Top Message

www.oblik.fi

VIIKON SISUSTUSVALINTA OSA 1

Monia teitä lukijoita kiinnostaa usein meidän kodin piensisustusesineet ja -vinkit. Vaikka on todella inspiroivaa katsoa suuria kokonaisuuksia, niin yksi todella merkittävä asia kodin tunnelman luomiseen on omasta mielestäni pienet yksittäiset asiat, yksityiskohdat tai esineet. Niistä tulee myös ehdottomasti eniten tällä hetkellä kyselyitä sähköpostiin ja kommenttikenttään.

Tästä syystä ajattelin jakaa teille niitä piensisustuksen vinkkejä ja ideoita silloin tällöin ihan omana juttunaan. Yhteistä näissä viikon sisustusvalinnoissa on se, ettei se vaadi suurta panostusta tai muutoinkaan mitään ylimääräisiä ponnisteluja. 

Sisustamisen ei tarvitse olla sitä, että koko kodin kalusteet vaihdetaan tai pyöritetään kerran kuukaudessa ympäri. Sisustus on paljon moninaisempaa, ja paljon helpompaa! Sisustusvalinta, joka juuri siinä hetkessä tuo hyvän mielen voi olla väri, astia, sisustusesine, asetelma, materiaali, petaustapa... Oikeastaan mitä vain, mikä on helppo toteuttaa!

Tämän viikon valinta on ehdottomasti yhden kukan maljakko.

Ostan muutaman kerran kuukaudessa leikkokukkia kotiin, ja kun kimppu alkaa olla päiviensä päässä, olisi siellä usein vielä pari ihan kivaa nuppua tai oksanpätkää. Saatan myös toisinaan ostaa kukkakaupasta vain pari oksaa/kukkaa, jolloin tällaiset pienet maljakot sopivat niille mainiosti. Yhden kukan maljakoilla saat kimpun parhaille yksilöille lisäaikaa ja lisäksi useita tällaisia yhdistelemällä loihdit myös näyttävän kokonaisuuden viikonlopun kattaukseen. Maljakkona voi toimia yhdelle oksalle myös vaikkapa kaunis juomalasi tai lasipullo.

Tämä kuvassa näkyvä Marimekon Flower -maljakko on Carina Seth-Anderssonin suunnittelema, suupuhaltamalla valmistettu kappale, jonka sain lahjaksi ihan hiljakkoin. Täytyy sanoa, että tykkään valtavasti tämän pienen yksilön muotokielestä ja se onkin ollut käytössä ahkerasti siitä saakka kun sen paketista avasin.

Missä teillä muuten nähdään leikkokukkia? 
Päätyvätkö ne useimmiten sohvapöydälle, hyllyille, 
tai kenties keittiöön ruokapöytää koristamaan? 

Jutta

PS. Ehkä voisin jo luovuttaa noiden kuivuneiden eukalyptuksen oksien kanssa ;) 
Taitavat olla vähän tiensä päässä...

 1. Voi miten kaunis maljakko!! Aivan ihana. Tulee hieman mieleen se iso Urna-vaasi, mutta itessään tämä on söpömpi ;)

  VastaaPoista
 2. Kaunis <3

  Yhden kukan maljakot on mun tyypillisiä kirppisbongauksia. Ollaan kierretty kirppareita paljon mun siskon kanssa ja kun mä en oo niitä kaikkia raaskinut hankkia, niin mun siskollakin on niitä jo aika monta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on just tosi hyviä kirppislöytöjä! Erilaisia on kiva yhdistellä ja tehdä niistä näyttäviä kokonaisuuksia yhdessä tai erikseen :)

   Poista
 3. Toi Marimekon Flower on ihana! Ja itsekin tykkään yhden tai kahden oksan maljakoista :) Mieluummin yksittäisiä oksia ripoteltuna pitkin kotia kuin yksi hervoton puska keskellä pöytää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, minustakin! Ja olen ihan samaa mieltä - mieluummin yksittäisiä siroja kuin massiivisia kimppuja. :)

   Poista
 4. Tuo on kyllä kieltämättä hyvä ratkaisu kaihtuneelle leikkokukkakimpulle. Ottaa yhden tai kaksi hyvää, mieluusti nupullista kukkaa ja tekee ihanan sommitelman pöydälle, yhden kukan maljakkoa käyttäen. Kuvassa oleva maljakko on ihanan pieni ja herkkä. Ja taattua laatua :)

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets