Top Message

www.oblik.fi

MIKÄ LÖYTÖ: VINTAGE SEISKA

Olen monesti kertonut miten olen vähän huono maksamaan täyttä hintaa yhtään mistään. Erityisesti kodin suuremmissa hankinnoissa bongailen alekoodeja, myymäläkappaleita ja tottakai myös käytettyjä klassikoita. Viimeksi hankin mökille torista kaksi muurahaistuolia. Tällä kertaa onnistuin huutamaan kotiimme upean Jacobsenin Seiska -tuolin. Tästä tuolista olen haaveillut valtavan pitkään, ja kun se tuli huudettavaksi Bukowskis -verkkohuutokauppaan, olin heti kärppänä!

Vaikka kodistamme löytyy useampia "designesineitä ja -kalusteita" niin täytyy myöntää, etten ole tainnut monestakaan niistä maksaa täyttä hintaa. Tämä vaatii tietysti hieman kärsivällisyyttä ja enemmän vaivaa (helpointahan olisi vain napata tuote ostoskoriin heti kun se tulee vastaan). Mutta bongailussa on kyllä ihan oma viehätyksensä, ja samaan aikaan se tyytyväisyys löydöistä on suurempi. 


Tämä 60-70 -luvulla valmistettu tuoli on uudelleenverhoiltu myöhemmin, mutta onneksi siinä on käytetty laadukasta nahkaa ja jälki on moitteetonta. Muutoin tuoli on lähes täysin virheettömässä kunnossa, ja istuinmukavuus on kyllä todella tukeva ja hyvä! Bukowskis on siitä hyvä käytettyjen kalusteiden ostopaikka, että asiantuntijat arvioivat ja tarkastavat kaikki myyntiin tulevat tuotteet. Näinollen voit olla hyvillä mielin siitä, että joku on myös aitouden tarkastanut (tuotetta kun ei näe ennen ostoa, jollet satu asumaan huutokaupan paikkakunnalla ja käyt katsomassa sitä itse). Lisäksi Bukowskis kuvaa ja kertoo mahdolliset virheet/kulumat reilusti, joka osaltaan myös helpottaa ostopäätöstä. 

Täysnahkaisesta Seiskasta saat maksaa uutena melkein 2.000 euroa, ja paljastettakoon, että omani kustansi rahteineen + veroineen hieman päälle 300 euroa. Sanoisin, että melkoisen loistava löytö (uudelleenverhoilu tottakai alentaa hintaa, mutta SILTI)!

Rakastan tuota terrakotan sävyistä nahkaa, joka tuo kivasti särmää koko huoneeseen ja ryhdittää kokonaisuutta täydellisesti. Kannatti etsiä vuoden verran sopivan siroa (mutta samalla ryhdikästä) tuolia olohuoneeseen sohvan kaveriksi. Tässä se nyt on!

Mistä sinä teet designlöytöjä?

Jutta

PS. form follows function -blogista tuttu Tuija on aikanaan kirjoittanut hyvän jutun Bukowskis verkkohuutokaupasta, jossa on selkeästi kerrottu miten homma toimii ja mitä kustannuksia pitää laskea itse tuotteen hinnan päälle. Käy lukemassa Tuijan kattava paketti aiheesta, jos havittelet loistavia löytöjä :) 


 1. Upea väri, ja kyllä hyvää kannatti odottaa! Itse olen huono bongailemaan kirppiksiä ja nettejä, ne vähät design tuotteet mitkä löytyy, on ihan uutena ostettu. :)

  VastaaPoista
 2. Itse olen samanlainen. En oikein maksaisi täyttä hintaa mistään ja siinähän säästää. Nyt on kiikarissa laatusohva, puolella uuden hinnasta. Rahaa jää käytettäväksi johonkin muuhun. Ostelen tavaroita torista ja huuto.netistä.

  VastaaPoista
 3. No wau! Kyllä on makee tuoli! Täydellinen väri! Kirppiksiä tulee koluttua paljonkin, mutta niistä harvemmin löytää mitään huonekaluja tai muita isompia juttuja. Täytynee tutustua tuohon verkkohuutokaupan ihmeelliseen maailmaan! Kiitos vinkistä Jutta!

  VastaaPoista
 4. Ihana tuoli, joka tuo kivasti lämpöä kokonaisuuteen! <3 Mulla on sama juttu, metsästän aina aarteita käytettynä, vaikka siinä menisi kauankin. Esimerkkinä meidän safarituoli, jota taisin etsiskellä parisen vuotta. :)

  VastaaPoista
 5. Ihana superlöytö, ja tosiaan vielä tärkeää, kun voi luottaa oikeasti aitouteen. Tuoli on todella hyvän värinen!
  Olen myös innokas metsästäjä - löytöjä juuri myymäläkappaleista, ale-nurkista, loppuunmyynneistä ja vanhojen tavaroiden liikkeistä. Siinä on oma viehätyksensä!

  VastaaPoista
 6. Ihana! Mikäkin huusin juuri Bukowskilta kolme seiskaa, tosin puisena. Se on melkoinen koukuttava, se Bukowskis. :D Lupasin taas itselleni pysytellä hetken poissa.

  VastaaPoista
 7. Mihinköhän tämän jutun vastaukset ovat kadonneet? Uudelleen haluan vielä kiittää kaikkia kommenteistanne :) Ja bukowskis - se on tosiaan vaarallinen aarreaitta. Aiheuttaa sisustuskuumetta ;)

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets