Top Message

www.oblik.fi

VUODEN PARHAAT 2017 JA UUSIA TEEMOJA VUODELLE 2018

Heippa! Tämä vuosi oli ensimmäinen kokonainen vuoteni täysin itsenäisenä bloggaajana ilman portaalin taustalla olevaa tukea. Tämä on tuonut mukanaan valtavasti vapautta, mutta samaan aikaan myös muutamia hetkiä, jolloin olisin kaivannut yhteisön tukea teknisiin asioihin tai tarjousten tekemiseen. Vaakakupissa painaa kuitenkin edelleen itsenäinen työskentely blogin ja sen sisällön parissa, joten ratkaisuun olen ollut kuitenkin enemmän tyytyväinen. 

Suosituimmat postaukset liittyivät yllättäen mökkijuttuihin, josta olin rehellisesti sanottuna aika yllättynyt. Ajattelin teidän lukijoiden hakevan täältä eniten edelleen ideoita ja inspiraatiota kodin sisustukseen, mutta myös mökkijutut ovat olleet teidän mieleenne. Ihan mahtavaahan tuo on, ja olen siitä todella iloinen, sillä aihe oli tottakai myös itselle tärkeä osa kulunutta vuotta. Takana kun on ihan ensimmäinen kokonainen vuosi mökin omistajana. Kaikista luetuin juttu oli myös iloinen juttu siinä mielessä, että toteutimme tuota postausta varten myös blogihistoriani ensimmäisen kunnon videojutun. Se jännitti hurjasti, mutta lopputulokseen olin enemmän kuin tyytyväinen. Luetuimmat mökkiaiheiset postaukset olivat: Musta mökki ja Musta mökkikeittiöKotiin liittyvissä asioissa kävitte lukemassa eniten postausta, jossa pohdin kodin hankalimman huoneen sisustusta. Tämän postauksen kommenttiosiossa käytiin myös vilkasta keskustelua, ja sain ihan mielettömän hyviä ideoita teiltä. Sisustustrendit kiinnostavat joka vuosi. Niin myös tänä vuonna. Sisustustrendit 2017-2018 olikin yksi syksyn luetuimmista jutuista, vaikka vastoin normeja käytin siinä oman kodin sijaan lainattuja kuvia.

Ensimmäiset kuvat uudesta kodista kipusivat loppuvuodesta myös korkealle tilastoissa ja ihan viimeisimpänä juttuna ennen joulua julkaistu Ajatuksia joulusaunasta ja perinteistä. Täytyy myöntää, että tämä blogivuosi on ollut aiempia reilusti verkkaisempi. En ole halunnut ottaa juurikaan painetta säännöllisen aktiivisesta päivittämisestä, vaan juttuja on syntynyt silloin kun olen ollut sillä tuulella. Keskimäärin olen julkaissut vain kymmenisen postausta per kuukausi. Se on aikalailla vähän aktiivisempiin vuosiin verrattuna. Tästä en kuitenkaan pode millään muotoa huonoa omaatuntoa tai pistoa sydämessä. Teen blogia edelleen vahvasti intuitiolla, vaikka siitä onkin kasvanut myös merkittävä osa työtäni. 


Uskon muiden somekanavien lisääntyneeseen käyttöön liittyvän myös sen, että ennen pienistä asioista syntynyt postaus saattaa nykyään olla vain 1-2 instagramiin jaettua kuvaa. Instagram on helppo ja reilusti nopeampi tapa jakaa ajatuksia, kuvia ja ideoita, kuin ihan erillinen postaus. Tämä taasen ei tarkoita sitä, että blogi olisi näiden rinnalla tarpeeton. Päinvastoin. Ajattelen blogin tuovan mahdollisuuden syvällisempään sisältöön ja erilaisten ohjeiden/ideoiden jakamiseen laajemmin. Viikonlopun kukkakimpuista kun en usko monenkaan jaksavan lukea tänäpäivänä kokonaisia artikkeleita. Kuvana sellainen on kuitenkin mukava jakaa. 

Olen pohtinut blogin teemoja ja tulevia kehityssuuntia jonkin verran loppuvuoden aikana. Olen suoraan sanottuna surkea lupaamaan säännöllisiä postaussarjoja jonkin teeman ympärille, mutta ajattelin kuitenkin edes yrittää. Moni on ollut kiinnostunut yrittäjyydestä ja siitä, miten luovalla alalla olen pärjännyt. Usein myös saan mukavaa palautetta siitä, miten hankin asioita paljon käytettynä, enkä hyppää sisustuksen suhteen yli siitä mistä aita on matalimmillaan. Tästä syystä ajattelin tehdä ensi vuodelle oman teeman: TALOUS. Tavoitteenani on julkaista jokaisen kuukauden ensimmäisenä tiistaina juttu, jossa raotan hieman taloudellisia asioita tarkemmin (blogin ja yrittämisen aihepiiriin toki liittyen). 

Teeman alle olen kerännyt ideoita ja ajatuksia mm. seuraavista aihealueista: 

- Miten ensimmäinen vuosi yrittäjänä sujui ja miten tulot jakautuivat eri töiden kesken?
- Sinä, minä vai yhdessä? Kuka maksaa intohimoisen sisustusharrastuksen?
- Miten designhankinnat ovat mahdollisia tavalliselle keskituloiselle lapsiperheelle?
- Miten bloggaaja saa voita leivän päälle / mitä kaupallinen yhteistyö voi parhaimmillaan olla?
- Missä asioissa pihistämme ja mihin panostamme?
- Miten pystyimme ostamaan mökin alle 40-vuotiaina/valintoja, jotka mahdollistivat mökin hankinnan?

Miksikö haluaisin puhua rahasta tai valinnoista? Siksi, että haluan tarjota kauniiden kuvien ja rattoisien "ajanvietetekstien" rinnalle myös jotakin konkreettista ajateltavaa ja kokemuksia jostakin sellaisesta, mitä aiemmin en ole tänne avannut. Minusta teema itsessään on tärkeä ja aiheesta tulee myös välillä kysymyksiä yksityisesti tai kommenttilaatikkoon. Aika harvoin näitä asioita kuitenkaan sen laajemmin missään käsitellään. Ja siksi siitä kirjoittaminenkin tuntuu vähän jopa pelottavalta. Ehkä juuri siksi haluankin haastaa itseni tämän tiimoilta.

Katsotaan kuinka postaussarjan käy ja ennenkaikkea, kiinnostaako aihepiiri teitä lukijoita yhtä paljon kuin itseäni. Otan mielelläni myös postausaiheita teeman ympäriltä vastaan ja pyrin avaamaan näitä mahdollisimman realistisesti ja avoimesti. Muitakin uusia ajatuksia ja ideoita tottakai löytyy, mutta niistä lisää myöhemmin.

Kaikenkaikkiaan tämä vuosi on ollut yllätyksellinen ja monella tapaa odotukset ylittävä. Toivottavasti myös sinun vuoteesi on mahtunut monia ihania hetkiä, joita voit muistella <3. Iloista vuodenvaihteen juhlaa sinulle ja ISO KIITOS, että olet käynyt lukemassa juttujani myös tänä vuonna. Toivottavasti täältä on tarttunut mukaan kasa inspiraatiota, ideoita ja hyvää mieltä. 

Jutta

 1. Talous aiheena kiinnostaa. Jään mielenkiinnolla odottaamaan postauksia. :)
  -Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Nyt siellä jo ensimmäinen postaus onkin julki. :)

   Poista
 2. Hyvä idea tuo Talous- tunnisteen alle tulevat jutut.
  Tulee varmasti luettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Toivottavasti pystyn tuomaan avoimesti omia ajatuksiani niistä esiin ja ehkäpä jopa tuomaan uusia näkökulmia usein niin vaiettuun aiheeseen.

   Poista
 3. Joo innolla jään odottamaan noita postauksia!! Ihanaa uutta vuotta ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, toivottavasti ensimmäinen postaus aiheen tiimoilta oli odotuksen arvoinen :)

   Poista
 4. Mahtava idea tuo Talous-sarja, tykkäsin myös juttuideoistasi. Varmasti jokaisen sisustusintoilijan mieltä askarruttavia kysymyksiä (tai ainakin meidän enemmän tai vähemmän keskituloisten) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kiva oli huomata, että uusi teema otettiin hyvin vastaan. Hieman jännitti kiinnostaako ihmisiä tulla tänne lukemaan aiheen tiimoilta artikkeleita. Vaikka aiheena Talous onkin todella laaja, niin pyrin keskittymään yrittäjyyteen ja kotiin/mökkiin/remontoimiseen ja niitä koskettaviin talousaiheisiin. Saa nähdä paljonko innostun laajentamaan tuota, mutta ainakin siis näistä :)

   Poista
 5. Kiitos hyvistä sisustusideoista tänäkin vuonna!
  En muista, oletko kirjoittanut taulujen ym. esineiden kiinnitysratkaisuista seinille tai kylpyhuoneeseen. Betoniseiniin tai kaakeleihin on hankala kiinnittää nauloja. Jos sinulla on ehdotuksia, olisin kiitollinen niistä.
  Hyvää sisustusvuotta 2018!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja kiva kuulla, että täältä on saatu poimittua uusia ideoita viime vuonna :). Voisinpa kirjoittaakin erilaisista tavoista, joista itselläni kokemusta. Ainakin yksi sitä läheltä liippaava juttu kylpyhuoneeseen liittyen on tulossa ensi viikolla :) Mukavaa vuotta myös sinulle!

   Poista
 6. Talous on ehdottomasti kiinnostava aihe! Mukava seurailla myös uuden kodin sisustusta ym. Onnea uudelle vuodelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla! Ensimmäinen juttu putkahtikin jo ulos megapitkänä postauksena :D. Ja sisustusaiheista täällä ei pääse mihinkään. Niitä tulee tänä vuonna toivottavasti taas reilusti lisää :). Iloa myös sinun vuoteesi!

   Poista
 7. Ihanaa uutta vuotta sinne :) Mielenkiinnolla jään odottelemaan Talousasioita, josko niistä saisi itselleen hyviä vinkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Ensimmäinen teeman alla oleva teksti julkaistiinkin eilen ja voi että miten kivasti se otettiin vastaan. Vinkkejä tulen varmasti myöskin antamaan aiheen tiimoilta, tai pikemminkin omia kokemuksia ja hyväksi havaittuja keinoja :).

   Poista
 8. Oikein hyvää uutta vuotta Jutta! Mä just mietin samaa mistä sitä kirjottaisi, koska sohvatyynyjen ja kukkakimppujen kuvaaminen ei jaksa enää kiinnostaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sulle <3 <3 <3. Mua kyllä tavallaan kukkakimput kiinnostaa edelleen ihan mielettömästi, mutta innostuksen jakamiseen olen huomannut instan olevan superpaljon nopeampi. Ehkä näihin syvällisempiin pohdintoihin ja muuhun taasen blogi huomattavasti parempi. Kokeilen nyt tätä ja katsotaan mihin se vie :).

   Poista

 

Newsletter

Widgets