Top Message

www.oblik.fi

ENSIESITTELYSSÄ KYLPYHUONE


Noin vuosi sitten kävimme katsomassa tätä kotia ensimmäistä kertaa. Se oli rakkautta. En oikein tiedä miksi, mutta jokin kolahti. Edessä oli iso remontti ja vasta helmikuun alussa kannoimme muuttolaatikot sisälle. Nyt puolen vuoden jälkeen alkaa olla valmista ja kaikki kodin sisätilat ovat kokeneet suuria muutoksia. Yksikään lattia- tai seinäpinta ei ole säästynyt... Paitsi toki yläkerran vastaremontoitu wc ja tämä alakerran kylpyhuone. Kylpyhuone on kompakti ja 2000 -luvulla uusittu tähän päivään. Näinollen ei ollut järkevää alkaa tekemään siellä sen suurempaa remonttia, vaikka itse olisinkin materiaalit valinnut toisin. Jotenkin kuitenkin halusin tilaa raikastaa ja pohdin mikä tässä tilassa eniten mättää... 

Tajusin, että paria pikku juttua uudistamalla saamme tilasta todella paljon freesimmän oloisen. Ensimmäinen näistä oli saunan ovi. Vanha kellastunut puuovi oli jo tiensä päässä, joten sen uusiminen ei tuottanut millään muotoa huonoa omaatuntoa. Sauna sinänsä on ihan ok, vaikkakin paneeleiden raikastamista mietitään parhaillaan (ehkäpä käsittely vaaleanharmaalla saunavahalla). Käännyimme jälleen Jeld-Wenin puoleen ja tutkailimme erilaisia ovimalleja hartaudella. Kumpikin oli alusta alkaen samaa mieltä siitä, että oven tulisi olla kehyksetön ja yksinkertainen. Simppeli lasiovi on ensinnäkin hurjasti paljon helpompi pitää puhtaana, kuin tuollainen puukehyksen sisässä oleva malli. Toiseksi uskoimme pienen tilan olevan selkeämpi ja avarampi ilman mitään kehyksiä. 

Koska samassa tilassa saunan kanssa on suihku, wc ja kodinhoitonurkkaus (eli se yhden neliön kokoinen ala :D) halusimme saunaan pienen pientä näkösuojaa. Tästä syystä valitsimme sävytetyn lasin, jolloin yleisilme pysyy mielestämme rauhallisempana ja tuntuu kuin yksityisyyttä olisi enemmän kuin todellisuudessa onkaan. Saunassa on kaksi ikkunaa takapihan puolelle, joista tulee mukavasti luonnonvaloa sisään saakka. Ilta-aurinko paistaa suoraan takapihallemme, joten saunassa vallitsee usein iltaisin ihana tunnelma. Tämän fiiilksen takia hylkäsimme liian tumman lasin sävyn. Vaikka lähes musta lasi olisikin ehkä suojannut enemmän katseilta, olisi se häirinnyt valon kulkua takapihalta suihkun puolelle melkoisesti. Päädyimme siis valitsemaan harmaan lasin, johon halusimme jotakin pientä eloa kuvioinnilla. Harmaan sävy näyttäytyy tosin näissä kuvissa aavistuksen tummempana kuin todellisuudessa on. En ole ihan vakuuttunut näistä pieniruutuisista laatoista, jotka tilaan on laitettu boordin tapaan seinälle vaakalinjaan... Mutta koska tätä ei nyt voida muuttaa, koitan elää asian kanssa ja pohdin onko jokin kuvio, joka tukisi tuota vaakalinjaa. Olihan siellä! Pisara -oven silkkipainetut harmaat ruutukuviot ovat lähes identtisen kokoiset seinän boordilaatoituksen kanssa. Ja näin pätee jälleen vanha viisaus; korosta sitä, jota et voi piilottaa!
Karmin puuksi valitsimme lämpökäsiteltyä haapaa ja vetimeksi pyöreän nupin. Pitkä pysty- tai vaakasuuntainen vedin olisi mielestäni rikkonut tuota ruutulinjaa ja tehnyt yleisilmeestä hieman liian toistuvan ja symmetrisen. Tämän vuoksi pyöreä vedin sopi tilaan paremmin, ja samalla rikkoo sopivasti linjakkaita muotoja tilassa. Viimeistelimme oven uusilla karmilistoilla. Ja volá kuinka paljon tämä koko tila muuttuikaan! Aivan kuin koko kylpyhuone olisi hypännyt 5-10 vuotta uudemmaksi, kuin oikeasti onkaan. Nyt alkoi sitten kutkuttaa toden teolla tuon saunavahan käyttäminen, joka toisi saunankin heti tyylikkäämmän oloiseksi. 

Asennuksesta vastasi jälleen Pekka hänen isänsä kanssaan. Avasimme edellisen oven pois paikoiltaan aamulla herättyämme ja uuden oven asennukseen meni vaivaiset pari tuntia kaikkine töineen. Oven mukana tuli selkeät ohjeet, joten asennus oli tehty helpoksi. Olisipa kaikki vaihtamamme ovet olleet näin helppoja asentaa (asiaa toki auttoi se, että saunan uusi ovi oli prikulleen samankokoinen asennusaukkoineen kuin edellinenkin oli)... Mitoituksen kanssa auttoi jälleen Jeld-Wenin selkokielinen vinkkisivu; "Miten valitaan oikean kokoinen saunan ovi?"  Lämmin kiitos tulee siis osoittaa kertaalleen vielä molemmille ahkerille ovenvaihtajille - KIITOS!
Seuraavaksi pitäisi uusia silikonit - jotka ovat "jotakuinkin" epäsiistit. Edellisessä kodissa uusimme silikonit juuri ennen myyntiin laittoa (niiden vaihtoa toki suunniteltiin noin kaksi vuotta :D) ja muistan miten paljon siistimmän oloinen laatoituksesta ja saumoista tuli, kun näytimme vähän saumakynää ja vaihdoimme silikonit uusiin. Pikkujuttu, mutta tekee yllättävän paljon yleisilmeelle. Lisäksi tilaan pitäisi etsiä uusi wc -istuin ja löytää pikkuhiljaa myös peili... Eihän tässä olla kuin 8kk sitä etsitty... Uskon kuitenkin, että se tulee vastaan kun on tullakseen, paineita en ainakaan suostu ottamaan :D.

Ja loppuun jälleen pari ennen-jälkeen kuvaa. Nämä on vain aina ihan parhaita havainnollistajia itselleen! Sitä unohtaa niin nopeasti miltä kaikki ennen näytti. 

Mitä mieltä te olette, muuttuiko ilme freesimmäksi? Tämä oli ainakin itselleni jälleen hyvä muistutus siitä, että yksityiskohdilla ja pienillä jutuilla saa koko tilan ilmettä uudistettua helposti! Aina ei tarvita sitä suurta remonttia, vaan lisävuosia saa helposti pienillä ja edullisilla jutuilla.

Jutta

 1. Ei näy ennen jälkeen kuvia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun laitoit kommenttia! Jostakin syystä jäänyt pois tekstistä. Nyt kuitenkin lisäsin uudelleen ja tarkastin, että näkyy :)

   Poista
 2. Hyvä facelifti! Oven muutos toi todella tähän päivään ja freesasi ilmeen.
  Ja hatun nosto sille, että pysähdyit tuumaamaan, etkä räjäyttänyt kaikkea atomeiksi. Luontokin kiittää :) Olet selkeä mielipidevaikuttaja, joten toivottavasti muut ottavat mallia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa superkivasti sanottu. Ihana Celia, kiitos <3

   Ja niin olen samaa mieltä, että ovi toi kylppärin enemmän tähän päivään :)

   Poista
 3. Moi Jutta!
  Olen lukenut blogiasi pari vuotta ja tykkään tyylistäsi sisustaa sekä kirjoittaa. Sinulla on luova mieli ja silmää kauneudelle.
  Välillä tuntuu, että postaukset painottuvat yhteistyölle ja mainostaminen vie elintilaa aitoudelta? Harmittelen tätä, sillä monituiset yhteistyökumppanit ehkä sensuroivat sitä aitoa ja omaa visiota ja kapeuttavat näköalaa sisustuksen suhteen. En jaksaisi enää lukea kyseisestä ovitoimittajasta.
  Muutos näyttää kyllä erilaiselta, toimisiko jokin toisen värinen karmi? Nyt se on jotenkin irrallinen muuhun maailmaan nähden?
  Toivottavasti en pahoita päivääsi, tuli tällaisia ajatuksia ja ajattelen että arvostaisit kuulla rehellisen mielipiteen.
  Ps. Keittiö on 5/5! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiva kuulla, että olet ollut matkassani jo pitkään. :)

   Koko kesän aikana olen tehnyt kaksi yhteistyöpostausta - ja molemmat tämän saman yrityksen kanssa. Yhteistyö oli kolmivaiheinen, ja nyt siis viimeinen osa siitä on valmis. Yhteistyökumppaneita valitsen itse. Näinollen blogissani ei näe sellaisia yrityksiä, joille en halua palstatilaa antaa. Ovien uusiminen tehtiin omasta aloitteestamme, eikä siksi että meihin oltaisiin oltu yhteydessä ja tällaista ehdotettu. Olemme myös maksaneet ovista, eikä ne ole meille siis ilmaiseksi tulleet. Näin ollen itse ajattelen ettei rehellisempää mielipidettä voisi olla, kuin aito tarve ja oma hankinta.

   Blogilla on remontin aikana tottakai ollut myös muita yhteistyökumppaneita, ja se antaa minulle tällä hetkellä valtavasti inspiraatiota. Koska käytän blogiini melkoisesti aikaa, on huippua, että pystyn saamaan siitä myös hieman korvausta. Täten kykenen myös järjestämään sitä aikaa bloggaamiselle paremmin, sillä sama aika ei kulu työnteossa muualla.

   Kesän aikana blogi on ollut aika hiljainen, mutta normaalirytmiin on aikomus palata elokuun aikana. Näin ollen tulossa on paljon muutakin asiaa kuin ovemme :).

   Käsi sydämellä voin kuitenkin sanoa, että tästä blogista et sellaista yhteistyötä löydä (aiemmin tai tulevaisuudessakaan) jota en olisi itse tänne halunnut, tai joka ei luontevasti sopisi aihepiireihin. Kaikki yhteistyöt on myös merkitty säännösten mukaan heti postauksen alkuun, joten mitään piilomainontaa ei täältä myöskään löydä.

   Toivottavasti jatkat seurassani myös jatkossa, ja löydät inspiroivaa luettavaa :).

   Arvostan kovasti rehellistä mielipidettä, joten nöyrä kiitos siitä. En pahoittanut tästä mieltäni <3

   Ja mitä karmilistoihin tulee, haimme ne erikseen K-raudasta (eikä ne tulleet mukana). Itse tykästyimme niihin niiden tuoman lämmön vuoksi. Muuten kaikki olisikin ollut niin kliinistä ja liian pliisua makuumme ;)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos, niin meidänkin mielestämme. Pieni juttu sinänsä, mutta iso muutos yleisilmeelle :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets