Top Message

www.oblik.fi

SNEAK PEEK: MUSTA MÖKKIKEITTIÖ

Nyt tuntuu että mökkijutut pörräävät niin villisti päällä, etten malttaisi laisinkaan olla kirjoittamatta niistä! Mutta toivottavasti niistä on iloa ja inspiraatiota myös teille, joille mökkihöpinät ei ole ajankohtaisia :)

Teetimme tosiaan mökille mustan vanerikeittiön, joka kaikkien mutkien jälkeen on nyt vihdoin (lähes kokonaan) asennettu. Vielä pitäisi käydä hakemassa uusi integroitava jääkaappi ja pikku-uuni. Niille on jo paikatkin valmiina, mutta tällä hetkellä vain tyhjät aukot :D. Keittiön valmisti meille tilauksesta kanssani samalta luokalta keväällä muotoilijaksi valmistuva Tero Lähteenmäki, jonka puunkäsittelytaitoja olen tässä muutaman vuoden ehtinyt koulun pajalla ihailemaan. Toiset ne vain osaa! Kun katson sitä pieteettiä, jolla hän puuta (ja erityisesti vaneria) käsittelee, niin ei ollut epäilystäkään ettenkö olisi luottanut hänen silmäänsä ja taitoihinsa tässä asiassa. Itsellä ei aika, saatikka osaaminen olisi riittänyt tähän hommaan millään. Suunnitteluun kylläkin osallistuin ja omien luonnosteni pohjalta Tero viilasi tämän keittiön toimivaksi. 


Vaikka tupa ei siis ole vielä läheskään valmis (ja kuvien ottohetkellä siinä maalattiin edellisen postauksen laveria lattialla :D), niin halusin kuitenkin näyttää pienen pienen vilkaisun siitä, millainen on uusi mökkikeittiömme! Vanha keittonurkka sijaitsi mökin vanhalla puolella, jonne siis meillä on nyt rakentumassa makuuhuone. Keittiö haluttiin tuoda osaksi oleskelutiloja, sillä esimerkiksi käsintiskaus on huomattavasti mukavampaa rantaan katsoen kuin pienessä kopissa yksinään seinää tuijottaen. 

Ja pitää kyllä sanoa, että voi hitto miten ihana tämä musta keittiö onkaan! Sitäkin olen tavallaan vanhasta kodista jäänyt kaipaamaan, ja tänne se sopi mielestäni huomattavasti paremmin kuin vaaleansävyinen. En malttaisi odottaa, että saamme tämän tilan kuntoon ja kunnolla kuvattua <3. Lupaan kertoa silloin keittiöstä vielä paljon enemmän :).

Ja sitäpaitsi nuo puupaneelit näyttävät supertrendikkäältä ja hyvältä mustia kaapistoja vasten. Vai mitä olet mieltä?

Jutta

 1. Hyvältä näyttää! En malttaisi odottaa, että näen loputkin. :) Meidänkin olisi tarkoitus laittaa 80-luvun mäntymökkiä oman maun mukaiseksi ja vähän raikastaa tunkkaista fiilistä. Rahaa tähän uudistukseen ei ole varattu yhtään, joten muutos toteutetaan pääasiassa omista nurkista ja kirppiksiltä löytyneillä tekstiileillä. Odotan innolla lisää näitä mökkipostauksia, niin saan lisää inspiraatiota hommaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, oli pakko tehdä tiukka rajaus kun edessä oli lavereiden maalauspuuhat käynnissä ja kaikki ihan mullin mallin. Mut heti kun saadaan kodinkoneet paikoilleen jne niin ehdottomasti lisää kuvia tulossa :)

   Poista
 2. Oooh, aivan upealta näyttää! Ihanaa, että mökkihaaveet toteutui :)

  VastaaPoista
 3. Näyttääpä hyvältä!!! Täällä kans odotetaan innoissaan mökki projektin eri vaihteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja niitä riittää vielä monta monta vuotta. Ihan ei nimittäin pika-aikataululla tämä mökki tule kuntoon vaan pikkuhiljaa :) Mukava kuulla, että mökkijutut kiinnostaa :)

   Poista
 4. Upea mökkikeittiö, kelpaisi moneen kaupunkikotiinkin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kyllä! Toisaalta tästä puuttuu paljon sellaista tekniikkaa, jota kaupunkikotiin olisi välttämätöntä. Mutta aihiona todella passeli myös muualle kuin mökille :)

   Poista
 5. Voi vitsit, lueskelin näitä sun mökkiaiheisia postauksia ja teidän mökistä tulee kyllä ihan hurjan ihana! Mukavaa ensimmäistä kokonaista mökkikesää teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos :). Koiteta nauttia uudesta "aikakaudesta" eikä tehdä koko hommasta isoa työleiriä, vaikka alkuun niin varmaan kyllä saattaa vähän käydäkin kun laitettavaa on paljon.

   Poista

 

Newsletter

Widgets