Top Message

www.oblik.fi

KODIN HANKALIN HUONE SISUSTAA ON...


Moi! Täällä on kuulkaas vietetty pitkästä aikaa viikko putkeen kotosalla, joka on ollut ihan ainutlaatuista tämän kesän aikana. Rehellisyyden nimissä emme kuitenkaan ole tehneet kotona juuri mitään, sillä tuntuu, että kesälomalla on ollut vain niin paljon kaikkea muuta mukavampaa (kuin esimerkiksi pihassa kuokkiminen tai imurointi). Tänään seisoskelin olohuoneen ovensuussa ja mietin pitkään, mikä tässä tilassa aina ja vain mättää. Olen mielestäni onnistunut ihan ookoo kodin muissa tiloissa kalusteiden ja sisustuksen suhteen, mutta tässä tilassa tuntuu olevan usein jotakin sellaista, joka häiritsee. Harmillisesti en kuitenkaan ole keksinyt lopullista vastausta, vaikka olen sitä etsinyt pitkään. En edes kehtaa laskea kuinka monta erilaista mattoa ja sohvapöytää meillä on tässä ollut - ja kuten nokkelimmat huomaavat, on siinä jälleen uusi versio, nimittäin Muuton Airy -pöytä. Ja ei, sen vaihto ei sinänsä auttanut kyllä yhtään, vaikka tyytyväinen pöytään olenkin. Eikä sillä, tilassa käyneet matot ja sivupöydät ovat kyllä löytäneet paikkansa muualta kodista tai mökiltä, eli hukkaan ne eivät ole menneet (onneksi). 


En ole löytänyt yksittäistä ongelmakohtaa tästä huoneesta. Olen maalannut seinät kahdesti, kokeillut erivärisiä ja -kokoisia mattoja, testaillut erilaisia tyynyjä ja laittanut seinille erilaisia tauluja... Mutta ei. Silti kokonaisuudessa on jokin juttu, joka häiritsee. Ja eniten kai häritsee se, etten ole keksinyt tuota pulmakohtaa heti. Tyhjä seinä sohvan vasemmalla puolen on aavistuksen häiritsevä, mutta en halua kiirehtiä sen kanssa ennen kuin keksin ongelman perimmäisen syyn... Vai voisikohan se olla juurikin tuo kulma?

Ainoat asiat, jotka tilassa on pysyneet muuttumattomana on sohva, kattovalaisin ja television alla oleva String System -kokonaisuus (siihen toki ostettiin ensin vain kaksi osaa ja myöhemmin lisäksi kolmas). Tv -seinä miellyttää tällä hetkellä silmää ja toimii arjessa, joten se ei tunnu olevan enää ongelma. Kuvia tuosta puolesta huonetta löytyy ainakin tästä postauksesta (lisäksi tässä keittiöjutussa näkyy näkymä keittiöstä olohuoneen suuntaan). 


Tällä hetkellä luulen, että saatoin keksiä ongelman alkulähteen. Ainakin osittain. Jäin katsomaan ikkunaraakileita, jotka näyttävät jokseenkin paljailta ja "keskeneräisiltä". Olisiko ratkaisu siis pitkät sivuverhot, jotka tekisivät ikkunaseinästä eheämmän kokonaisuuden? Tila tulisi varmasti viimeistellymmän oloiseksi ja lisäksi "kiinnittäisi" ikkunat ja pariovet yhdeksi kokonaisuudeksi palapelimaisen nykyfiiliksen sijaan. Bonuksena pitkät sivuverhot saattaisi huijata tilaan lisää korkeutta. Mitäs olette mieltä, olisiko tässä avain ongelman ratkaisemiseksi?

Jutta

ps. Ilmapallot eivät varsinaisesti kuulu sisustukseen kotonamme :D. Ne vain sattuivat jäämään vielä yli viikonlopun juhlista ;).

 1. Moikka. Itse kaipaisin myös jotain nimenomaan tuohon kulmaan. Voisit koettaa asettaa tuon taulun ja kellon enemmän nimenomaan siihen kulmaan. Ehdottaisin että kokeilisit pitkää verhoa, joka lähtisi seinän puolelta ja kiertäisi ikkunan eteen. Olikohan kuinka vaikeasti selitetty? Sillä saisi katsetta vähän huijattua pois tyhjästä nurkasta. Toki yksi pitkä verho ikkunan edessäkin olisi ok, mutta se ei poista kulman ongelmaa. Ehkä pitkä verho ja asetelmat enemmän sinne nurkkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Hyvä idea tuo "kiertävä" verho. Luulen, että sain ajatuksesta kiinni :). Verhot toisi kyllä mukavasti pehmeyttä tilaan.

   Poista
 2. Välillä täytyy kokeilla, että löytyy se paras yhdistelmä. :) Verhoja olisin itsekin ehdottanut. Jotkut ihanat pellavaiset voisi olla kivat. Istumapaikkoja noin ihanalla ja isolla sohvalla riittää, mutta voisin nähdä myös jonkun kivan värisen nojatuolin ja jalkavalaisimen tuossa peikonlehden kohdilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pellavaisia olen myös pohtinut. Ehkä jopa tummat verhot voisi toimia, sillä muutoinhan ilme on aika vaalea ja avara. Meillä on tilassa itseasiassa yksi nahkainen seiska, joka on toimittanut nojatuolin virkaa. Nyt se sattui taas olemaan toisella seinustalla, eikä näy, mutta sekin tuo kivasti kontrastia. Pitääkin laittaa se takaisin paikoilleen :)

   Poista
 3. Ennen kuin ehdin lukea postauksen loppuun ja verhomietintäsi, kiinnitin huomiota juurikin paljaisiin ikkunoihin. Ehkäpä ratkaisu on juurikin verhot 😊.

  Kielo

  VastaaPoista
 4. Sivuverhoja kannattaa ehdottomasti kokeilla, kenties paneelimallia? Verhot saattaisivat juuri "koota" tilan. Uusi pöytä näyttää mukavalta, lämmin värisävy on kaunis. Hieman viisto seinä on kiva, oletko kokeillut siihen matalaa pienehköä senkkiä? Tunnelmaa antava pöytävalaisin sen päälle tms?... Itse kikkailen myös värikkäillä sohvatyynyillä muutoin rauhallisella taustalla. Olkkarinne on kyllä mielestäni kaunis näinkin ja telkkariseinä on todella onnistunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Senkki voisikin olla kiva. Pitäisi löytää vain sellainen sopivan kevyt, ettei tukkisi kulmaa. Sohvatyynyillä itsekin usein haen muutosta. Kesän aikana värit ovat olleet aika vaaleita, ehkäpä syksyyn voisi taas vaihtaa hieman enemmän kontrastia tuovat. Hyvä huomio! :)

   Poista
 5. Ensiksikin suuri kiitos ihanasta blogista! Löysin sen vasta pari päivää sitten ja olen ilolla ja inspiraatiolla lukenut postauksia läpi. Kauniita kuvia, iloista asennetta ja uskomattoman osuvia sisustuksia!

  Kuvien perusteella oma huomio olohuoneessa kiinnittyy mainitsemaasi tyhjään seinään ja etenkin sen vieressä olevaan rimoitettuun (ovi)aukkoon, jonka edessä kuvissa on peikonlehti. Tosin, jos seisoisin oikeasti huoneessa kuvien katsomisen sijaan, voisin hyvinkin sanoa jotain ihan muuta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiva kun olet löytänyt tänne ja lämpimästi siis tervetuloa mukaan juttujeni pariin :). Mukavaa, jos olen onnistunut välittämään hyvää mieltä ja ideoita eteenpäin!

   Ja juuri tuohon samaan nurkkaan omakin katse kipuaa koko ajan, ja sen sisustaminen tuntuu hankalalta. Tilassa seistessä se ei ehkä ihan niin tyhjältä vaikuta, mutta sen verran kuitenkin, että ottaa silmään. Onneksi sisustuksen ei tarvitsekaan olla kerralla valmis, jotta näitä voi pohtia parin vuoden asumisen jälkeenkin yhä ja edelleen :D

   Poista
 6. Kaunista ja jotenkin just tietynlainen keskeneräisyys ja avaruus viehättää. Olisiko ihan mahdoton ajatus, että siirtäisit sohvan niin, että ikkunan edusta jäisi vapaaksi? Eli kulma tulisi tuota nurkkaa vasten ja sinne vaikka joku valaisin...? Vai tukkisiko tilaa liikaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei munkin katse kiinnittyi sohvaan ikkunan edessä. En oikein hahmota tilaa mutta samaa ehdottaisin että voisko sitä saada pois ikkunan edestä? :) rimoitus on niin upea,että sen eteen en laittais mitään, vaan kasvia vaikka tyhjälle seinälle;) ne verhot toimis varmasti myös! Ihana olohuone ja ihana sohva (meillä sama) <3

   Poista
  2. Kiitos molemmille ja kiva kun jaksoitte jättää kommenttia :). Koitin kerran kääntää sohvaa juurikin noin, mutta se ei toimi - tukkii kulkuaukon hassusti. Se tuli tosiaan itselläkin silloin mieleen. Kulmaan se ei viistosti myöskään mene. Harmillisesti. Valaisin tässä olikin, mutta se siirtyi aiemmin makkariin, joten etsinnässä olisi uusi valaisin tänne. Ehkä sillä saisi tuota nurkkaa "täydennettyä"?

   Poista
 7. Tekisi mieli ottaa jotenkin haltuun seinänurkkaus kuvassa vasemmalla, tehdä siitä osa viihtyisää olohuonetta. Juurikin ehdotetut valaisin, taulu, väri, huonekalu ehkä. Haitanneeko jos säleikön eteen ulottuisi jotakin.. Verhot ikkunaseinälle myös ehkä.

  Cira

  Kra

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavia ideoita, joista ihan jokainen toteutuskelpoinen. Sitten pitäisikin enää löytää ne ihanimmat verhot, kiva valaisin jne :) Ei mene helpoksi. Mutta onneksi ei kerralla tarvitsekaan olla valmis :) Kiva kun jätit kommenttia!

   Poista
 8. Tämä maallikko kääntäisi sohvan niin, että ikkuna vapautuisi ja sohva tulisi takaseinälle ja toinen sivusta vapaasti rimaseinän puolelle. Olen pitänyt useimmissa kodeissani sohvaa/sohvia irrallaan seinistä ainakin osittain ja se tuo mielestäni usein kivaa ilmettä tilaan, jos se tilankäytöllisesti on mahdollista. :)

  - Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisikin kiva idea, mutta valitettavasti tila ei anna siihen mahdollisuuksia. Meilläkin sohva on hiukan irti seinästä (takana laskutaso), mutta voisikin kokeilla jos ottaisi vielä enemmän irti. Ehdottomasti siis testiin :)

   Poista
 9. Verhot ehdottomasti. Ite en henkilökohtaisesti oo koskaan ymmärtänyt verhottomuutta. Ja tuohon vinolle seinälle laittaisin 4 kpl avohyllyjä että ylin lähtis ovenkarmin korkeudelta. Ja toisen kulman voisi sahata jopa vinoon niin jäis kepeä ilme mitä huone viestii ja ei tule sellaista fiilistä että kulmaan lyö päänsä kun astuu ovesta sisään. Riippuu tietty leveydestä mut sellanen ei ei kovin syvä hyllysysteemi seinäkiinnityksellä. Vaikka vaaleilla nahkaremmeillä roikkumaan valkoset tai pastellinsävyiset levyt. Jos sait nyt jotenkin kiinni tästä sepostuksesta. Tuntuis että ne vastatusten pitkien verhojen kanssa korostais korkeutta entisestään. Ja jos se vinosahaus toimis niin olis kiva pikku erikoinen yksityiskohta. Kaunis on olohuone kuitenkin noinkin, mutta tässä nyt pari ideaa ilmoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Tällainen ei tullut itsellä mieleenkään, joten ehdottomasti menee mietintämyssyyn :) Jotakin hyllyä tai kalustetta tuo tosiaan hiukan huutaa, ettei olisi tyhjänä noin keskeneräisen näköinen ja oloinen. Ja verhoilla tosiaan uskon myös, että saisi lisää sitä korkeuden tunnetta (jota tällaisessa 80-luvun kodissa ei muutoin ole lainkaan).

   Poista
 10. Verhojen lisäksi lisäisin nojatuolin ja ison viherkasvin tuonne nurkkaan. Ihana sohva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ehkäpä jokin vähän korkeampi viherkasvikin voisi toimia, joka olisi enemmän "puumainen" eikä noin leveä pensas kuin peikonlehti. Peikonlehti viihtyy meillä onneksi kaikissa huoneissa, joten sille löytyisi helposti uusi sijoituspaikka.

   Poista
 11. Hei, ikkunan edessä oleva sohva tuntuu häiritsevältä, jos sinne lisää vielä verhot niin tämä kohta saattaa tuntua vieläkin tukkoisemmalta. Onko sohvaa mahdollista siirtää ja mielellään ottaa irti seinästä keskemmäksi huonetta? Tai sitten sohva vaihtoon, tilalle sohva ilman divaani/kulmaosaa ja vaikka normisohvan kaveriksi nojatuoli tai pari? Sohva ehkä liian hallitseva nyt..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa olisin ehdottanu👍🏻

   Poista
  2. Heippa ja molemmille myös kiitos kommentista :). Vaikka sohva onkin massiivinen, niin se on arjessa meillä erittäin toimiva. Olen itsekin sirojen sohvien ystävä ja jos asuisin yksin, olisi tässä tilassa kolmen istuttava sohva + pari siroa nojatuolia. Nyt kuitenkin perheen miesväki toivoi tätä lähes ainoana uutena asiana edelliseen kotiin verrattuna ja tämä toive toteutettiin :) Nojatuoliparille ei siis ole tässä tilaa, paitsi ehkä juuri tuolla nurkassa. Sohvan siirtäminen vielä edemmäs voisi kyllä toimia, kiitos :)

   Poista
 12. Voi tiedän tunteen! Enpä osaa ottaa kantaa verhoihin, mutta tuon pystyrimoituksen edestä siirtäisin kukan pois, vaikkapa ilmapallojen paikalle. Tsemppiä pulman ratkaisuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että on kohtalontovereita :). Itseasiassa kasvin paikka onkin siinä, mutta nyt jäi juhlista palloja, jotka vain sattui osumaan juuri tuohon :D. Tällä hekellä pallot on jo roskissa ja kasvi takaisin omalla paikallaan :)

   Poista
 13. Suuri, värikäs maalaus antaisi pisteen viimeistelylle!?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, voisi toimia. Olen tosin niin huono ostamaan taidetta, etten oikein osaa koskaan päättää mikä olisi paras ja eniten miellyttävä :D. Että siinäpä seuraava pulma.

   Poista
 14. Hei,

  Tilasta tekevät mielestäni haastavan esimerkiksi seuraavat asiat:
  -runsaasti oviaukkoja
  -katse ohjautuu liiaksi seinäpintoihin sekä lattiapintoihin (myös ilmalämpöpumppuun)
  -sohvan sijainti ikkunan edustalla: ulkotila ei liity osaksi sisätiloja

  Tässä mieleeni tulleita ratkaisullisia lähtökohtia:
  -Olohuoneen muutosten lähtökohdaksi esim. keittiön onnistuneet suunnitteluratkaisut - etenkin keittiö-huoneen "jatkuminen" kaapiston muodon kautta toiseen huonetilaan. Pidän tästä kodissanne erittäin paljon. Olohuoneessa ei kenties ole samalla tavalla toteutuvaa muihin tiloihin integroitumista.
  -Oviaukkojen muutokset: Onko voiko niihin tehdä muutoksia? (esimerkiksi rakennusaikakauteen sopivat ratkaisut, ikkunat,lasitiili, tilojen avartaminen jne).
  -Tv:n sijainnin muuttaminen. Kenties toiseen kohtaan olohuoneessa. Onko tilassa tarkoitus viettää aikaa myös muiden asioiden parissa? Millaisten asioiden?
  -Tilan tunnelmaan vaikuttaminen valaistuksella. Esimerkiksi seinien ja niiden lähiympäristön valaisu ja vaikkapa lehtien selailua helpottavat valoratkaisut
  -Luonto, luonnonvalo ja pihanäkymät sisustuksen osaksi: esimerkiksi kaihtimien vaihtaminen vaikkapa lamelleihin voisi toimia. Lamellien muotokieli yhdistyisi mielestäni esimerkiksi keittiön modernia artikuloivaan muotokieleen.

  t.Aikku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihan oikeassa monissakin asioissa. Valitettavasti tässä vaiheessa ei ole mahdollista tai jaksamista/halua suurempiin rakenteellisiin muutoksiin. Teimme valtavan remontin tänne muuttaessa ja esimerkiksi oviaukkojen kohta paljastui silloin hankalaksi muutokseksi (alkuperäinen ajatus olisi ollut avata koko helahoito tuosta kohtaa, mutta se ei onnistunut rakenteellisista syistä).

   Enemmän vietämme aikaa kotona juurikin olohuoneessa, mutta myös keittiön pöydän äärellä. Sohvaa ei voida siirtää toiseen paikkaan, sillä se tukkisi muuten kulkureitin ulos pariovista.

   Lamellit kuulostavat erittäin hyvältä, tätä en olekaan tullut ajatelleeksi, menee ehdottomasti harkintaan. Valaistus on jäänyt myöskin osittain kesken tässä tilassa juurikin pienempien ratkaisuiden osalta. Tämä tulee jälleen ajankohtaiseksi kun illatkin pimenevät.

   Kiitos paljon vastauksestasi, siitä oli paljon apua ja uusia näkökulmia :)

   Poista
 15. Ihan samoja ajatuksia täällä kuin muillakin. Iso sohva kaipaisi omaan silmääni vastapainoa myös sinne vasemmalle puolelle. Nojatuoli tms. Sohva on upea, mutta kyseiseen tilaan ehkä yksittäinen sohva mikä jättäisi ikkunan edustan vapaaksi. Jos saisi niinkuin ruveta tyhjältä pohjalta valitsemaan. Ilmalämpöpumppu ja taulun sijainti häiritsee myös jollain tavalla. Rimoitukset on hienot, mutta itse maalaisin valkoiseksi. Siinä jotain ajatuksia. Tsemppiä vaan pohdintoihin. Itse painiskelen ihan samojen ongelmien kanssa omassa olohuoneessani. Ehkä se tästä joku päivä. Toivotaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi <3. Meillä tämä sohvamalli (suuri kulmasohva) on arjessa kaikista toimivin. Näin ollen vaikka itsekin näkisin siinä pienemmän vaihtoehdon, emme sitä halua vaihtaa. Kiitos tsempeistä, sitä kaivataan :). Samaa tsemppausta myös sinne!

   Poista
 16. Olen sohvan sijainnin puoltaja, itseäni ikkunan edusta ei häiritse. Sen sijaan kaipaisin jotain räväkämpää väriläiskää tilaan, esim. näyttävä katseenvetävä taulu seinälle jossa ilmalämpöpumppu, rohkeasti vaan! Minusta peikonlehti säleikön edessä on kiva, valo siilautuu kauniisti, ehkä kasvi voisi olla hieman matalamalla. Tila kaipaa myös verhojen pehmeyttä ja kodikkuutta. Viistolle seinälle laittaisin tason ja valaisimen, jotta kohta ei jäisi irralliseksi vaan olisi jollain tavoin " funktionaalinen" ja osa kokonaisuutta.

  t. Saimi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihan totta! Tällä hetkellä tekstiilitkin ovat suhteellisen vaaleita ja neutraaleja, joten tietynlainen kontrasti puuttuu. Tähän tulee varmasti syksyn mittaan muutoksia. Ehkäpä kokeilen aloittaa verhoilla ja katson mihin tunnelma alkaa siitä muokkautumaan :)

   Poista
 17. Miten se onkin joskus niin vaikea itselle sisustaa. Minullakin kotona on suurin ongelma olohuone...en oikein koskaan ole siihen ollut tyytyväinen. Meillä häiritsee se, että kalusteille ei ole ehjää seinää tueksi, etenkin kuvia napsiessa tunnelmasta tulee rikkonainen. Miten olisikaan ihana somistaa sohvaryhmä jos sen takan olisi seinä kuten teillä :)

  Minusta olet onnistunut hyvin huoneen kanssa, pidän teidän telkkariseinämästä ja kalusteiden sijoittelustakin - ymmärrän että löhöilypaikkaan haluaa paljon oleilupintaa.

  No, kokosin kuiteskin muutaman idean (koska en saa tällaisesta töissäkään näköjään tarpeekseeni, heh)

  -laittaisin sohvan päätyyn vinon seinän viereen ihanan jalkavalaisimen, se toisi tunnelmaa ja pukisi sohvaa (lemppareita: IC Light, AJ ja Captain Flint, musta Tolomeo)
  -toisin nojatuolin sohvaryhmään (eikös sulla ollut sellaiset kivat puurunkoiset vanhat tuolit) tai vaikka puurunkoinen safarituoli vintagea (himoitsen itse sellaista) lämmin esine toisi kodikkuutta kun lattiapintakin on harmaa
  -vinolle seinälle sopisi ihanasti vaikka messinginvärinen tarjoilukärry, siihen runsas asetelma kirjoista, maljakoista, patsas yms. kitch-kamaa (eli paljon katsottavaa ja väriä)
  -sijoittaisin taulukollaasin joko sohvan taakse tai vinolle seinälle
  -ottaisin pois sohvan takaa hyllyn jollei se ole kiinteä
  -mikäli laittaisit verhot, kisko kattoon ja sohvan taakse runsaasti rypytettyä kangasta, ei liian valkoista...luonnonväristä raffia pellavaa tai samettia
  -laittaisin sen harmaan villamaton takaisin :) se on niin ihana!
  -poistaisin sälekaihtimet, on uskomatonta miten ne tuovat tiloihin tunkkaisuutta, tai ainakin hilaisin ne ylös (jos tarvii peittoa niin niiden tilalle yksinkertaiset valkoiset rullikset)
  -relaisin ja nauttisin nyt jo kauniista kodista ja huoneesta <3
  -nii ja jos haluaa yllättää, sohvalle voi heittää vaikka vintage gobeliinityynyn

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anne! Sä oot huikea <3. Jotenkin muille on tosiaankin paljon paljon helpompaa suunnitella ja sisustaa, kuin itselle. Sitä tulee niin subjektiiviseksi ja liian harkitsevaksi, jolloin jotkut jutut jää väistämättä kokeilematta, vaikka ne olisi kuinka toimivia.

   Tästä innostuneena pyysinkin Pekan vanhempia tuomaan testiin tuon yhden ruskean samettisen nojatuolin takaisin meille, joka on ollut nyt säilytyksessä siellä heillä meidän tilanpuutteen vuoksi. Se varmasti tuo jo reippaasti lämpöä. Kaihtimien poisottamista en itseasiassa ollut ajatellut, kunnes nyt pari kommenttia siihen tulikin. Se on loistava idea!

   Ah, tästä sai jälleen superpaljon inspiraatiota ja ideoita - iso KIITOS <3

   Poista
  2. Ja piti vielä sanoa, että olin tuomassa sitä Linien mattoa takaisin tähän kunnes lapsi älähti ettei halua luopua siitä huoneessaan. On kuulema niin kiva jaloille. Ja se toinen suurempi Linien matto on mökillä, siitä taas ei suostu mies siellä luopumaan. Hankalaa :D

   Poista
 18. Hei!

  Omaan silmääni olohuone on jotenkin liian pliisu ja pastellinen. Sinulla on blogissasi upeita kuvia, joissa olet sisustanut rohkeammin ja persoonallisemmin. Olohuone kaipaa jotain särmää, rosoisuutta, kontrastia. Julisteen tilalle jokin maalaus, joka oikeasti puhuttelee. Rohkeutta ja persoonaa lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Arvostan sitä :) Ehkäpä tämä on tosiaan jäänyt hieman kesken sen lopullisen silauksen puuttuessa, enkä ole halunnut kiirehtiä. Tähän tulee varmasti muutos :)

   Poista
 19. Hei,

  Kiitos hienosta blogista! Erityisesti nyt mökin myötä olen löytänyt itseni täältä entistäkin useammin ☺

  Henkilökohtaisesti en pidä verhoista, joten en lähtisi niistä liikkeelle.. Minusta kuitenkin tuntuu että matto voisi olla leveämpi, jolloin koko sohva mahtuisi sen päälle (tv-seinustalta katsottuna). Pidän pöydästä, mutta se tuntuu tuossa ehkä kuitenkin liian sirolta.. Jotenkin kaipaisin itse tilaan ihan ripauksen kerroksellisuutta. Sopisiko se vanha puinen Torilta löytämäsi puupöytä sittenkin sohvapöydäksi, tai ehkä jopa tämän pariksi? “Sen kaveriksi”, tuonne sohvan taakse tosin, ne kirpparilta löytämäsi savipullot (ja mahdollisesti vielä yksi niihin sopiva kehys tuonne seinälle)? Voisiko tuohon tyhjään nurkkaan kokeilla viherkasvia? Mietin myös taulun ja kellon ripustusta.. Mutta ehkä se viherkasvi siellä nurkassa tasapainottaisi seinää..? Nämä minulla tuli mieleen.

  Mukavaa kesän jatkoa!


  T. Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Ja kiitos paljon kommentistasi. Ilostutit päivääni :)

   Hyviä ideoita, joista ainakin nappasin heti vaarin tuon viherkasvinurkkauksen osalta. Testasin heti ja se toimi. Pitääkin laittaa siitä kuvia! Savipullot pitääkin kaivaa taas esille, ne on olleet hetken kaapissa, kun kaipasin vaihtelua. :)

   Mukavaa alkavaa syksyä sinulle myös :)

   Poista
 20. Ihanan vilkasta keskustelua. Kiitos <3. Vastailen näihin ajan kanssa kun pääse pureutumaan kommentteihin paremmin :). Tässä vaiheessa kuitenkin sanon, että vaikka sohva onkin iso, niin meidän perheelle - ja erityisesti miehelle ja lapselle - iso sohva on ollut suuri haave. Siitä emme ole missään nimessä siis luopumassa/vaihtamassa :). Valitettavasti tila ei myöskään oikein anna periksi siirtää sohvaa muuhunkaan kohtaan, joten nyt ratkaisu pitäisi löytyä muun sisustuksen tiimoilta :). Ja heh, ihanaa kun olette ehdottaneet kasvin siirtoa tuohon seinämälle. Siinähän sen paikka oikeasti onkin, mutta juhlista jääneet ilmapallot vain jotenkin eksyivät siihen :D. Mutta siis kiitos, ehdottomasti palaan näihin vielä paremmin!

  VastaaPoista
 21. Tuo sohva on ihana, sijainti ihan jees! Jossain vaiheessa olohuoneessa vilahti tosi hieno tumman puunvärinen,robustimpi (vanha?) puupöytä.. Sohvaryhmää tasapainottamaan vinolle seinustalle laittaisin monestikin ehdotetun valaismen ja jonkinlaisen kevyen tason. Viherkasvi siinä sivulla, hieman ovisäleikön edessä, saattaisi näin teoriassa ajatellen näyttää ehkä kivalta. Jotenkin silmäni hakee myös voimakkaampaa väriä johonkin kohtaan tuossa, suurehko maalaus/printti takaseinälle? Jossain päin olohuonetta muistan hienon tummanvihreän suurehkon kuvan, vähän samaan tapaan takaseinälle voimakkaampaa väriä ja kontrastia ehkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Olet ihan oikeassa :). Ja tosiaan meillä on edelleenkin sellainen tumma viherkasvikuva (70x100cm) olohuoneessa, mutta se on toisella seinustalla, ei siis näy tässä kuvassa. Tilaa on erittäin hankala saada mahtumaan kokonaan samaan kuvaan, joten ehkä siksi tämä kulma näyttää vielä entistä pliisummalta. Testasin myös tästä innostuneena tummempaa sävyä tuohon kulmaan, ja se toimii, jee!

   Poista
 22. Divaaniosa näyttää niin massiiviselle ts. ei selkeästi lyhyempi kun "pääosa", että silmä kaipailee vasemmalle puolelle tasapainoitusta esim. muhkea nojatuoli/lipasto, ei mitään kevyttä tuolia. Mattokin tuntuu olevan väärinpäin ja tulee fiilis että televisio seinä kuuluisi olla eri suunnalla kuin nyt on. Pystyykö muuten koko olohuonetta keikauttaa toisinpäin? Sohva telkkariseinälle ja televisio sohvaseinälle? Verhot toisi ainakin kodikkuutta lisää. Kaikesta huolimatta, ihana olohuone teillä! Ja kun vertaa kuvia lähtötilanteesta on jokainen pieni muutos ollut vain parempaan päin☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä vain sivusta huutelen. Eikö sohva tuossa tapauksessa tulisi kulkuväylälle, muistaakseni kuistin ovi on siinä, ja samoin oviaukko toisella puolella.. Toiseksi tuli mieleen, että takaseinällä ei ole välttämättä antennipistoketta telkkarille, näin ainakin usein on ollut kohdallani monessa asunnossa - olkkarissa vain yksi pistoke, en tiedä..

   Poista
  2. Heippa! Valitettavasti kalusteiden keikauttaminen toisinpäin ei ole mahdollista oviaukkojen vuoksi (aukot ulos ja eteiskäytävään keittiön suuntaan). Eli silloin sohva tulisi tosiaan kulkuväylälle, joka tukkisi huoneen erittäin hankalasti. Verhoja varmasti tulen testaamaan! Kiitos hyvistä ajatuksista :)

   Poista
 23. Minusta olohuone ei kaipaa muuta kuin jonkin kepeän nojatuolin tuota divaania vastapäätä tuohon vasemmalle maton nurkkaan :) Tietenkin vähän hankala hahmottaa koko tilaa, mutta siinä keskellä huonetta oleva huonekalu tasapainottamiseksi mielestäni tilaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta muuten, että tästä huoneesta on todella hankala saada kokonaisvaltaista kuvaa, koska tila on todella monimuotoinen ja siinä on useita oviaukkoja. Keskellä oleva kaluste ehdottomasti tästä testiin, kiitos :)

   Poista
 24. Äskeiseen vielä lisäisin, että nojatuoli tai sitten joku ihana säkkituoli :)

  VastaaPoista
 25. Huone on tosiaan aika moniaukkoinen ja -kulmainen, mikä varmasti hankaloittaa sisustamista. Itse kiinnitin ensimmäisenä huomiota maton kokoon (suurempi olisi mielestäni parempi, jatkuisi pidemmälle sohvan alle ainakin ikkunan edessä) ja lattian väriin. Ehkä kuvat eivät tee oikeutta lattialle, mutta jokin siinä ja sohvan värissä yhdessä tekee kliinisen / julkitilamaisen vaikutelman.
  Minustakin aiemmin tekemäsi muutokset ovat olleet aina positiivisia, joten selätät varmasti tämänkin ongelman. Mielenkiinnolla jään seuraamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi :) Ja ihan totta, että sohva ja lattia on hyvinkin samaa sävyä, jonka vuoksi matto pitäisi olla sellainen, joka erottaa ne selvästi! Hyvä pointti :)

   Poista
 26. Kun katsoin vanhoja linkkaamiasi kuvia niin tummempi matto näytti tilassa omaan mieleeni paremmalta kuin nykyinen vaalea. Se sitoi paremmin sohvan lattiaan, nyt lattian ja sohvan kanssa ei ole tarpeeksi kontrastia minusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on muuten ihan totta. Ehdottomasti pitää tätä miettiä vielä uusiksi! Kiitos :)

   Poista
 27. Olisko taulukollaasi sohvan taakse? Tummat kehykset?

  VastaaPoista
 28. Mistä on tuo ihana valkoinen tyynysi? Olen yrittänyt metsästää juuri tuollaista! Kaunis olohuone :) Lisäisin verhot, kääntäisin maton vaakasuoraan sohvan alle (niin että olisi divaaniosankin alla) ja lisäisin jonkun mustan yksityiskohdan huoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen tyyny on LInumin mallistosta. Hyviä pointteja, joista menee itseasiassa kaikki kokeiluun. Kiitos :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets