Top Message

www.oblik.fi

INSPIROIVIMMAT KIRJAT LUKULISTALLA NYT!


Heippa ja kivaa alkanutta viikkoa! Olen tässä viime viikolla lukenut useampaakin kirjaa inspiroitumismielessä ja pari näistä on sellaisia, joita olen lukenut jo aiemminkin. Parhaat kirjat ovat mielestäni sellaisia, että niihin tekee mieli palata uudelleen kerta toisensa jälkeen. Ne eivät kulu kerralla puhki ja usein tuntuu, että sieltä löytyy uutta luettavaa ja ideoita jokaisella lukukerralla. Koska tuleva kotimme on täysin eri vuosikymmeneltä kuin nykyisemme, halusin palata vielä uudelleen tutkimaan 50-luvun asumisen normeja ja sisustustrendejä. Lisäksi viikonloppuna aloitin suunnittelemaan joululahjoja ja niiden paketointia. Tuon genren paras ja inspiroivin kirja on nyt nimittäin julkaistu ja olisi suorastaan vääryys, jos en kertoisi sitä eteenpäin. Siispä, tässä tämän hetken kolme inspiroivinta kirjaa yöpöydälläni juuri nyt!

1. MOMO KOTI ELEMENTISSÄÄN
Hankin tämän kirjan omakseni jo kolme vuotta sitten ja olen palannut sen pariin useampaankin otteeseen. Tässä kirjassa on jotakin todella kutkuttavaa. Tavallisia koteja, ei mitään juhlallista, eikä mitään erityistä. Mutta silti kaikessa komeudessaan todella inspiroivaa. MOMO-kirjan punainen lanka on käydä läpi 50-70-luvun kotien tyylisuuntia, sekä rakennusajan tyypillisiä piirteitä ja ominaisuuksia. Juuri niiden peruskotien, jota pula-ajan jälkeen alettiin rakentamaan. Sellaisten, joita monet hyljeksivät ja pitävät kammottavina. Jossakin vaiheessa kirjaa kuvailtiin jopa näin: "Näin tehdään koti sieluttomasta elementtilaatikosta". Todellisuudessa kirja on sopivan laaja sisustuksellisiin ja arkkitehtoonisiin asioihin paneutuva opas 1950-1970 -luvun asumiseen ja normeihin liittyen (enemmänkin toki olisin jaksanut lukea). Kirjoittaja Katja Lindroos on onnistunut löytämään juuri ne parhaat ja inspiroivimmat kodit ja niiden tarinat tähän kirjaan. Ja mitä MOMO sitten tarkoittaa? "Modest modernims", eli vaatimaton modernismi. Iso peukku tälle kirjalle, joka on vielä muutaman vuoden jälkeenkin ihan yhtä ajankohtainen ja tyylikäs. 

Ainakin Adlibris myy kirjaa edelleen (hintaan 21,80eur).


2. SISUSTUKSEN AJAT
Entinen opettajani (ehdottomasti paras muuten!) Ulla Seppälä-Kavén on kirjoittanut opettamastaan aiheesta parikin eri kirjaa. Sisustuksen ajat on katsaus suomalaiseen sisustamiseen ja asumiseen 1800-luvun lopulta nykypäivään. Kirjassa on käyty läpi enemmänkin juuri asumista ja kunkin aikakauden normeja sen suhteen. Minusta on supermielenkiintoista lukea esimerkiksi siitä, miksi 1950-luvulla keittiöt olivat erillisiä huoneita, mitä kalusteita huoneissa yleisimmin käytettiin ja millaisia tekstiileitä tai kuoseja tuolloin suosittiin. Tiesitkö sinä muun muassa sitä, että juuri 50-luvulla keittiöistä alkoi tulla koko perheen yhteisiä paikkoja, eikä vain naisten omia pieniä soppeja? Tässä kirjassa on reilusti faktaa ja mielenkiintoista historiaa siitä, miksi mikäkin asia on ollut kulloinkin suosittua ja miten erilaiset rakennustavat ja -materiaalit ovat kehittyneet. Teksti on soljuvaa ja helppolukuista, tykkään! Sitäpaitsi Ulla on sellainen muotoilun ja taidehistorian liikkuva tietokirja, ettei toista olekaan!

Sisustuksen ajat kirjaa myy ainakin Turun AMK:n Julkaisukauppa Loki (hintaan 33 eur).3. KAIKKI PAKETISSA
Jos olet innostunut DIY-tyyppi tai haluat panostaa paketointiin ja itsetehtyihin pieniin lahjoihin, on tämä sinulle the one! Sen lisäksi, että ohjeet suorastaan pyytävät viettämään päivän paketointipuuhissa, se myös yllättää kekseliäillä lahjoilla ja tyylikkäillä pakettikoristeilla. Jani ja Aleksi on kaksikkona mitä parhain ideoimaan ja kirjoittamaan juuri tämän genren inspiroivinta ja tyylikkäintä kirjaa! Selkeät ohjeet ja informaatiiviset kuvat ovat ehdottomasti kirjan herkullisinta antia. Pojat kirjoittavat myös yhtä suosikkiblogiani - Kaikki Paketissa. Suosittelen ottamaan seurantaan tuon saitin etenkin näin sopivasti ennen joulua! Myönnettäköön, etten ole järin suuri "askartelukirjojen" fani (en nyt osaa sanoa, meneekö tämä edes suoraan sellaiseen laariin), sillä minusta ne ovat liian usein sellaista pientä piperrystä, josta en henkilökohtaisesti ole kiinnostunut. Itse haen tee-se-itse toteutuksilta selkeyttä ja simppeliä otetta, ja sellaisia ideoita tässä kirjassa lukijoille toden totta tarjoillaan. Sanoisin, että tämän tyyppistä kirjaa ei oikein ole ollut aiemmin edes tarjolla. Jos hankit kirjahyllyysi yhden opuksen tee-se-itse -lahjoihin, paketointiin ja kekseliäisiin pieniin tuliaisiin liittyen - hanki tämä! Ps. Kirjan lopussa on idea, miten voit paketoida tämän opuksen kauniiseen kääröön jos annat sen lahjaksi ;). 

Juuri ilmestynyt kirja on ostettavissa esimerkiksi Suomalaisesta Kirjakaupasta (hintaan 21,95 eur).


Tässäpä omat tämän hetken suosikkini, jotka löytyvät kaikki yöpöydältäni. Minusta on ihanaa fiilistellä tällaisten inspiroivien kirjojen kanssa iltaisin ja sukeltaa ihan toisiin maailmoihin. Hankintalistalla on ennen joulua myös pari muuta kirjaa, joista voisin kirjoitella myöhemmin sitten vielä erikseen. 

Onko joku näistä muuten sinulle tuttu?
Jutta

 1. Momo on omakin suosikki, johon on aina mukava palata. Kirjallahan oma kiva nettisivukin http://momokoti.fi/.
  Oli muuten kiva lukea arvostelu tuosta Sisustuksen ajat -kirjasta. Se on omalla ostolistalla ja kuulostaa juuri sellaiselta kuin olin ajatellutkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sait tästä vahvistusta Sisustuksen Ajat kirjan osalta :). Seurasinkin aikanaan momokotien sivustoa, mutta siellä taitaa parhaillaan tapahtua jonkinlaista integraatiota ja eri sivustojen yhdistymistä... jään odottamaan mitä se tuo tullessaan.

   Poista
 2. Kiitos Jutta kauniista kirjoituksesta. Tässä sai samalla itsekin pari kirjaa lukulistalle. Meillä tarkoituksena oli tehdä kirja, joka poikkeaisi tähän asti tehdyistä opuksista ja siinä toivottavasti onnistuimme. Mukava lukea, että pidit kokonaisuudesta ja olihan siellä vähän inspiraatioita haettu sinunkin taidonnäytteistäsi ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kuuluu kyllä teille! Ootte ihan huippuja :). Onnistuitte todellakin tavoitteessanne, ja ylititte riman tälle genrelle erittäin korkealle :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets