudet kaapit seinään ja ennen sitä välitilan tasoitettua. Laatoitus toteutetaan sitten tämän jälkeen - kuitenkin ennen hanan vaihtoa. Josta tulikin mieleeni, että putkari pitäisi viimein tilata... Vaikka lopulta muutokset ovat melko pieniä, niin onhan tässäkin omanlaisensa homma. Lopputulos kuitenkin palkitsee varmasti moninverroin tähän käytettyä aikaa ja vaivaa. Oli myös ihan mahtavaa päästä ensimmäistä kertaa elämässä laatoittamaan. Ennakko-odotuksista poiketen se tuntui itseasiassa ihan todella todella kivalta! Lähes koukuttavalta :D.

Nyt vain peukut pystyyn, että onnistumme toteuttamaan loppurutistuksen kunnialla läpi ilman sen suurempia yllätyksiä!

Jutta

 1. Oih, teidän kyökistä tulee MAHTAVA! 🖤 En malta odottaa kuvia lopputuksesta... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi pojat kun meinaa tämä kesä viedä mennessään eikä muka ehdi kuvaamaan lopputulosta. Nyt viimein tällä viikolla saatu hana vaihdettua ja silikonit paikoilleen, joten eiköhän kohta jo päästä näyttämään lopputulostakin :)

   Poista
 2. Ei oo totta, just kehuskelin kaffepöydässä että Puuvaja on tehnyt meillekkin 2 täydellisesti onnistunutta keittiötä �� Hyvä valinta, suosittelut myös täältä! Ja siskoltakin samantien. Palvelu ja toimitus 100% priimaa. Kiva nähdä lopputulos, kaapinovet näyttää ihanilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Kiva kuulla, että ootte olleet tyytyväisiä! Mä suosin mielelläni paikallisia kun mahdollista ja nyt on useampi projekti mennyt kyllä todella onnistuneesti maaliin, joten olen entistä vakuuttuneempi :)).

   Poista
 3. Meille tulossa kvikin mustakeittiö vaalean harmalla keraamisella tasolla kuparisella hanalla ja mustalla komposiitti altaalla ja mieti kuumeisesti mittä välitilaan laitetaan. Odotan innolla tämän keittiön lopputulosta (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kyllä ihanalta tuo teidän keittiö. Meidän projekti on kyllä ollut verkkainen, joten katsotaan kumpi ehtii saamaan ensin valmiiksi :D. Te keittiön vai minä kuvat :D

   Poista

 

Newsletter

Widgets