Top Message

www.oblik.fi

TÄSTÄ KALUSTEESTA EN LUOVU IKINÄ!

Tässä se on, kodin rakkain kaluste, josta en halua luopua koskaan. Vanha seinäkaappi muutti meille pari vuotta sitten edelliseen kotiin. Tätä ennen se asui ja eli hyvin äitini luona ja ennen tuota isovanhemmillani. Kaappi on supersympaattinen, ja mikä parasta - isoisäni käsin tekemä. Taakse on kirjoitettu kaunokirjaimin: 1950, Miesten kiertävä kotitalouskoulu ja Pappan nimi.


Saimme tämän kiinnitettyä olohuoneen seinälle viime viikonloppuna ja nyt tuo kaunis kaluste komeilee kodin prameimmalla paikalla meitä ihastuttamassa. Olohuone kaipaa kuitenkin vielä jotakin seinille tuonne sohvan ylle. Nyt siellä pomppii silmille vain tuo ah niin ihana ilmalämpöpumppu.

Olen ollut luokattoman surkea kaikissa haasteissa, mutta tähän muistin tarttua (kerrankin) ja haluan sen laittaa myös eteenpäin. Olisi mahtava kuulla teidän ajatuksianne kiintymisestä (tai kiintymättömyydestä) kalusteisiin! Tämän haasteen saa napata vaikka kaikki ja kommenttikenttäänkin olisi ilo saada ajatuksianne. Erikseen haastan kuitenkin omasta The kalusteestaan kertomaan vielä Mervin ja Petrin, Karinin ja Katrin!

Mikä on sinulle THE MÖÖPELI?
Se huonekalu joka on seurannut kodista toiseen TAI josta tiedät tulevan sinulle kaluste,
 josta et koskaan luovu? Lähtekää mukaan muistelemaan!
 
Vai onko sellaisia? Pistätkö mielummin kiertoon kalusteet sen suuremmin kiintymättä?
Kerro sekin minulle!
 
Ja tämä haastehan on lähtöisin alunperin Pikkutalon Sannalta
Kiitos Sanna kun haastoit minut mukaan! 


Aurinkoista tiistaita!
Jutta


 1. Mä olen myös aika huono ottamaan vastaan haasteita ja tekemään niitä. Monet on jääneet väliin...mikähän siinäkin on ;)?

  Teillä on niin kaunista ja mä haluun tulla kylääään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa <3 Laita päivä, niin petaan sulle pedin valmiiksi :)

   Poista
 2. Tosi mainio kaappi, ja tarina kaapin takana! Otan mielelläni haasteen vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä jotenkin niin symppis <3. Kiva juttu, sulla näitä löytyykin varmasti aika paljonkin. Valinnanvaikeus jopa? :)

   Poista
 3. Otan haasteen vastaan vaikka oon tannut joskus vastatakkin tähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Tulen ehdottomasti katsomaan mikä on teidän perheen aarre :)

   Poista
 4. Ihana kaappi ja ihana on myös tuo rimasäleikkö! Vai miksi sitä kutsutaan? Nättiä ja niin viihtyisää! Ihanaa tiistaita Jutta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö mä jotenkin niin arvasin, että just sun mielestä tuo säleikkö on ihana :D Ja onhan se - oli hyvä ratkaisu tuohon kohtaan :)

   Poista
 5. Vau mikä kaappi! Ihastelin sitä jo instassa, tosi kiva olohuoneessanne! Ja hei kiitos kovasti haasteesta, mullakin taitaa niitä pari olla rästissä.. :) Mutta tämähän on oikein kiva, mietiskelen jo toteutusta..! En vaan kykene päättämään että minkä valitsen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jään siis odottamaan mikä valikoituu teidän lempihuonekaluksenne ;)

   Poista
 6. Kaunis kaappi ja niin valoisaa kodissanne!
  Minäkin osallistuin tähän haasteeseen ja kuinka ollakaan, minunkin lempihuonekaluni on vanha kaappi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kaadettiin jonkin verran seiniä olohuoneen vierestä, joka auttoi valon läpikulkemiseen asunnossa. Toi siis hurjasti lisää valoisuutta ja avaruuden tuntua :). Vanhat kaapit on kyllä <3.

   Poista
 7. Voi Jutta, mikä kaappi!! Ja tarina :) Ajattele millaista käsityötaitoa, eikä 50-luku nyt niin kaukana ole. Toivottavasti nuoremmasta polvesta löytyy vielä osaajiksi haluavia, jotka jatkossa osaa toteuttaa esim. sinun suunnittelemiasi ihania kalusteita.

  Kiitos kun jaoit kanssamme tämän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Niin pieniä yksityiskohtia on jaksettu tehdä KÄSIN, jolloin kokonaisuudesta on tullut upea. Parasta on miettiä kahvikupposen äärellä niitä hetkiä kun Pappa on tätä rakentanut. Kiitos itsellesi haasteesta. Tämä oli kiva ottaa vastaan! :)

   Poista
 8. Näyttääpä ihanalta tuo kaappi olohuoneemme seinällä. Minun vanhemmilla on tuollainen melkeinsamanlainen isoisoisäni tekemä. Pitäisiköhän sitä alkaa havitteleman :D.
  Ja hei nuo rimat tuossa (ovi)aukossa on upeat!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti pitää!! Tällaisia ei enää juuri nykytuotannossa näe. Senkin vuoksi niihin muodostuu entistäkin tiiviimpi tunneside :)

   Eikö ookin! Oikeasti siinä kävi alkuun pieni vahinko, joka päätettiin korjata tuolla säleiköllä :D Piti kaataa siis vähän enemmän seinää, mutta piirustusten vastaisesti kantavia palkkeja olikin tuolla seinällä enemmän kuin piti. Oli siis pakko jättää oviaukoksi tuo (ei haluttuu levyttää seinää takaisin) ja keksittiin tämä. Siitä tulikin hauska lopulta :D

   Poista
  2. No oli kyllä erittäin positiivinen vahinko:D

   Poista
 9. Onpa todella kaunis kaappi :) On varmasti mukava omistaa kaluste, jolla on historia ja sitä siihen syntyy syvempi suhde

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ja olet ihan oikeassa, tämä kaluste on todella hienoa omistaa <3

   Poista
 10. Minäkin otan haasteen vastaan. Sillä olen blogissani tekemässä juttusarjaa itselle tärkeistä huonekaluista, jotka ovat enemmän kuin huonekaluja, koska niillä on tarina. Siksi niistä ei halua luopua koskaan! Tulkaapa vierailulle http://www.goodtobehome.fi !! Neljä viidestä osasta jo postattuna :) Lämpimästi tervetuloa, Celia C

  VastaaPoista
 11. Onpa ihan mielettömän hieno kaappi! Ja nuo tarinat vanhojen kalusteiden ja esineiden takana tekee niistä vieläkin arvokkaampia. Pitäisiköhän ottaa haaste vastaan. Itselläni on isäni minulle 16-vuotislahjaksi tekemä klaffilipasto, joka on rakkain huonekaluni ja siitä en ajatellut koskaan luopua.

  //Kaisa J - Koti-ikävä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi ehdottomasti! Ja olen ihan samaa mieltä tarinoiden vaikutuksesta esineen arvokkuuteen. Tulenkin heti kurkkimaan jos olet tähän tarttunut :)

   Poista
 12. Täällä myös yksi melko onneton haasteista suoriutuja. Osa ei ehkä jotenkin kolahda siihen hetkeen ja ne joihin ajattelen tarttuvani, jäävät aina vaan jotenkin roikkumaan. Tämä haaste on sellainen jonka laitan korvan taakse, voisin jossain vaiheessa kevättä sen toteuttaakin.

  Ihana tarina tuolla puukaapilla, mahtavaa kun on noin käsinkosketeltavat juuret omassa kodissa. On varmasti ihan eri juttu ottaa lasit tuosta kaapista kuin uudesta kaupasta kannetusta kaapista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän sama juttu. Ajattelen, että nyt ei ole hyvä hetki/ei inspistä juuri siihen aiheeseen... Ja sitten se unohtuu. Valitettavasti.

   Ja tästä on kyllä todellakin ihana ottaa lasit esille <3

   Poista
 13. Ihana kaappi!<3 Muutenkin todella kaunista ja valoisaa, sulla on silmää.:)Hieno idea laittaa tuohon oviaukkoon (?) pyörörimaa!

  Olen aika tavalla huolissani tulevaisuuden kädentaitajista, sillä eipä hyvältä vaikuta tulevat uudistukset opetussuunnitelmassa ainakaan alakoulun puolella! Ensin otetaan vaikkapa kaksi tuntia taideaineista, ja sitten annetaan valita yksi tunti valinnaisena. Hölmöläisten touhua. Noh, tulipa vaan tuosta upeasta kaapista mieleen, että olisi se vaan hienoa, jos tulevaisuudessakin olisi niitä, jotka osaavat luoda uutta ja tehdä käsillään mitä sitten ikinä haluavatkaan.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina :). Ja heh, rimoitus syntyi tuohon oikeastaan pienen takapakin seurauksena, koska seinä piti purkaa kokonaan. Noh, ei voitukaan rakenteiden vuoksi ja jotain piti puretun aukon kohdalle keksiä.

   Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että käsityön arvostus ja sen lasku pelottaa. Vaikka sinänsä kädentaitoja arvostetaan, niin niiden kehittämiseen ei olla valmiita panostamaan tai siitä maksamaan niin paljoa, että sillä eläisi. Poikkeuksiakin tottakai on. Toivottavasti asenneilmapiiri muuttuisi laajemmaltikin ja saisimme jatkossakin ihailla käsillätekijöiden tuotoksia.

   Poista
 14. Tuo teidän kaappi on kyllä niin kaunis ja sopii täydellisesti teidän olohuoneeseen!
  En siis ihmettele ettet halua siitä koskaan luopua, ei kannatakaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin! Jotenkin tuo kivasti pehmeyttä tilaan, jossa lähes kaikki muu on "uutta" Jotain vanhaa piti tähänkin tilaan saada, jotta sille tulisi omaa "luonnetta". Kaappi sopii siis tuohon täydellisesti :)

   Poista
 15. Ei voi kun ihastella sinun sisustusmakua uudessa kodissanne! Ja tuo vanha kaappi on mieletön,on kuin tehty tuohon! Itse olen ollut niin tyytyväinen lipastoon, jonka sain mummon perintönä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Suffeliini <3

   Usein näillä perintökalusteilla on korvaamattoman suuri arvo. Näitä ei ihan hevillä menisi laittamaan kiertoon.

   Poista
 16. Ymmärrän täysin "tästä en luovu" tuon kalusteen kohdalla. Ihan MIELETÖN! Voisinpa napata tämän haasteen myös itselleni :)

  VastaaPoista
 17. Hei! Löysin vasta blogisi, todella kaunis koti sinulla! Mikä on tuo kuvissa näkyvä seinän värisävy, näyttää aivan täydelliseltä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja kiitos paljon kivasta kommentistasi :). Olohuoneen seinän sävy on Tikkurilan värikartan G467 (Herkkusieni). Se on todella kaunis luonnossakin :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets