Top Message

www.oblik.fi

KOLME HYVÄÄ ASIAA JUURI NYT

Loman jälkeen päätin alkaa taas pitämään pienimuotoista päiväkirjaa kalenterimuotoisesti. Käytössäni on siis kalenteri aikatauluasioille, mutta rinnalla toinen, johon kirjaan päivän kivoja juttuja, ideoita ja aurinkoisia hetkiä. Tämän teen siksi, että haluan oppia muistamaan ne kivat asiat elämässä, enkä niitä hektisiä ja arjen jalkoihin jääviä tunteita. Haluan myös uskoa siihen, että kirjoitetut asiat jäävät paremmin mieleeni. Olen huomannut jo nuorena olevani sellainen, johon kirjoitetut asiat vaikuttavat vahvasti myös jälkikäteen ja muistan ne huomattavasti paremmin myöhemmin. Eivätkä vuodet ole tehneet siihen muutosta.

Maru antoi minulle sopivasti aiheeseen liittyvän haasteen, jossa on tarkoitus listata kolme hyvää asiaa  elämästä juuri nyt. Muistaako joku vielä aikoja, kun blogit olivat täynnä tällaisia juttuja? Se oli i-ha-naa! Kertakaikkiaan. Nykyään tuntuu, että pitää olla "painavaa sanottavaa" ja kunnon asiaa, ennen kuin näppäimistön annetaan sauhuta. Tällaiset leppoisat ja kevyemmätkin aiheet silti kiinnostavat - siis ainakin minua blogien lukijana. Minusta tämä on mukava tapa "tutustua" bloggaajaan vähän paremmin. Jotenkin sitä kaipaa teksteille ääntä ja samaistumispintaa jollakin tapaa syvemmin. Siispä tartuin tähän haasteeseen mielelläni. 


Kolme hyvää asiaa päivässäni

Heräsin halaukseen. Kuten lähes joka aamu. Jos jostakin pidämme parisuhteessa kiinni, ovat ne aamujen ja iltojen hetket. Aamulla halataan ensimmäisenä ja iltaisin ei mennä suuttuneena nukkumaan. Nämä asiat on mummi aikanaan opettanut ja niistä haluan pitää kiinni aina. 

Kiireettömyys. Vaikka tänään oli jälleen työntäyteinen päivä, ei aamulla tullut kiire. Lapsella on hiihtoloma ja hän ulkoilutti koirat. Tämä on iso apu aamuun, jolloin elämme usein minuuttiaikataululla. Reagoin vahvasti aamuihin. Jos se menee päin mäkeä, on päiväkin usein helpommin sekaisin. Jos aamu on rauhallinen, paistaa loppupäivän ajan herkemmin aurinko.

Yhteinen aika. Tänään kenelläkään ei ole illalla harrastuksia. Tämä on poikkeuksellista herkkua torstaisin. Yleensä torstaisin on harrastuspäivä, mutta hiihtoloma teki tähän muutoksen. Nyt saimme yhteistä aikaa keskelle arkiviikkoa - jes!


Kolme hyvää asiaa minussa

Luotan huomiseen. Koen kasvaneeni ihmisenä yrittäjyyden aikana siihen, että luotan huomiseen paremmin. En murehdi tulevia päiviä tai tulevia viikkoja yhtä herkästi kuin aiemmin. Joskus ehkä pitäisi, mutta olen huomannut voivani paremmin kun en keskity mahdollisiin uhkakuviin. Uskon tämän auttavan minua yrittäjyyden riskien sietämisessä myös paljon. 

Jaksan innostua. Olen todella herkkä innostumaan ja innostan herkästi myös muita. Tähän tekisi mieli jatkaa missä taas en ole hyvä, mutta sitä en tee, sillä se ei ollut tarkoitus. Kun innostun jostakin, annan mennä satalasissa. Asia voi olla pieni tai suuri, mutta minun on tosiaan helppo kokea innostuneisuutta niistä pienimmistäkin jutuista. 

Rakastan lujasti. Kun rakastan, olen erittäin sitoutunut ja uskollinen. On kyse sitten parisuhteesta, vanhemmuudesta tai ystävyydestä. Minut saa herkästi suuttumaan, mutta vielä herkemmin nauramaan. Luottamustani on vaikea saavuttaa, mutta kun sen tekee, saa minusta uskollisen ihmisen rinnalleen. 


Kolme hyvää asiaa elämässäni

Perhe. Tätä asiaa minun ei tarvinnut miettiä sekuntiakaan. Olemme pieni uusioperhe, joka on hitsautunut erittäin tiiviiksi paketiksi vuosien varrella. Perhettäni on toki myös vanhempani, sisarukseni ja isovanhempani. 

Vapaus. Koen olevani vapaa tekemään omia päätöksiä ja ratkaisuja elämässä. Joskus koin, että minun tulisi miellyttää tai tehdä "odotusten mukaisesti". Enää en. Sen jälkeen kun olen opetellut kuuntelemaan itseäni, olen luottanut omiin ajatuksiini, olen kokenut suurta vapauden tunnetta elämässä. Riippumattomuus, itsenäisyys, vapaus olla oma itseni. Se on parasta elämässäni.

Koti. Koti on minulle tärkeä paikka. Vaikka olen muuttanut usein, olen hyvä rakentamaan kodin hyvin nopeasti ja hyvin monenlaiseen paikkaan. Pystyn luomaan tunnesiteitä erittäin nopeasti ja siksi kodista tulee minulle tärkeä lähes samantien kun astun sinne sisään. Toisille tunnesiteen luominen on pidempi prosessi, mutta minulle ei. Juuri nyt koen, että olen äärettömän onnellinen nykyisestä kodistamme. Täällä oloni on turvallinen ja rauhallinen. 


Kolme hyvää asiaa tänä vuonna

Loma. Pidin viikon loman kuunvaihteessa ja tarkoitus olisi päästä tänä vuonna pitämään neljä kokonaista viikkoa lomaa. Ei putkeen, mutta edes viikon pätkissä pitkin vuotta. Vaikka rakastan yli kaiken työtäni, tarvitsen lomaa. Aikaa olla jouten. Aikaa, jolloin minun ei tule olla tavoitettavissa.

Työ. Edellisen vastapainoksi olen onnellinen siitä, että työvuoteni näyttää ainakin juuri nyt ihan hyvältä. Kesään saakka kalenterissa on jo kivasti merkintöjä, mutta syksystä en vielä tiedä. Tänä vuonna toivon olevani viisampi käytännön asioissa ja sitä myöden vapauttavani aikaa muulle toiminnalle. Uskon, että tänä vuonna työhöni liittyy jo jonkinlaisia rutiineja, jotka olen itselleni opettanut. Vaikka en ole "rutiininomaisten asioiden rakastaja" kaipaan silti sitä tietynlaista rutiinia prosessien eteenpäinviemiseksi ja asioiden organisoimiseksi. Tiedättekö?

Ystävyys. Olen tavannut ystäviä jo nyt alkuvuoden aikana viime vuotta enemmän, ja voi tavaton - sitä olen kaivannut. Liian usein jouduin sanomaan "en ehdi" viime vuonna. Tänä vuonna otan asiakseni ehtiä. Aina kyse ei ole edes ehtimisestä, vaan aikaansaamisesta. On otettava itseä oikein niskasta kiinni ja merkata vaikka kalenteriin itselleen "ystävyysaikaa" jos ei muuten meinaa saada aikaiseksi. Kaikki me tiedämme, miten helposti päivät ja viikot kuluvat ja mitään ei ehtinyt. Tai saanut aikaiseksi. Kolme hyvää asiaa blogissani

Hyväntuulisuus. Koen, että blogissani vallitsee hyvä henki. Te lukijat jätätte ihania kommentteja ja piristätte päivääni usein. Olen halunnut luoda alustan kivojen asioiden ja ideoiden jakamiselle ja siinä olen mielestäni onnistunut ihan kivasti. Tänne on löytänyt paljon samanhenkisiä ihmisiä ja vuorovaikutus on positiivishenkistä. 

Visuaalisuus. Vaikka rakastan kirjoittamista, rakastan yhä enemmän myös kuvaamista. Tästä syystä blogista on tullut melko lailla visuaalinen, joka ilahduttaa itseäni kovasti. Pidän blogeista, joissa saan nauttia kauniista kuvista, mutta tekstiäkin kuitenkin tarvitsen niiden rinnalle. Pelkät kuvat eivät tee hyvää blogia, mutta ei sitä tee pelkkä tekstikään. Siksi olen tyytyväinen siihen, missä suhteessa tekstiä ja kuvia on täällä juuri nyt tällä hetkellä. 

Inspiroituminen. Mikään ei ole parempaa kuin se, miten kuulen jonkun toteuttaneen kivan idean täältä löydettyään. Saan paljon viestejä, joissa kysytään tarkempia ohjeita jonkun DIY-jutun toteuttamiseen ja yritän vastailla niihin jokaiseen. Minusta on huikeaa, että saan teidät innostumaan tai kokeilemaan asioita. Niistä tulee hyvä mieli ja sellainen fiilis, että tässä tosiaankin on jotakin järkeä. Koska tottakai sitä välillä miettii, mitä varten käytän aikaani blogin päivittämiseen. Vaikka teenkin blogia itselle, haluan tottakai tehdä siitä myös mahdollisimman inspiroivaa teille lukijoille. Viime aikoina olen saanut enenevässä määrin viestejä myös yrittäjyyteen liittyen ja paljon kommentteja, jossa on kiitelty tekstini herättäneen ajatuksia, motivaatiota ja innostusta yrittäjyyttä kohtaan. Se on tiedättekö koko tämän jutun paras anti <3. Eikä elämä aina niin hyvää ole - tietenkään. Mutta kuten alkuun sanoin, haluan mieluummin kirjoittaa hyvistä ja kauniista asioista, sillä uskon niiden ruokkivan enemmän hyvää tulevissa päivissä ja hetkissä kuin kurjien sattumusten muisteleminen. Tämä haaste sai minut hymyilemään, elämähän on juuri nyt aika mallillaan. Parasta. 

Kiitos Maru tästä haasteesta <3

Haluaisin laittaa tämän eteenpäin Turun suunnalla vaikuttaville blogeille. Olisi ihana kuulla seuraavien naisten kolme hyvää asiaa:

Pikkutalon Elämää Tässä blogissa on ainainen kevät. Väriä, iloa ja asiaa sopivassa suhteessa. Juuri nyt kuolaan Pikkutalon olohuoneen raikasta tyyliä - miten täydellinen!

Small Deco Love Ihana koti. Ihana sisustus. Ihana tunnelma. Modernia tyyliä, mutta kuitenkin maanläheisellä twistillä. 

good to be home Tässä blogissa on hyvä henki. Sitä on vaikea selittää, mutta se tuntuu. Helposti lähestyttävä tapa kirjoittaa arkisistakin asioista. Kirppislöytöjä ja kodikasta tunnelmaa hyvässä sopusoinnussa.

Keloranta Täällä inspiroidun valtavasti mökkijutuista ja olin ihan fiiliksissä kun Teijan perhe pääsi mökkeilemään saareen nyt myös talvella. 

Living with my camera Tässä blogissa on hurmaavia, elämänmakuisia ja tunnelmallisia valokuvia, joita voisi katsella loputtomiin.

Suosittelen tutustumaan yllä oleviin blogeihin ja toivottavasti niistä löytyy 
ihania juttuja myös teille luettavaksi ja katsottavaksi :).

Jutta

 1. Kiitos ihana Jutta! Tartun ehdittomasti haasteeseen ja annan kevään auringon ja hyvien asioiden pulputa blogiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mahtavaa, sä olet kyllä itsekin sellainen ihana aurinko <3

   Poista
 2. Tämä oli kiva ja kiitos! Vastaan haasteeseen mielelläni! Totta, joskus näitä liikkui useammin ja niihin oli kiva tarttua. Mielenkiintoiset vastaukset sulla ja taas opin jotain uutta♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että, oli ihanaa lukea sun jutut <3 Kiitos, kun tartuit haasteeseen!

   Poista
 3. Nyt tulee painavaa sanottavaa :) Tämä oli ihana postaus!
  Hienosti olet poiminut nuo kolme tärkeää asiaa eri teemoista. Herätä halaukseen - siitä alkaa hyvä päivä. Tuossa kirjoituksessasi oli monta hienoa asiaa, jotka voisin poimia tähän ja pohtia. Minua erityisesti ihastutti tuo - jaksan innostua. Sen laittaisin myös omiin hyviin asioihin itsessäni. Ja olenkin tunnistanut tuon puolen sinussa. Sekin on niitä kantavia voimia elämässä.
  Perhe, vapaus ja koti - hienoja arvoja!
  Tuon ystävyysajan nappaan itsellenikin. Jo sanana tykkään siitä. Ja kun sen vielä toteuttaa...
  Ja ne kolme hyvää asiaa blogissasi - ne allekirjoitan! Visuaalisuus sinussa näkyy töissäsi ja kuvissasi. Ja hyväntuulisuus sekä inspiroituminen - nekin ruokkivat toinen toisiaan.
  Tähän loppuun sopii hyvin Helvi Frickin 100v. sanat: Yritä mahdotonta. Kiinnostu kaikesta. Ole onnellinen elämästä, muista, että sinulla on vain yksi elämä.
  Siis inspiroiduin postauksestasi. Kiitos Jutta <3


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein hätkähdin kommentin alkua :D.

   Sinä olet kyllä myös oikein malliesimerkki siitä, millainen on innostuva ja innostava ihminen. Olet niin inspiroiva! Ihana ihana kommentti ja haluan kiittää lämpimästi, että kävit jättämässä sen tänne. Sait päivääni aimo annoksen positiivisuutta ja hyvää energiaa. Kiitos Tuula <3

   Ja nuo satavuotissanat - niistä pitäisi tehdä taulu! <3 <3 <3

   Poista
 4. Kiva oli lukea. Tartuin itsekin tähän ja tein oman postaukseni aiheesta, vaikkakaan en haastettuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla ja kiva kun tartuit, menenpä heti lukemaan <3

   Poista
 5. Kiitos, Jutta, haasteesta ja lämminhenkisestä blogiesittelystäsi <3 Ehdottomasti tartun haasteeseesi! Odottakaapas vain niin ensi viikolla ehdin istua alas ja naputella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, sinun ihania asioita oli kyllä nautinto lukea, kiitos kun tartuit haasteeseen <3

   Poista

 

Newsletter

Widgets