Top Message

www.oblik.fi

TAIDETTA MAKUUHUONEESEEN


Olen innoissani! 

Hankimme ennen muuttoa tähän kotiin taulun, jonka seinälle ripustamisen ´deadlineksi´ asetettiin vuoden 2017 loppu. Päivää ennen vuoden vaihtumista naputtelimme sitten taulukoukun seinään ja ripustimme tuon ovaalinmuotoisen taulun makuuhuoneen taustaseinälle.

Lumilinna-teoksen on maalannut Leena Nousiainen, jonka töihin törmäsin itseasiassa sattumalta Instagramissa (@leenanousiainenart). Ensin ihastuin ajatukseen ovaalinmuotoisesta teoksesta. Sitten jatkoin Leenan sivuilla selailua ja istahdimme koko perheen voimin sohvalle pohtimaan, olisiko tässä tekijä meidän kodin ensimmäiselle maalatulle teokselle. Jotenkin nuo taulussa olevat sävyt kolahtivat minuun ensinäkemältä ja saman suosikin valitsivat myös muu perhe. Hassua oli se, että jokaiselle meistä syntyi tätä katsoessa samanlainen positiivinen fiilis. Sellainen toiveikas, uuden alun mahdollisuus ja lämmin kodikkuus. Ajattelimme tämän olevan täydellinen valinta lahjaksi itsellemme uuteen kotiin. Pidän myös ajatuksesta, että se on hankittu juuri tänne ja juuri ennen muuttoa. Ikäänkuin symboliseksi merkiksi uudesta alusta. Symbolinen arvo on sellainen, jota ei voi oikein edes sanoin kuvailla.

Täytyy myöntää, että minua jännitti ihan perhanasti! Ostaa nyt ulkomailla asuvalta taiteilijalta ihka ensimmäinen oikea taulu - ja siis jännitti siksi, että teostahan ei päässyt näkemään livenä ennen ostopäätöstä välimatkan vuoksi. Pyysin kuitenkin sähköpostiin lisäkuvia ja päätin ottaa riskin. Jotenkin tuo kokonaisuus vain säväytti niin kovasti, että uskalsin sen riskin kantaa. Ja onneksi uskalsin! Teos saapui Ranskasta postitettuna muutamassa arkipäivässä ja se oli täysin kuvien kaltainen. Mukana oli myös pieni viesti ja kiitos taiteilijalta, josta tuli ja jäi kyllä todella hyvä mieli. Alunperin olohuoneeseen ajateltu taulu jäi hetkeksi nojailemaan makuuhuoneen sängynpäätyhyllylle joulun aikoihin. Siinä sitä hetken katsottuani totesin, että siinähän sen paikka kuuluu ollakin! Aivan kuin olisi siihen alunperin ajateltukin. 

Sulassa sovussa maalatun teoksen vieressä on Sopivasti onnellinen -tekstillä varusteltu juliste ja yksi meidän hääpäivänä otetuista kuvista canvaspintaan painettuna. Kombinaatio on minusta samaan aikaan herkkä ja tyylikäs. Itseasiassa tämän seinän ja olohuoneen sävyjä valitessani vertailin niitä silloin tähän teokseen, joka oli mukana täällä asunnolla värimallien kanssa. Että varsinaisesti ei ole ihme, että tuo vihreä seinä sopii tämän taustalle täydellisesti.

Onko teillä taidetta kotona ja oletko rohjennut yhdistellä sitä valokuvien tai printtien kanssa yhteen? Olisi myös mielenkiintoista kuulla, miten taide on teille päätynyt ja miksi juuri se tai ne kyseiset ovat valittu?

Jutta

 1. Kauempaa kuvattuna taulu seinällä on kuin hohtava koru, opaali. Lähikuvassa näkyy taulun dramatiikka, liike ja syvyys.

  VastaaPoista
 2. On kyllä harvinaisen kaunis taulu! Kauniita nuo muutkin taitelijan ovaalitaulut. Jos vaan saisin vakituisen työpaikan, voisin sitä juhlistaakseni ostaa itsellenikin oman ovaalin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Ihastuin jotenkin erityisen paljon näihin ovaalinmuotoisiin. Niissä on vielä ripaus enemmän persoonallisuutta ja sellaista yksilöllisyyttä. Mekin hankimme tämän ikäänkuin "uuden kodin lahjaksi itsellemme". Minusta taide on tuollaisiin elämän etappeihin juuri erityisen hyvä lahja. Siitä jää kaunis ja ikumuistoinen jälki kotiin muistojen kera.

   Poista

 

Newsletter

Widgets