Top Message

www.oblik.fi

AAMIAISPÖYTÄ KOLMELLE KEITTIÖSSÄ


Heippa! Monesti olen täällä jo kertonutkin teille olohuoneen yhteydessä olevasta ruokailutilasta. Ruokailutilan tarve meillä on puhtaasti tilasyistä, sillä keittiöön mahtuu vain pieni aamiaispöytä ja muutama istumapaikka. Tämän vuoksi vieraita ei tässä tilassa juuri kestitä tai kahvia heille tarjoilla. Olimme jo kantamassa edellisessä kodissa ollutta vanhaa pöytää tähän paikoilleen, kunnes tajusin mitata myös sen leveyden (olin huolissani vain pituudesta ensin). 90cm leveä pöytä ei sitten kuitenkaan tähän aukkoon mahtunut, vaan oli ratkaistava asia kapeammalla mallilla. 

Suositeltavaa olisi jättää tuolille n.60 tai jopa 80 cm tilaa taaksepäin, jotta sen saa vedettyä näppärästi pöydän alta pois istahtaessaan tai ylös noustessaan. Kapea saarekkeen edessä oleva tila on vain n.195cm leveä, joten 90cm leveä pöytä olisi ollut tähän aivan liian suuri. Nykyinen Artekin pöytä on 75x75cm. Tällä tavoin molemmille sivuille saatiin jäämään nippanappa tuo 60cm, jossa ei kyllä ole yhtään ylimääräistä senttiä hukattavaksi. 


Pöydän löytymiseen liittyy hauska sattuma. Oli viikonloppu, jolloin olimme juuri saaneet tähän kotiin avaimet ja kävimme siskon kanssa piipahtamassa rempan keskellä Urbaanin isän ja Raflavaunun pop-up-ravintolassa, jossa Martin Aitta oli kalustanut tilan käytetyillä tuoleilla, pöydillä ja valaisimilla. Kaikki ravintolaan tuodut tuotteet olivat myös myynnissä ja satuimme istahtamaan tämän pöydän ääreen siskoni kanssa lounasta syömään. Nopea kuva kotiin miehelle ja kassan kautta kotiin. Pöydän haimme tänne seuraavalla viikolla kun pop-up-ravintola oli saatu purettua. 

Tuoleista kaksi ovat meillä jo edellisessä kodissa keittiön pöydän äärellä olleet, mutta sain viimein näiden kahden tuolin istuinosat päällystettyä uudelleen. Vaalean konjakin sävyinen nahkaistuin teki siron kahvilatuolin ilmeestä yllättävän paljon klassisemman ja freesimmän. Puuosat jätin aiemmalle valkoiselle maalipinnalle. Yhdenhän näistä maalasin jo aiemmin ihanalla punaruskean sävyllä ja se löytyykin ruokailutilan puolelta. 

Pienestä aamiaisnurkkauksesta tuli kyllä suloinen. Tunnelma on valkoisen, hiekan ja saven sävyjä yhdistävä lempeä kokonaisuus. Mattoa tila vielä kaipaisi, sillä tuo nykyinen on tähän aavistuksen liian pitkä. Mutta ei ole kiire sen kanssa, uskon että tulee vastaan itsekseen jossakin vaiheessa :).

Jutta

 

Newsletter

Widgets