Top Message

www.oblik.fi

PIENEN MÖKKIKAMMARIN MUUTOS

Heipparallaa! Ja aurinkoista uutta viikkoa :). Tuntuu tosin ihan sunnuntailta, eikä pää meinaa millään ymmärtää uuden viikon jo alkaneen. Täällä on vietetty pääsiäistä mökkitunnelmissa ja taidettiin virallisesti nyt korkata meidän ensimmäinen kunnon mökkikausi avatuksi. Olemme toki talvella käyneet siellä aina silloin tällöin, mutta visiitit ovat olleet enemmän tai vähemmän pikaisia. 

Pääsiäisen tavoitteena oli saada juniorin mökkihuone uudistettua pintojen ja kalusteiden osalta. Pienen pieni makuusoppi tosin palvelee jatkossa myös koko perhettä "päiväunipaikkana", sillä arvatenkin heti kun saamme päämökin alakerran oman yksiön kuntoon, muuttanee nuori herra sinne asustelemaan :). Tämä kyseinen huone on todellakin pieni (mitat 1850x2300), joka asetti tilankäytölle melko paljon haasteita. Lisäksi juuri tässä tilassa oli uusittu jossakin vaiheessa seinä- ja kattopaneelit, mutta pintakäsittelyä niille ei oltu tehty. Piskuinen tila kaipasi avaruuden tuntua ja valoa lisää, jonka vuoksi päätimme maalata tämän huoneen kauttaaltaan. Tuvan puoli ja alakerran oma yksiö on jäämässä edelleen puupinnoille, joten kokonaan emme sisäpintoja lähde mökissä maalaamaan. 

Väliovet maalasimme jo aiemmin vaalean harmaalla (joka näkyy ainakin tämän postauksen ensimmäisessä kuvassa), mutta huoneen muiden pintojen halusimme olevan valkoisia. Valkoiset pinnat toivat huoneen täysin uudelle tasolle ja koko tilan valoisuus jopa kaksinkertaistui! Koska seinä- ja kattopintoja ei oltu käsitelty millään, jäi pohjatöiksikin vain kevyt ja huolellinen pyyhintä kostealla rätillä. Paneeleiden maalaus ei ole millään muotoa lempipuuhaani, mutta voi pojat, että kannatti!!! Harmikseni jätin kuitenkin laajemman objektiivin kotiin, joten tilasta sai tosi huonosti kokonaiskuvia otettua. Nappasin kuitenkin pari puhelinkuvaa kameralla otettujen lisäksi, ja vaikka epäröinkin niiden julkaisua niin antaa mennä vain :D 


Huoneen kalustus rakentui DIY daybedin / sänkylaverin ja pienen yöpöydän (kirppislöytö 5€!!) ympärille. Lattialle laitettiin kaupunkikodista löytynyt vanha puuvillamatto ja tekstiilit tuotiin samaten täältä kaupunkikodista. Seinälle on tulossa vielä siro hylly ja ikkunan eteen pimentävä verho, sillä aamuaurinko pääsee paistamaan tähän huoneeseen ensimmäisenä. Muuten tila alkaisi olla käyttöä vaille valmis. 

Jos DIY daybed kiinnostaa, niin kannattaa pysyä kuulolla, sillä siitä on tulossa ihan oma postauksensa vielä tällä viikolla! Tämä oli meidän toinen itsetehty laveri ja siitä tuli vielä entistäkin parempi, joten ilomielin jaamme vinkkimme ja ohjeemme myös teille :)

Loppuun on vielä pakko laittaa kuva tilasta ennen muutosta. Melkoinen määrä valoa ja toimivuutta saatiin lisättyä pienellä vaivalla! Vai mitä olette mieltä? ;)Ensimmäisessä ennen-kuvassa hämää hieman "liikaa tuntua" tuo kapea sohva, joka oli vain 50cm syvä. Kun laitoimme normaalin sängyn tilaan (80cm) niin sivuun jäi kapeampi tila ja lisäksi sängyn jalkopääty oli jo oviaukon edessä. Koitan saada teille hieman laajempaa kuvaa vielä tilasta myöhemmin keväällä. Näistä kuitenkin jo saa esimakua siitä, miten iso muutos saatiin aikaan :)

Jutta


 1. Ihanan valoisa muutos. Ja daybed kiinnostaa todellakin! Sellainen olisi enemmän kuin kätevä tulevaan saunakamariin 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei älä muuta sano! Tämä huone kun on ihan lilliputti niin valoisuus tuli kyllä tarpeeseen :)

   Poista
 2. Hei, huikea muutos ja kelpaa kyllä nukkua kenen tahansa tuossa huoneessa. On se maali vaan ihmeitten tekijä, tosin myös jonkun täytyy vaivautua maalisutia heiluttaa. Tässä kyllä työ tekijäänsä kiittää. Odotan mielenkiinnolla teidän mökkipostauksia. Ihastuttava paikka,muovautuu koko ajan enemmän teidän näköiseksi. Nauttikaa omasta mökistä ja iloista kevään jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, samaa mieltä! Hyvin siis palvelee junioria, mutta myös muita mökkiläisiä :). Kiva kun on yksi ns rauhoitettu huone, vaikka Junnu siirtyisikin alatupaan jossakin vaiheessa :)

   Poista
 3. Ihan huikea muutos♥ Kiva, kun postauksessa oli myös tuo "ennen"-kuva, niin muutoksen näkee oikein konkreettisesti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Siitä kuvasta kyllä tosiaan hahmottaa hyvin miten tila muuttui :)

   Poista
 4. Upea muutos, jään odottamaan daybed-postausta :) Onko tuo daybed siis ihan täyspitkä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes! Daybedistä tosiaan julkaistuna nyt ohjeet ja löytyypi uudemmasta postauksesta. Ihan ei täyspitkä ole, pituutta 185, jotta saatiin mahtumaan ikkunan alle huoneen perälle :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos, meistäkin lopputulos onnistui jopa yli odotusten :)

   Poista
 6. Häikäisevän hieno pikkuhuone! Kyllä voi maalilla ja luovuudella ihmeitä aikaseksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäät. Tosiaan pienellä pohdinnalla tilankäytön suhteen saatiin kyllä tilasta paljon paremmin meitä palveleva :). Ja valkoinen toi kyllä tosi paljon lisää raikkautta!

   Poista
 7. Voi vitsi! Niin huikeeta! Innolla lisää postauksia odottelen, lisäinspiraatio on tarpeen omaan projektiin..Vaikka perheenpää taitaa olla sitä mieltä ettei sitä lisää tarvita-saisi vain edellisetkin tehtyä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla että nämä jutut kiinnostavat :). Ja heh, tuttu tunne - kunhan saisi ne kaikki aiemmat päässä muhivat ideat edes toteutukseen ;)

   Poista
 8. Huima muutos kyllä! Valkoinen pinta tekee ihmeitä 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Tylsää tai ei niin valkoinen kyllä valaisee ja raikastaa :)

   Poista
 9. Wow, mikä muutos! Aivan mieletön :) Kyllä maali saa tosiaan ihmeitä aikaan!

  VastaaPoista
 10. Hieno muutos! Voi että ja ihguu, mökkikausi edessä! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ja niimpä, tekin pääsette taas mökkeilemään. Kivaa!!

   Poista
 11. Tulipas vain upea huone!!! Muutos on huikea ja ilme todellakin kaiken työn arvoinen <3

  VastaaPoista
 12. Meillä ei ihan mökille asti tartteis lähteä remppaamaan, tuo oma pihasaunan kammari odotelee viimeistelyä. Tai ei mitään suurta vaan meinataan rakentaa sinne mahdollisesti kiinteä laverityyppinen sänky/sohva ja heivata nykyinen levitettävä puusohva hitoille. Tässä on niin ihana tunnelma ja superhieno tuo sänkykin, että taidan laittaa oman sohvan jo heti tänään myyntiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, oma pihasauna <3. Tää laveri on kyllä superkiva! Ja täytyy sanoa, että hurjan monikäyttöinen myös :)

   Poista
 13. Ah, noita kellertäviä/tummanpuhuvia puupaneeleita...jossain on joku rikas puupaneelisuku :D

  Hieno tuli ja tähän perään peukku :)

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets