Top Message

www.oblik.fi

PIPOJEN JA HANSKOJEN SÄILYTYS

On jälleen se aika vuodesta kun eteinen pursuaa parittomia sormikkaita, pipoja, kaulaliinoja, vähän jokasortin kenkää ja takkia koska aamulla kylmä, päivällä lämmin, illalla kylmä, välillä kuivaa, välillä kosteaa. Päätin tänään ottaa härkää sarvista ja siivota koko eteisen perinpohjin (okei, ikkunoita en pessyt, mutta vain koska kuivauslasta jäi mökille). Itse olen helposti epäjärjestyksestä ärsyyntyvää tyyppiä. Erityisesti ärsyttää eteisen epäjärjestys ja sekasorto, joka uhkaa pahimillaan pilata koko alkavan päivän. Tiedättehän ne aamun viime minuutit ja hukassa oleva toinen hansikas tai kenkä. Päätin tyhjentää koko kenkälaatikon ja tappiseinän ihan kaikesta. Pyyhin seinäpintoja, ja pesin lattiat. Ihmeen paljon sitä seiniinkin muuten likaa eteisessä kertyy.

No mutta, sitten pähkäilin jälleen, mihin näitä sormikkaita järkevästi sulloisin. Niin että olisi samalla kätevä käyttää ja visuaalisesti edes vähän mukavan näköinen. Viime keväänä säilytin sormikkaita ja pipoja meriheinäkorissa. Idea on sinänsä ihan ok, mutta kolmen ihmisen hanskat ja pipot menee yhdessä korissa aina sekaisin. Se ei auta niitä aamun tärkeitä minuutteja kun paksu takki on jo vedetty niskaan ja korista löytyy vain parittomia sormikkaita, joista molemmat on keskenään vielä eri kokoiset. 

Jäin tuijottelemaan tätä mielestäni koko kodin parasta DIY-ratkaisua - naulakkoseinää. Siihen ne mieluusti laittaisin säilytykseen, mutten oikein tiennyt miten. Hetken hahmoteltuani syntyi tällaiset pussukat!
Vanhat pellavaliinat ompelin pussiksi ja ripustuslenkin sijaan laitoin ne roikkumaan housuhenkareilla. Nämä hansikas- ja pipopussit on myös siitä kätevät, että jos ei omista tällaisia tappeja/koukkuja eteisessä, saa ne tankoon roikkumaan ihan yhtä näppärästi! Kankaaksi käy lähes mikä tahansa, ja pussin ompelu on helppoa kuin heinänteko (käännä pitkä suorakulmion mallinen kankaanpala lyhyiltä sivuilta vastakkain ja ompele "tasku" sivuistaan kiinni). Voit myös käyttää jo valmiiksi kotoa löytyviä kangaskasseja tarkoitukseen.
Mietin vain, miksen ole koskaan ennen keksinyt, että näinhän niitä on kätevä säilyttää? Ei mene ensiksikään keskenään sekaisin, ja toiseksi erilaiset korit ei vie lattiatilaa ja hankaloita mm. imurointia. Tässä siivouspuuskassa samalla ajattelin, että olisiko teillä kiinnostusta nähdä meidän eteisen muitakin säilytysratkaisuja? Etenkin näin kauden vaihtuessa (syksystä kohta talveen, tai ainakin talvitakkeihin) on eteisen järjestys ja säilytysratkaisut aika ajankohtainen juttu. Ainakin meidän perheessä. 

Miten teillä on ratkaistu parittomien sormikkaiden ja pipojen säilytys?

Jutta

Jos naulakkoseinä näytti kiinnostavalta, niin lue ihmeessä tämä viime kevään postaus:
DIY KUISTIN SÄILYTYSRATKAISU

 1. Toi teidän tappiseinä on kyllä huippu! Systeemit on mielin määrin varioitavissa :) Tosiaan, kaikenlaiset makeet kangaskassit tulis noissa henkareissa kivasti esille. Meillä on tumput sun muut just niissä syvissä koreissa (jollei loju siellä täällä lattialla) ja eteisen systeemiä voiskin vähän päivittää... Voi ei, meillä eräs 10v on aika kade tosta tasapainolaudasta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä niin samaa mieltä! Siitä ideasta oon edelleen ihan pähkinöinä :D Koritkin toimii hyvin, jos niitä on tarpeeksi. Meillä yksi valtava kori ei ihan palvellut kun ne vain hautautui sinne pohjalle kaikki :D

   Poista
  2. Niin joo ja tuo tasapainolauta...Anna mun kaikki kestää :D. Niin pitkään sitä varten junnu säästi omia rahojaan ja nyt se sitten makaa tuossa eteisen lattialla (toki käytössä on, mutta noin niinkuin muun ajan) ja jatkuvasti tuntuu olevan tiellä.

   Poista
 2. Toi tappiseinä on kyllä mieletön ja mahtava idea jälleen tämä säilytyssysteemi! Sä oot kyllä semmoinen diy queen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sä oot ihana, kun oot tollainen tsemppari -kommentoija! <3

   Poista
 3. Postasinkin jokin aika sitten aiheesta; meillä ne ovat roskiksista dyykatyissä vanhojen pakastimien koreissa. Hyvä idis!

  VastaaPoista
 4. Parhaat ideat on yleensä hyvin yksinkertaisia, kunhan se idea vain tulee 😊

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Kiitti Katri, joskus pikku jutut tuo ison helpotuksen arkeen :)

   Poista
 6. Minä inhoan näitä kausikelejä juuri siitä syystä, että kolmen alle kouluikäisen tytön vaatteita on ihan pirusti ja lisäksi ne on aina hukassa. Viimeksi tänä aamuna. Kun se syksy/talvi tulee aina yhtä yllättäen ;) Kiva idea nämä pussit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano! Ja meillä vain yksi lapsi. Vaikkakin pari koiraa päälle, joiden tarvikkeita eteisessä... Mutta että kolme alle kouluikäistä - siinä saa olla jo organisointimestari säilytyspulmissa :)

   Poista
 7. Ai että on kätevä ja hyvännäköinen systeemi! Tykkään!

  VastaaPoista
 8. Hauska idea! Tytön päiväkodissa hanskoja ja pipoja säilytetään ihan vastaavasti. Näppärä systeemi, mutta eipä ole tullut mieleen kopioida ideaa kotiin. Meillä takit, pipot ja muut sekä osa kengistä säilytetään itse tehdyssä omiin tarpeisiin suunnitellussa kaapissa. Sekasotku ovien takana piilossa. Ihan paras!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Päiväkoteihin onkin muuten ihan hitsin hyvä idea! Olisipa meilläkin tilaa kuistilla kaapille... Mutta kolmella seinällä ikkunat ja kahdella ovi (kulmikas erkkeri) ei anna mahdollisuuksia...

   Poista
 9. Hauska idea ja näyttää oikein hyvältä :). Täällä taistellaan saman säilytysongelman kanssa, mutta hyllyt ja korit ovat osoittautuneet hyväksi ratkaisuksi. Pussukat olis varmasti myös hyvät, mutta seinätilaa ei juuri ylimääräistä ole...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Onneksi näitä voisi laittaa myös tankoon roikkumaan. Toimii - kokeilin :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets