Top Message

www.oblik.fi

DIY: KURAKENKIEN SÄILYTYS

Iloista uutta viikkoa! Lupasin jakaa teille ohjeet tähän viikonlopun messuosastolla nähtyyn "kurakenkien kaukaloon". Kaukaloa siitä nyt ei lopulta kuitenkaan tullut, sillä päädyin jättämään laidat ainakin toistaiseksi pois. Mutta oikein näppärä ja toimiva kyllä muuten.


Idea syntyi oikeastaan puhtaasti omista tarpeista. Meillä kengät säilytetään eteisessä vanerisen penkin sisällä ja koko kuisti on näin talviaikaan hieman muuta kotia viileämpi. Näinollen lumiset tai märät kengät ei ihan heti kuivu, ja etenkään perheen juniori ei oikein muista viedä niitä kylppäriin kuivumaan (ei sillä, että me aikuisetkaan aina muistaisimme). Lattia on meillä maalattua puuta, joten mieluiten siihen ei jätettäisi niitä märimpiä/lumisimpia kenkiä lainkaan sulamaan... 

Näppäränä naisena bongasin kaikki tarvikkeet IKEAsta rullilla liikkuvaan kenkien kuivumisalustaan n. vartissa. Hintaa kaikelle tälle jäi n.17€. Kokonaisuudesta tuli 80x40cm kokoinen, ja ihan vain siitä syystä, että löytämäni levy oli tuon kokoinen. 

Näin ratkaiset kurakenkien säilytyksen eteisessä


 1. Mittaa ja sahaa sopivan mittainen levy alustaksi (omani bongasin IKEA poistonurkasta, jossa oli erilaisia levynpaloja valmiina 1-3€ hintaan)
 2. Ruuvaa pyörät kiinni alustaan alapuolelta (käytin RILL pyöriä, jotka myytiin 4kpl setissä)
 3. Leikkaa kumipohjainen kynnysmatto sopivan kokoiseksi ja liimaa se alustaan kiinni esim. sikaflexilla (käytin lateksipohjaista TRAMPA kookoskuitumattoa). 
 4. Anna kuivua (laita päälle painoa)
 5. Valmis!

Oli erittäin helppoa, ei maksanut paljoa ja lisäksi oikein ripeää myös valmistaa. Pienellä vaivalla saatiin siis n. 3 kenkäparille sopiva kuivumisalusta eteiseen. Kyllä kannatti!

Jutta

 1. Aivan loistava idea :) Ja muutenkin taidan tuosta alimmasta kuvasta napata ideoita meidän pienen tuulikaapin remonttiin.

  VastaaPoista
 2. Tää on ihan mahtava idea! Ton saa hyvin rullattua kaapin alle piiloon. Tähän tyylinhän sais tehtyä myös eteisenkaappiin sopivan kenkätelineen, kun ne ei ole koskaan ostettaessa juuri kaapin kokoisia ja hukkatilaa jää. Sen tosin toteuttaisin ehkä ilman pyöriä ;)

  VastaaPoista
 3. Koko osasto on todella tyylikäs ja iskee varmasti suomalaisiin messukävijöihin. Ja hieno tämä idea!

  VastaaPoista
 4. Kaikille sydämellinen kiitos <3. Ja parasta on, että tästä pystyi nappaamaan ideoita omaankin kotiin. Ja Laura: mainio ajatus!

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets