Top Message

www.oblik.fi

SE ON TÄÄLLÄ: MÖKKIKAUDEN AVAUS!


Miten pitkältä talvi onkaan tänä vuonna tuntunut. Vaikka toisaalta aika lentää siivillä, niin tuntuu kuin viime syksystä ja kesästä olisi jo pieni ikuisuus aikaa. Menneenä talvena emme päässeet käymään mökillä kunnolla kuin kerran. Edellistalvena kävimme 1-2 kertaa kuukaudessa, joten ikävähän tässä ehti tulla. Syy on ollut puhtaasti keleissä. Tämä talvi oli todella paljon kylmempi kuin edellinen ja lisäksi lumitilanne oli sellainen, ettei auton kanssa ollut pienelle mökkitielle asiaa kovin montaa kertaa. Mökillä on kyllä ylläpitolämpö päällä, mutta näin kovilla pakkasilla torpan sisälämpötilaa ei saa pysymään kovin inhimillisissä lukemissa... Lisäksi ulkohuussi ei oikein houkutellut viidentoista asteen pakkasella :D. Välillä Pekka on käynyt katsomassa töiden jälkeen, että paikat on kunnossa, mutta muuten ollaan tyydytty vain muistelemaan viime kesää. 

Tänä vuonna mökkikausi korkattiin pääsiäisenä, jolloin yövyimme siellä ensimmäisen kerran tänä vuonna. Tulevana viikonloppuna olisi tarkoitus päästä jälleen rentoutumaan puusaunan lämpöön keskelle hiljaisuutta. Tarkoitus olisi myös saada makuuhuoneen syksynä jäänyttä remonttia askeleen eteenpäin ja asentaa juniorin mökkihuoneeseen tekstiililaatta lattiaan. 

 

Olen monta kertaa miettinyt millaisia mökkiläisiä me oikein olemme ja mitä me tuolta paikalta tahdomme. Välillä on tuntunut siltä, että aina on jokin projekti menossa ja huono omatunto siitä, että mökillähän pitäisi vain maata laiturilla. Toisaalta olen samaan aikaan hyväksynyt sen, että me kaikki emme ole sen tyyppisiä ihmisiä, jotka rentoutuvat vaakatasossa. Jos tiedätte mitä tarkoitan? Toki myös meillä tahti on reilusti verkkaisempaa mökillä kuin kotona. Lisäksi televisiota, pelikonsoleita tai tietokoneita ei tuonne olla mukaan koskaan otettu (viime kesänä tein tosin etäpäiviä myös välillä mökillä...). Silti tunnistan itsestäni sen, että rentoudun myös tekemisen parissa. Ja se on ihan ok. 

Mökillä on ihan oma vuorokausirytmi. Siellä ei koskaan herätä kellonsoittoon eikä katsota kelloa oikeastaan juuri muutenkaan. Valoisuudesta päättelemme koska on hyvä aika aloittaa saunan lämmitys, silmäluomet kertovat milloin kannattaa käpertyä peiton alle lukemaan ja nukahtamaan. Aurinko herättää aamuisin, eikä muutenkaan tuolla tunnu millään muotoa siltä, että olisi kiire. 

Nautimme molemmat puuhastelusta. Kaipaan käsillä tekemistä ja sellaista kivaa touhuamista, jolla ei kuitenkaan ole mikään aikataulullinen paine. Jätimme suosiolla loppukesänä/alkusyksynä muutaman asian kesken, koska... koska miksi ei! Inspiraatio alkoi hiipumaan ja mieli suuntaamaan kohti talvea. Päätimme, ettei se haittaa yhtään vaan jatketaan sitten taas kun siltä tuntuu. No nyt tuntuu ja en malttaisi odottaa millään taas tulevaa viikonloppua <3 <3 <3.

Tämän kesän toiveena olisi saada jonkinlaista terassia aikaan, alakerran yksiö kuntoon ja sitten viimeistellä ne viime kesäiset sisäprojektit loppuun (esim pakastavalle käymälälle oma tila vanhaan keittokomeroon). Osaako joku muuten suositella sopivaa pakastavaa mallia? Kokemuksia olisi kiva kuulla. 

Sellaisia ajatuksia täällä tällä hetkellä pyörii päässä. Mitä teillä olisi suunnitelmissa tulevaan viikonloppuun? Ainakin tänne Varsinais-Suomeen on luvattu ihan mahtavia kelejä, joten energiatasot saadaan varmasti taas tankattua auringosta <3.

Jutta

 1. Mien en muistanutkaan enää kuinka ihana tuo teän mökki olikaan. Tykkään kovasti sisustuksesta ja värimaailmasta. Ihailin Kalastajan vaimon blogissa tuota rottingista keinutuolia ja silloin mietin sitä meillekkin, että sopiskohan se meille paviljongin alle kesäksi ja talveksi aulaan sisälle. Tuollaisessa ulkoterassilla näyttää ihanalta. Tuossa olis kiva keinahdella <3 ja ei ollut pahan hintainenkaan, joka on aina plussaa .)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihana kuulla <3. Täällä mökillä värimaailma on tosiaan aika paljon karsitumpi kuin kotona :) Riippukeinu on kyllä lunastanut paikkansa meidän perheessä - siitä oikein kiistellään kuka ehtii ensin ;)

   Poista
 2. Aaaah kesä ja mökkeily! Oon ihan samaa mieltä, rentoilla voi myös vähän puuhastellen. On ihana nähdä miten joku projekti tai pienikin kohennuskohde valmistuu! Oon just sellanen, että joku aamu päätän, että nyt tänään vaan makaan rannassa. Ja hetken päästä huomaan, että oon nyppimässä jotakin.. :D Kun ystävät tulee niin sitten otetaan rennosti♡

  Ihania mökkipäiviä tähän vuoteen!♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanoppa muuta! Ja hei, tuo aamulla päättäminen kuulostaa kyllä tosi tutulta :D Suloisia - sopivasti puuhastelun täyteisiä mökkipäiviä myös teille :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets