Top Message

www.oblik.fi

HABITAREN PARHAAT 2017

Vaikka moni saattaa tässä vaiheessa viikkoa potea jo jonkinlaista Habitaren someähkyä, niin laitan vielä kuitenkin oman korteni kekoon. Habitare oli itselleni tänä vuonna erityinen siitä syystä, että pääsin suunnittelemaan messuille yhden osaston. Formarin on uusi kotimainen yritys, jonka esikoistuote YHDESSÄ pöytä lanseerattiin näyttävästi Habitaressa. Mahtava kokemus kaikinpuolin, josta jää kyllä taskuun paljon hyviä muistoja ja iloisia hetkiä. Kiertelin messuilla tämän osaston lisäksi tottakai myös muutenkin ja poimin sieltä mielestäni parhaat osastot/tunnelmat. 

1. Formarin - tietysti!
Tämän pienen osaston keskiössä oli pyörivä pöytä, joka näytteli tietysti pääosaa. Ympärille suunniteltiin värit, materiaalit, yrityksen tarinasta kertova teksti ja muu piensomistus. Seinien sävyksi valikoitui kaunis Tikkurilan Neito, joka oli kyllä valintana täys kymppi! 


2. Hakola
Hakola teki sen jälleen! Muutama vuosi sitten Hakola oli Habitaressa erittäin näyttävällä ja tyylikkäällä osastollaan yksi vuoden kiinnostavimmista. Tämän jälkeen odotukset ovat tietysti olleet korkealla Hakolan suhteen. Mutta tälläkin kertaa yritys onnistui rakentamaan paitsi tyylikkään, myös erittäin ajankohtaisen ja inspiroivan messuosaston kalusteidensa ympärille. Erittäin suuri kunnianosoitus ja ylistys Hakolalle - olen myyty osaamiseenne ja näkemyksiinne <3. Hakolan osastosta en saanut otettua juuri yhtään kunnollista kuvaa, sillä osastolla vilisi jatkuvasti runsaasti messuvieraita. Sain onnekseni kuitenkin heiltä käyttöön nämä Susanna Vennon ottamat kuvat, joista osaston tunnelma välittyy kauniisti. Kiitos Annaleena ja Susanna näistä kuvista. On ihana tallettaa ne tänne blogin puolelle talteen niin teille lukijoille, kuin minulle itsellenikin.


3. Anno
Kuten moni muukin messuvierailija, ihastuin myös minä Annon tyylikkääseen ja omaleimaiseen osastoon. Annon tuotteet olivat upeita, mutta pisteet menevät myös raikkaalle, ilmavalle ja kutsuvalle osastolle, jossa oli äärettömän hyvä tunnelma. Kertakaikkisen kaunis sävymaailma vallitsi ja kietoi kaikki palaset yhteen täydellisesti. Annon tuotteita tuli muutamia ostettuakin, mutta niistä sitten myöhemmin lisää. 


4. Avotakka Koti
Myös tämä osasto on tuntunut olevan kaikkien huulilla. Enkä yhtään ihmettele miksi. On hienoa, miten messuilla on alkanut viime vuosina näkymään näyttäviä kokonaisuuksia osastoina, eikä vain pelkkiä kaluste-, tuote- tai lehtiständejä. Avotakan osasto oli kuin kokonainen koti, josta löytyi ideoita ja inspiraatiota yllin kyllin. Kokonaisuus oli harkittu, kotoisa, tyylikäs ja erittäin freesi. Osaston oli suunnitellut Pihkala -blogista tuttu lahjakas Maija Rasila, jonka omaleimainen kädenjälki näkyi tässä loistavasti. Upeaa työtä Maija, sinusta kuulemme varmasti jatkossa vielä entistäkin enemmän. 


5. Himmee
Valaisimia valmistava Himmee oli Habitaressa esillä tummanpuhuvalla osastollaan. Tyylikkäät valaisimet ovat olleet jo pitkään haavelistallani (useampikin niistä), mutta erityisen paljon rakastuin tällä kertaa kuitenkin tämän syksyn/talven uutuuksiin: kynttilänjalkoihin. On vain yksi sana näille: WAU! Yksinkertaiset linjat ja ajaton ulkomuoto yhdistää Himmeen tuotteita, kuten myös näitä uutuuksia. En malta odottaa, että nämä tulevat myyntiin!


Tiivistelmänä sanoisin, että osastot jakautuivat selkeästi kahteen eri koulukuntaan: herkkiin, raikkaisiin ja pastellisävyisiin osastoihin ja sitten tummempiin, syvänpuhuviin ja aistikkaisiin osastoihin. Mielenkiintoista oli myös vierailla Mujin osastolla, tutustua uusiin tuleviin prototuotteisiin, sekä haistella trendejä Signals -trendinäyttelyssä. Teemana messuilla oli tulevaisuuden koti ja minusta se näyttäytyi kaikenkaikkiaan hyvin. Koteihin on varmasti palaamassa a)värit, mutta myös b)aistikkaampi tunnelma. Lähes kaikki osastot olivat tunnelmaltaan pehmeitä ja kodikkaita, mutta myös tietyllä tapaa kompakteja. Uskon, että tuo näyttäytyy myös asumisen trendeissä tulevaisuudessa. Iloista oli huomata myös se, miten tuotteiden alkuperään ja niiden tarinoihin oli panostettu - tai pikemminkin ne oli tuotu näyttävästi esille! On paljon mielenkiintoisempaa tutustua valikoituihin uutuuksiin, kuin nähdä kaikki ympättynä yhteen pieneen osastoon. Uskon myös siihen, että tämä näkyy tulevaisuuden kodeissa entistä enemmän. Ostetaan harkittuja asioita ja vastustetaan kertakäyttökulttuuria. Ostokäyttäytymisellä kun voi ihan oikeasti vaikuttaa maailman asioihin myös itse. 

Jos kuitenkin minulta kysytään, taisi kokonaisuutena viime vuoden messut olla aavistuksen monipuolisemmat ja mielenkiintoisemmat. Yksittäisiä poikkeuksia oli valtavasti, mutta yleistunnelma oli jostakin syystä tänä vuonna ehkä hieman liian ennalta arvattava, ja tapahtuma ei tarjoillut sen suurempia yllätyksiä. Monien asioiden summa varmasti, mutta näin ainakin itse koin. 

Tällaisia Habitare -poimintoja tänä vuonna,
Jutta

 1. Kiitos Jutta ihanista sanoistasi. <3 Kauniilta näytti tuo sinunkin osastosi, jänniä projekteja nämä tällaiset, vai mitä. :)

  Mukavaa loppuviikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on todellakin! Upeaa työtä kyllä, ihailen suuresti näkemystäsi ja tyyliäsi Maija <3

   Poista

 

Newsletter

Widgets