Top Message

www.oblik.fi

5 VINKKIÄ: SISUSTA PIENELLÄ BUDJETILLA

Usein kuulee todettavan, että kauniin kodin ja sisustuksen voi kuka tahansa loihtia rahan kanssa. Uskallan väittää tämän olevan täysin tarua! Viime aikoina olen kiinnittänyt erityisen paljon huomiota asiakaskohteissani siihen, että mitä pienempi on budjetti ollut, sen persoonallisempi ja mielenkiintoisempi on tilasta saattanut tulla. Miksikö? Yksinkertaisesti pieni budjetti pakottaa käyttämään luovia ratkaisuja enemmän ja etsimään löytöjä kissojen ja koirien kanssa. Omia mieltymyksiä kannattaa tutkailla kodin toimivuuden ja sisustuksen suhteen, sillä jos et halua käyttää kaikkia rahojasi kodin laittamiseen, on päätettävä missä pihistät ja mihin panostat. Tässä kuussa pienen bloggaajaporukkamme teemana on ollut budjettisisustus ja tämän loistavan aiheen meille muille bloggaajille antoi Zubi´s corner blogin Suvi. Ihan superkiva aihe ja jos teema kiinnostaa niin kannattaa lukea lähipäivinä Suvin kokoama yhteenveto vielä aiheesta, jossa on koottuna meidän sisustusbloggaajien vinkit yhteen. Minä ainakin odotan tuota koostetta todella paljon!

Kokosin alle viisi edullista vinkkiä kodin sisustukseen liittyen, joita olen meillä täällä omassa kodissa käyttänyt. Tällä kertaa halusin keskittyä suurempien remonttien ja muutosten sijaan niihin pieniin asioihin, joilla voi tuoda paljon piristystä ja persoonaa kotiin. 

1. Tapetoi huone persoonallisella ja rohkealla kuosilla
Kun seinät ovat saaneet ylleen persoonallisen tapetin, voi hyvillä mielin kalustuksessa ja sisutuksessa hieman pihistää. Ja pihistämisellä tarkoitan sitä, että yksinkertaisen simppelit jutut rauhoittavat tilaa kummasti, jos pohja on rohkea. Väljä kalustuskaan ei näytä tyhjältä kun taustalla on reipas tapettikuosi. Hyvä esimerkki tästä on makuuhuoneemme, jossa tila ei kaipaa sisustuksellisesti juuri muuta kuin tuon kauniin Morrisin tapetin.


2. Käyttöesineet kauniisti esille
Tätä vinkkiä olen tainnut tarjoilla teille jo useampaankin kertaa, mutta se on minusta niin tärkeä, että halusin listata sen myös tähän. Pienillä yksityiskohdilla on iso merkitys kokonaiskuvassa ja nämä eivät useinkaan ole kovin kalliita juttuja. Laita esimerkiksi kahvi kauniiseen lasipurkkiin tai säilytä kukkien kastelusuihketta esillä vanhassa pesuainepullossa, jonka etiketit voit poistaa liottamalla. 


3. Teetä isokokoinen valokuva ottamastasi maisemasta tai vaikkapa tärkeistä ihmisistä. 
50x70cm kokoisen kuvajulisteen teettäminen maksoi noin 13 euroa. Ensialkuun laitoin sen tammisiin kehyksiin keittiöön, mutta myöhemmin se on ollut myös mustissa pokissa olohuoneen puolella. Ja jos alkaa kyllästyttämään, on kuva myös helppo vaihtaa myöhemmin uuteen (tai vaihtaa vaikka vuodenaikojen mukaan). Teetin oman valokuvani suurennoksen Ifolorilla.


4. Vihersisusta
Vaikka itse en ole kummoinen viherpeukalo, olen saanut pysymään ainakin muutaman suuremman viherkasvin elossa jo melko pitkään. Yksi näistä on peikonlehti, joka on kasvanut viime aikoina ihan hurjasti. Näyttävä kasvi on paitsi ilo silmälle, se luo myös kodikasta tunnelmaa sisustukseen. Bonuksena viherkasvit puhdistavat myös sisäilmaa, joten tällä vinkillä on vain hyviä vaikutuksia. Keskikokoinen, reilusti alle sadan euron kasvi on lopulta aika pieni panostus verraten siihen, miten suuren vaikutuksen sillä tunnelmaan saa aikaan.


5. Hyödynnä edullisia sisustuksen verkkokauppoja ja marketteja
Kaiken ei tarvitse olla designklassikoita, jotta koti olisi viihtyisä ja tyylikäs - ehei! Mielenkiintoinen tila syntyy minusta klassikoiden, 2nd hand löytöjen ja edullisten markettituotteiden yhdistelmästä. Esimekiksi Jotexilla on usein pieniä sisustusjuttuja tarjolla edullisesti (ja hyvin usein menossa on myös jokin alennuskamppis). Tämä pieni ja siro sivupöytä on seilannut meillä huoneesta toiseen jo parin vuoden ajan, ja eleettömän muotokielen vuoksi se soveltuukin monenlaiseen tilaan. Hintaa tälle jakkaralle jäi tuolloin muistaakseni alle kymmenen euroa, joten suuresta panostuksesta ei ole ollut kyse. 


+ BONUSVINKKI
Lopuksi haluan jakaa vielä yhden bonusvinkin: huutokaupat, kirpputorit ja tori.fi on oikeasti todellisia aarreaittoja jos vain jaksat odottaa haluamaasi kärsivällisesti. Koskaan ei voi tietää miten hyvä löytö tulee vastaan tänään tai huomenna. Viimeksi eilen koitin ostaa erittäin edullisesti Tapiovaaran Pirkka pöytää uuteen kotiin torista, mutta joku pentele oli ehtinyt minua ennen (myyntiin tuo pöytä tuli vain muutamaa tuntia ennen kuin ehdin viestin laittamaan). Sattumalla on siis osansa pelissä, sillä koko aikaahan tuolla ei voi roikkua ja odottaa koska se oma haave sinne myyntiin tupsahtaa. Mutta usein on käynyt myös ihan puhtaasti tuuri. Olen huutanuut kotiimme Bukowskis -verkkohuutokaupasta parikin designklassikkoa, joista olen erityisen tyytyväinen. Yksi niistä on tämä kaunis Jacobsenin seiska. Hyviä löytöjä voi siis todellakin tehdä - se ei ole vain urbaania legendaa ;). 
Olisi kiva kuulla missä asioissa sinä pihistät ja mihin panostat kodin sisustuksessa?
Jutta

 1. Oi, tämä oli mun lemppari näistä. Kiitos! :)
  Maisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos! Ja kiva jos tuli jokin uusikin idea taskuun :)

   Poista
 2. Kiitos tosi hyvästä postauksesta ja siitä, että lähdit mukaan tähän haasteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellesi kiitos superkivasta aiheesta! Oli kiva miettiä ja koostaa tätä :) Jään odottamaan sun koontia innolla :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets