Top Message

www.oblik.fi

ETEISEN NAULAKKOSEINÄ (ARKIREALISMI)

Moi ja mukavaa maanantaita! Yksi suosituin DIY -juttu on blogissani ollut eteisen tappinaulakko/säilytysratkaisu, jonka rakensimme kuistille viime helmikuussa (lue juttu täältä: DIY KUISTIN SÄILYTYSRATKAISU). Sittemmin jokunen on kysynyt myös miten se toimii arjessa ja mitä siinä säilytetään. Ajattelin vähän raottaa todellisuutta ja kertoa miten toimivaksi ratkaisu on osoittautunut.


Päätin napata extempore kuvan tästä ilman mitään siivoamista tai järjestelyä. Tältä se siis arjessa näyttää ihan oikeasti.
Todellisuudessa (ihan oikeasti!) se pysyy kyllä melko siistinä arjen keskellä. Mitä nyt tähänkin on jäänyt jäleen yksi sormikaspari tuonne hyllylle, koirien kakkapussirulla pursuilee purkistaan ja takkeja roikkuu siinä vähän noiden säilytyspussien edessä. MUTTA! Olen silti sitä mieltä, että melko siisti se kuitenkin yleisilmeeltään on. Takit meillä on säilytyksessä pääasiassa naulakossa toisella puolella, mutta aika usein tuohon tulee ripustettua jotakin, eikä todellakaan niitä siihen silloin millään muotoa asetella.

Pipot ja hanskat on sujautettu alarivissä roikkuviin pellavapusseihin (DIY -ohjeet niihin löytyy täältä). Hyllyillä on juuri nyt melko vähän tavaraa, välillä niihinkin jää jos mitäkin erilaista taskusta löytynyttä tilpehööriä. Noin yleensä siihen on laskettu avaimet, eikä juuri muuta. Huivejakin on tällä hetkellä aika vähän, toisinaan niitäkin on pyöritelty tappeihin usemapia (nyt osa on pesussa). 

Laukkuja säilytän melkein aina vaatehuoneessa, mutta sillä hetkellä käytössä oleva laukku on kyllä tuossa aina roikkumassa, ja kun vaihdan sitä, lähtee edellinen taas takaisin vaatehuoneen hyllylle (laukku löytyy kun vähän raottaa tuulitakin helmaa :D).

Sanoisin kyllä 8-9 kk käyttökokemuksella, että toimii hyvin! Kun meille tulee vieraita, olen laittanut merkille, että suurin osa ripustaa takkinsa tuohon, eikä käytä vaaterekkiä tai naulakkoa. Ja mikäs siinä, sitä vartenhan se tuossa juuri onkin!

Mites teillä, jääkö eteiseen paljon sinne kuulumatonta tilpehööriä, 
ja miten olette niiden säilytyksen ratkaisseet?

Jutta

 1. Näyttää kyllä tosi siistiltä käytössä! Meillä on näin vajaan vuoden käytön jälkeen alkanut rempattu arkieteinen näyttää aina välillä kaaokselta :D Kätevälle säilytyspenkille tahtoo nimittäin kertyä tavaraa päälle ja tila on pieni. Pitäisi ryhdistäytyä ja keksiä muutamille jutuille joku järkevä säilytyspaikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä koko eteinen välillä siltäkin näyttää, ja hei - toi penkin päälle kertyvä tavara!!! Meillä on ihan sama dilemma! :D :D Siihen en ole keksinyt ratkaisua. Tämä naulakkoseinä taasen on jostakin syystä säilynyt melko siistinä, vaikkei nyt niin viimeisen päälle, mutta kuitenkin :)

   Poista
 2. Näyttää hyvälle! Meidän arkirealismista en ihan hevillä ottaisi kyllä blogikuvaa, sen verran kamala kaaos eteisessä usein vallitsee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D Nyt mua alkoi kiinnostamaan! Haastan sut kuvamaan miltä arki teidän eteisessä näyttää ;)

   Poista

 

Newsletter

Widgets