Top Message

www.oblik.fi

HELPPO JA NOPEA SUNNUNTAIHERKKU

Ajattelin aloittaa uuden postaussarjan: Sunnuntain spesiaali. Ajatuksenani olisi kirjoittaa sunnuntaisin jotakin normaalista aihepiiristä poikkeavaa, ja samalla asettaa myös itseni pienen haasteen äärelle; sille kuuluisalle epämukavuusalueelle. Tutuissa ja turvallisissa sisustuspostauksissa ei ole mitään pahaa tai tylsää, mutta kehittymisen (niin kuvauksen kuin kirjoittamisen) kannalta tämä tekee minulle varmasti hyvää. Samalla ajattelen myös, että näin pystyn tarjoamaan teille monipuolisempaa sisältöä kuin tähän saakka on ollut. Miltä kuulostaa?

Ensimmäisenä sunnuntaipostaukseni ajattelin jakaa teille superhelpon ja nopean jälkkärivinkin - Pappilan hätävara. Parasta tässä herkussa on se, että sen voi rakentaa lähes mistä tahansa kaapista löytyvistä aineksista. Vaikka kyseinen jälkiruoka on monelle hyvinkin tuttu ja perinteinen, niin itselläni tämä on jäänyt vähän unholaan viimevuosina. Tästä syystä varmasti innostuin siitä niin kovasti (koska muistin tällaisen olemassaolon).

Omaan hätävaramme ainekset olivat seuraavat:
Bastonge keksejä
Mascarpone juustoa
Maitorahkaa
Vadelmia
Vaniljasokeria

Ja valmistushan oli erittäin iisiä: ladotaan vain kaikki ainekset päällekkäin lasiin ja se on siinä! Lopputulos maistui ja myös näytti todella hyvälle. Mikäs sen parempaa? Variaatioita voi tehdä lukemattomia, joten ihan varmasti aion testata tätä jatkossakin. Haastan samalla itseni keksimään lisää näitä helppoja lasiin tehtäviä jälkkäreitä. Niissä on jokin ihan omanlainen viehätyksensä. Plussana toki myös se, että herkkua on juuri sopivasti kaikille - vs. kakku, jota syömme useamman päivän kolmihenkisen perheen voimin.

Sunnutaipostausten aihepiireinä voisi jatkossa olla ruoka, sunnuntain syvälliset (joskus olen tätäkin blogissani harrastanut, mutta se on jostakin syystä jäänyt täysin unohduksiin), luonto, minun päiväni... Tai jotakin ihan muuta. Postaustoiveita otan myös erittäin mielelläni vastaan! Joten jos mielessäsi on jotakin, josta haluaisit blogistani lukea - älä epäröi kirjoittaa sitä kommenttikenttään. :)

Sateista, mutta herkullista sunnuntain iltaa kaikille!
Jutta

 1. Kauniit annokset ja ihanat kuvat! Pappilan hätävara tahtoo aina unohtua. Kiitos kun muistutit. Peukku sunnuntain spesiaalille - kuulostaa hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu <3. Se on kyllä niin helppo herkku ja tosi muunneltava. Pitäisi tosiaan useamminkin muistaa koota tällainen kaapin jäämistä :)

   Poista
 2. Ihania herkkuhetkiä teille.
  Sunnuntai-spesiaalista tykkään ... siihen heti jo postaustoive ...
  Päiväni BOlla (minä höppänä BO-fani) olisi mielenkiintoinen lukea. =D

  VastaaPoista
 3. Meillä tehtiin tänään isoon kulhoon hätävara: keksi,jäätelö,marjat,kinuskikastiketta, keksi, jäätelö...

  Lasiin olen ajatellut joskus kokeilla juustokakkua. Ei tarvitse hyytymisestäkään huolehtia, kun "kakkupala" on jokaiselle omassa lasissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai nam! Pitääkin muistaa tämä myös! Juustokakku onkin joskus meilläkin tehty lasiin, ja se on osoittautunut tosi toimivaksi. Ja etenkin jos haluaa muuten vaan leipoa, niin ei tarvitse turhaan tehdä suurta kakkua tällaiselle pienelle kolmihenkiselle perheelle :)

   Poista
 4. Tosi hyvä idea ja ilomielin luen aiheita muustakin kuin sisustuksesta. Mä haluisin viel nähdä kuvia teiän Africa-tripistä. Sinne kun tuskin ikinä pääsee itse ja varmasti upeita juttuja siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Toinen sunnuntaipostaus olikin myös teemaa:ruoka-juoma, mutta tällä viikolla ajattelin jo jotakin muuta. Olin unohtanut ihan kokonaan postata tuosta Afrikasta, otan sen ehdottomasti listalle :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets