Top Message

www.oblik.fi

NÄIN UUSI VUOSI NÄKYY KODISSAMME


Tammikuu oli ja meni. Ihan hujauksessa. Joulusta tuntuu olevan ihan jo melkein ikuisuus ja jatkuvasti pitenevät päivät ovat saaneet ainakin meillä sisustusvimman jälleen nousuun. Miten alkanut vuosi sitten on näkynyt kodissamme? Viime vuonna startattu sisustusbloggaajaporukan teemapostaukset saavat jatkoa ja tällä kertaa teeman meille saatesanoineen antoi Talostakoti blogin Lyde. Eipä olisi voinut ajankohtaisempaan paikkaan tämä teema tullakaan!

Miten kevätkauteen ja uuteen vuoteen siirtyminen näkyy kodissasi? Vaihtuuko loppiaisen jälkeen kalusteiden paikat, vai riittääkö vasta pääsiäisen tienoilla kevätsävyisten tyynyjen nakkaaminen sohvan nurkkaan tuomaan keväisen tunnelman? Ilmestyykö pöydälle kevätesikko tai tulppaaneja? Onko jokin perinne, jonka toistat joka vuosi joulun pyhien jälkeen vai riittääkö pelkkä kuusen pois vieminen karistamaan joulun kodista? Teetkö sisustamisen saralla uudenvuodenlupauksia?

Olen hyvin pitkälti tunnepohjainen sisustaja. Etukäteen en koskaan voi sanoa, milloin sohvatyynyt vaihtavat paikkaa tai milloin iskee se superhyvä idea päähän, jolloin kaikki menee mullinmallin. Jotakin kutkuttavaa näissä uusissa aluissa aina on - myös sisustuksen saralla. Usein meillä tapahtuukin kotona kaikista eniten juurikin tammi-toukokuun aikana. Mitään lupauksia en kylläkään ole (vielä) koskaan tehnyt. Se tuntuisi jo liian suunnitelmalliselta itseni kaltaiselle hetkessäeläjälle. Tämä vuosi on startannut myös kodin muutosten ja ideoiden suhteen varsin vauhdikkaasti liikkeelle. Tai ehkä pikemminkin monia asioita on jatkettu, jotka joskus on joko jäänyt kokonaan tekemättä tai ehkä jo vähän aloitettu. Yksi hyvä esimerkki siitä on vaatehuoneen uudistus, jossa muuten olemmekin jo ihan kivalla mallilla, enää pari pientä juttua puuttuu niin huone on valmis! Juttua tästä on tulossa lisää siis helmikuun aikana. Toinen pieni, mutta merkittävä asia on kylpyhuoneen hyllyjen uudistus alakerrassa. Hyllyt ostin jo marraskuussa, mutta vasta nyt ne on saatu kiinnitettyä seinään (eilen saatiin :D). Sitten on niitä pieniä muita juttuja, jotka odottelevat vuoroaan. Mutta niistä nyt ei lukua kannata tehdä, ne valmistuvat tai eivät... Kuka tietää, en minä ainakaan. 

Tammikuussa on myös hankittu muutamia ihania ja pitkäaikaisia haaveita kotiin. Alusta asti olin etsinyt nahkaista tuolia meille, joka saapui kotiin alkuvuodesta. Olohuone oli myöskin etsinyt sopivaa jalkavalaisinta pitkään. Siro Artemiden Tolomeo löytyi tammikuun aikana sekin (pihi ihminen löysi myös sen myymäläkappaleena Vepsäläiseltä kivalla alennuksella ;)). Eli voisi sanoa vuoden alkaneen erittäin onnistuneilla löydöillä, ja se on tehnyt taasen tehtävänsä olohuoneen sisustuksen suhteen. Ketjureaktiossa vaihtui pienet asetelmat ja myöskin "joulumatto" siirtyi takaisin lastenhuoneeseen. Tilalle laitoin tämän tilaan syksyllä hankitun Linie Designin Arctic villamaton takaisin, ja se onkin ihana pari sirolle valaisimelle ja tuolille. Pieniä yksittäisiä juttuja, mutta merkittäviä tunnelman ja kokonaisuuden osalta.


Yksi ihan tosi kiva juttu on myös olohuoneeseen helmi-maaliskuussa luvassa. Joku saattaneekin arvata sen liittyvän seinien sävyyn ja taulukollaaseihin, joista olen muutamiin kertoihinkin puhunut. Mutta palataan siihen vähän myöhemmin. Nyt nauttimaan viikonlopusta ja raikkaasta "talvesta" ja joulusta riisutusta kodista. 

Jutta

ps. Kannattaa käydä täällä Lyden blogissa, sillä siellä on ihana tunnelma <3. Lisäksi lähiaikoina hän koostaa yhteenvedon siitä, mitä sisustusbloggaajat ovat vastanneet kysymykseen: miten kevätkauteen ja uuteen vuoteen siirtyminen näkyy kodissa? 1. Kiva kuulla teidänkin kodin tunnelmista vastauksena haasteeseeni! Koetan saada koostetta aikaan piakkoin :-D

  VastaaPoista
 2. Oi mä osaan niin nähdä miten hyvältä tuo nahkainen tuoli, Tolomeo ja tuo matto sopivat yhteen vaikka tässä ei yleiskuvaa näkynytkään! Ihania löytöjä!!

  VastaaPoista
 3. Olet kyllä hyviä löytöjä tehnyt! :) Kaunis koti <3

  VastaaPoista
 4. Hei! Mikä tuo olohuoneen valkoinen sohvapöytänne on? Olen etsinyt "soikeaa" sohvapöytää pitkään.

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets