Top Message

www.oblik.fi

JOULU 2017 KUVINA
Aatto takanapäin ja kuten aina ennenkin, myös tänä vuonna tuntui että aika olisi lentänyt siivillä. En millään meinaa uskoa, miten nopeasti kaikki tapahtuu kaiken sen odottamisen ja valmistelujen jälkeen. Onneksi kuitenkin pyhiä on vielä jäljellä ja vielä pitkään odotettu pieni loma tähän päälle. Tätä joulua vietimme meillä kotona. Sen kummempia ohjelmanumeroita ei meidän jouluumme kuulu, vaan fokus on yhdessäolossa ja hyvässä ruoassa. Lahjojen avaamisen olemme suorittaneet viime vuosina siten, että kukin avaa yhden lahjan kerrallaan, jotta kaikki näkisivät myös mitä muut ovat saaneet. Näin myös jännitys ja lahjojen avaamisen taika säilyy mahdollisimman pitkään.

Joulupöytään katoin tänä vuonna tummanvihreän pöytäliinan ja astiat olivat meillä arjessakin käytettävät Marimekon Oiva-sarjan lautaset. Panostan mieluusti hyviin ja klassisiin arkiastioihin, enkä välitä keräillä erikseen niinsanottuja juhla-astioita. Juhlantuntua joulupöytään toi pari kynttilää ja nimetyt paikkakortit, jotka kirjailin nahanpaloihin. Lautasliinat käärin vain rennosti rullalle ja solmin ne samettinauhalla kiinni. Koristeeksi valikoitui kanelitankoja ja kuusenhavuja. Pienillä asioilla pöydästä tuli arkisesta kattauksesta aavistuksen jouluisampi ja tunnelmallisempi.

Kuusen sijaan tänä vuonna meille päätyi joulumänty, joka olikin yllättävän hyvä valinta. Pitkään ja hartaasti kuusen puolesta puhunut mieskin vaikuttui ja totesi jopa ääneen, että männystä voisi tulla myös tulevien joulujemme perinne. Minä en laita vastaan lainkaan! Sen lisäksi, että mänty tuo mukavasti persoonaa, se myös varistaa äärettömän vähän. Olen poiminut lattialta vain kaksi neulasta viiden päivän aikana. Kuusentuoksua toimme kotiin pienillä kransseilla ja kuusitupsuilla.

Jouluun mahtui myös huolta ja haikeutta, mutta onnellisia olemme siitä, että kenelläkään ei ole juuri nyt välitöntä hätää. Potilaalle vietiin tänään sairaalaan oma pala kakkua, jota me muut täällä aattona maistelimme. Hyvää huolenpitoa Tyksissä saa kuulema myös jouluna. Siitä olen kiitollinen. 

Miten sinun joulusi on sujunut?
Jutta

 1. Hyvää joulunaikaa! <3 Vielä voi toivottaa, pyhäthän jatkuvat vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3. Luin kyllä tämän jo aiemmin, mutta vasta nyt pääsin koneelle vastailemaan paremmalla ajalla. Kiva kun jätit kommentin <3. Toivottavasti myös sinun joulusi sujui leppoisissa tunnelmissa.

   Poista
 2. Ihana joulukoti ja joulumänty on todella kaunis!
  Kuvissa vilahti pyöreä matto, mistä/minkä merkkinen se on?
  Ihanaa Uutta Vuotta uuteen kotiinne!
  Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos, mukava kuulla. Mänty oli kyllä supervalinta joulupuuksi. Saattaa tulla jopa ensi vuonna sellainen myös :). Pyöreä matto on Ellokselta loppusyksystä tilattu, enkä löytänyt tuota enää sivuilta. Höh! Ehkä niitä tulee vielä myöhemmin lisää..

   Poista
  2. Lähti vähän aikaisin kommentti eteenpäin. Piti vielä toivottaa myös sinulle ihanaa tätä vuotta ja paljon kauniita hetkiä ja muistoja kerättäväksi :).

   Poista
 3. Huikean kaunis joulukoti! Vaaleat sävyt, puupinnat ja tuo ihana vihreä, joka on niin hyvä muulloinkin, kuin jouluna. Näihin sävyihin ei kyllästy milloinkaan, mutta joukkoon on helppo sujauttaa esim pääsiäisen keltaista tai kevään hentoja, puuterisia asävyjä. Ihanaa odottaa, mitä taas keksitkään:)))
  Juu, omat vähäiset koristeet lähtivät eilen. Vain valoja, kynttiloitä ja joulukukat saivat jäädä. Odotan myös uuden vuoden fiilistä ja sitten alan janoamaan kevään valoa. Mukavaa vuoden viimeistä viikkoa kotiisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihanasti sanottu! Vihreästä on viime vuosina tullut itselleni yksi suosikkiväreistä. Juurikin sen helpon yhdistämisen vuoksi. Sopii todella hyvin puupintojen ja harmaan eri sävyjen kanssa yhteen, eikä ole liian silmiinpistävä "tehosteväriksi". Uusi vuosi on nyt vihdoin täällä ja voi että miten sitä alkaakaan jo kaipaamaan tuota mainitsemaasi valoa. Tuntuu, kuin olisi kevättä ilmassa ihan oikeastikin, kun aurinko pilkahdellut parina päivänä ja maat sulat. Mutta saattaahan se olla, että vielä se talvi meidät yllättää :).

   Poista

 

Newsletter

Widgets