Top Message

www.oblik.fi

TOUHULAN PÄÄMÖKIN SUUNNITELMIA

Heippa! Lupasin teille lisää mökkijuttuja Touhulasta (joksi siis mökkimme olemme nimenneet :D) ja ajattelin aloittaa sen luontevasti pohjapiirroksesta. Touhulassa on kaksi rakennusta, toinen on 53m2 päämökki, johon kuuluu lisäksi n.30m2 alakerta (alakertaa ei pohjapiirroksessa ole). Yhteensä siis mökin neliöitä on ihan riittävästi meidän pesueelle. 

Päärakennuksen lisäksi tontilla on saunarakennus, joka on noin 16m2 kokoinen. Löylytilan lisäksi rannassa olevasta rakennuksesta löytyy pieni vilpola ja "varastokäytävä". Saunarakennus taitaa olla se paikka, johon eniten joudumme käyttämään aikaa ja rahaa. Lisäksi rakennus sijaitsee niin rannassa, ettei sen purkaminen tule mitenkään kysymykseen (uutta rakennusta ei saisi enää tuonne pystyttää). Selvittelemme rakennusvalvonnasta muutamia juttuja ja käytämme talven aikana tuon osalta aikaa vain suunnitteluun. En usko, että on todennäköistä saada sitä kuntoon edes vielä ensi vuonna. Tämä myös siksi, että mitään "pieniä freesauksia" on turha saunalle tehdä, jos tarkoitus on peruskorjata sitä laajemminkin. Koko ja malli tulee kuitenkin pitää täysin samanlaisena kuin nykyisellään, joten tämä sanelee toiveita ja mahdollisuuksia aika tavalla.

Tulevan syksyn ja talven aikana meillä on kuitenkin tarkoitus saada päämökin yläkerta laitettua kuntoon sisäpintojen osilta. Nämä työt on sellaisia, joita voimme tehdä itse ilman ulkopuolista työvoimaa ja lisäksi kokonaisuudessaan sieltä edullisemmasta päästä tulevien muutoskohteiden osalta.
 
Ensimmäisenä aloitamme pienestä makuuhuoneesta (kuva alla), joka on oikeasti todella todella pieni (n.2400x2000). Tuo tila on kuitenkin tarkoitus olla lapsen nukkumatilana silloin kun vietämme täällä aika kolmistaan. Alakerrasta on tarkoitus jossakin vaiheessa tehdä vierastupa, johon sitten nappulakin varmasti mieluusti majoittuu kavereiden täällä ollessa. Muutoin pidämme lämpimänä vain tätä yläkertaa. Makuuhuoneen seinät ja lattiat ovat kaikki puuta. Seinä- ja kattopaneelit on uusittu joskus vuosien saatossa, mutta lattia on vuodelta 1950. Koska puuosat ovat kuitenkin edelleen kaikinpuolin ehjät (vaikkakin lattia kovin kulunut ja klommoinen), haluamme ehdottomasti säästää ne! Tarkoitus on tämän huoneen osalta tehdä kunnon raikastus maalauksen avulla.

Suurin ns. rakenteellinen muutos tulee olemaan keittiön muuttaminen makuuhuoneeksi ja olohuoneen muutos suureksi tuvaksi (olohuoneen kuvat alla). Olohuone on 29 neliön kokoinen (ja tämä osa rakennuksesta on tehty laajennuksena myöhemmin), joten siitä riittäisi mukavasti tilaa pienelle keittoseinustalle ja yhteiselle oleskelulle. Tästä tilasta on myös parhaimmat näkymät (ikkunat kolmeen suuntaan ja kahdesta suunnasta näkyy järvi). Tästä syystä uskomme, että uusi pohjaratakaisu tulisi palvelemaan meitä nykyistä paremmin. Tuvan seiniä ja kattoa emme näillä suunnitelmilla aio maalata, vaan raikastaa niitä jotenkin muutoin. Meistä olisi ihanaa saada säilytettyä "perinteistä mökkifiilistä" siten, ettei kaikki pintoja maalattaisi, vaan osassa tiloja saisi puupinnat olla reippaasti esillä.


Mökissä on joskus ollut tulipesä - kattoremontin yhteydessä (n.5 vuotta sitten) piippu on kuitenkin purettu välipohjaan saakka pois. Tämä on kyllä sääli... Hormi on sijainnut keittiön pienessä nurkkauksessa, joka ei siis lämmityksen kannalta ole kyllä ollut lainkaan se paras paikka. Uskomme, että puuhellaa onkin käytetty lähinnä ruoanlaittoon lämmityksen sijasta. Toki ihan alunperin tämä mökin osa onkin ollut se ainoa osa ennen laajennusta. Varmasti pieni puuhella on tuolloin riittänyt koko pienen tuvan lämmitykseen. Mutta tosiaan lämmitysmuotona on tällä hetkellä vain sähkö. Pohdimme vielä tulipesän lisäämistä myöhemmin uuden tuvan puolelle, mutta tässä vaiheessa siis takkaa tai puuhellaa ei käytössä päämökin osalta ole.

Kuten näistä kuvista jo näkyy, on koko mökki kauttaaltaan hieman aikaa nähnyt, mutta siitäkin huolimatta kovin siistissä kunnossa. Onneksemme (tai toisaalta vaivaksemme) mökkiin jätettiin kaikki tavarat ja kalusteet, joita siellä myyntihetkellä oli. Näinollen siivottavaa ja järjestelyä riittää ihan koko talvelle sisätilojen osalta. 

Jos ensimmäinen mökkipostaus meni ohitse, käy ihmeessä kurkkaamassa ulkokuvia ja ajatuksia mökin ostosta tästä aiemmasta tekstistä.

Kivaa keskiviikkoa!
Jutta

// Kuvat ovat kohteen myyntikuvia, ja niiden julkaisuun on saatu lupa / LKV Tuomiset.

 1. Ai vitsit! Teillä on urakka edessä, mutta jos jostain oon varma niin se on, että saatte tuosta aivan ihanan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai vitsit että tosiaan onkin :D :D. Mutta silti oon niin fiiliksissä, koska tän ei tarvitse tulla heti valmiiksi. Saa puuhastella ja kunnostaa paikkoja pikkuhiljaa. Terapeuttista :)

   Poista
 2. Mökistä tulee varmasti upea! Mielenkiinnolla jään seuraamaan teidän projektia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että mökkijutut kiinnostaa, niitä siis jatkossakin luvassa :)

   Poista
 3. Onnea Touhulan uudelle emännälle ja isännille ♥ Hienon paikan olette löytäneet :)
  Mukavaa puuhaa ja rentoutumista tuleville vuosille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :). Paikka on kyllä upea, ja ajan saatossa siitä tulee varmasti vieläkin ihanampi <3

   Poista
 4. Suosittelen kyllä piipun esiin kaivamista ja /tai takan tekemistä jo lämmityksen kannalta. Itse tykkään puuhellasta joten tietenkin olen myös sen puolella ja sähköäkin saa säästettyä. Mökistä tulee hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piippu on siis purettu välikattoon saakka, valitettavasti. Ja kuten tuolla mainitsinkin on tulisijan hankinta harkintalistalla. Pikkuhiljaa eteenpäin :) Puuhella on kyllä ihana, ja sitä olisi ihan huippua päästä käyttämään! Eli samoilla linjoilla siis kanssasi :)

   Poista
 5. Mökistä tulee taatusti upea. Odotan innolla postauksia remontin etenemisestä. Tsemppiä:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon kyllä, että tästä saadaan kuorittua todellinen paratiisi ajan kanssa. Kiitos siis tsempeistä, sitä varmasti tulevina vuosina kaivataan :)

   Poista
 6. Mökistä tulee varmasti upea. Mielenkiinnolla seurailen projektia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun ootte matkassa mukana. Samalla tulee itsekin taltioitua kaikenlaisia vaiheita. :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos paljon Suvi <3 Kivaa kun seurailette kaikki mukana <3

   Poista

 

Newsletter

Widgets