Top Message

www.oblik.fi

MAKING OF...

Kaupallinen yhteistyö: Lundia
Yläkerran aula on saanut viimeinkin kalusteet ja ajattelin kertoa teille muutamalla sanalla (ja kuvalla), miten onnistuimme. Kun posti kuljetti meille jokin aika sitten ison määrän laatikoita, voin sanoa että ensin iski epätoivo. Apua - muutamassa hyllyssä on noin paljon kasattavaa! Mutta ei siinä auttanut kuin alkaa pala kerrallaan katsomaan mitä laatikoista paljastui. 


Ensimmäisenä laatikoista paljastui ohjeet ja ihastuttava viesti:  
Kiitos, että valitsit Lundian. Minä pakkasin pakettisi ja toivon, että tuotteemme elää 
kanssasi pitkään ja antaa sinulle paljon iloisia hetkiä. Terveisin Hausjärveltä.... 

On pakko myöntää, että tässä vaiheessa nousi hymy huulille. On mahtavaa olla tukemassa suomalaista työtä ja tuntea, että valinnoillamme on oikeasti merkitystä. Tällaiset pienet asiat ovat oikeasti todella iso juttu! 
Mutta sitten itse asiaan... Jo kasauksen alkumetreillä alkoi hahmottumaan miten homma kannattaa hoitaa ja miten mikäkin osa loksahtaa paikoilleen. Sanoisinkin, että neljän moduulin kasauksessa eniten pohtimista vaati ensimmäinen osa ja loppuihin ei ohjeita enää tarvittukaan (aika usein varmaankin näin on). Loppujen lopuksi tuntui, että homma oli selvä kuin pläkki ja jopa mies ihasteli kaikkia yksityiskohtia,  joita oli otettu huomioon. Laatikoiden kiskot, hidastimet ovissa, moduulien muunneltavuus ja monen monta muuta seikkaa, joita on selkeästi mietitty pitkään. Tässä huomaa todella hyvin, miten pitkää kokemusta huonekalujen valmistuksessa on osattu hyödyntää.

Laatikot olivat valmiiksi kasattuina, mutta niiden kiinnitys sivupaneeleihin jäi itselle. Miksi kalusteet sitten kootaan osittain itse? Lundia Classic koostuu tikkaista, tasoista, sekä mahdollisesti ovista ja laatikoista. Tällaista järjestelmäkalustetta ei voida kuljettaa valmiiksi koottuna. Se ei olisi ensinäkään turvallista ja kaluste olisi varmasti kolhiiintunut saapuessaan oikeaan osoitteeseen. Ja viimeiseksi tietysti vielä se muunneltavuus... Näistäkin osista olisi saanut monenmonta erilaista kokonaisuutta. Tämä taas tarkoittaa sitä, että koko muunneltavuudesta menee juju, mikäli osat olisivat kiinteästi kasattuina. 

Mikäli itseltä ei olisi löytynyt ruuvinväännintä, aikaa tai taitoa kokonaisuuden kasaamiseen, olisi palvelun saanut myös ostaa Lundian kautta. Tällöin kalusteasentaja olisi tullut paikalle toimituksen jälkeen ja koonnut kokonaisuuden täysin valmiiksi saakka. Halusimme kuitenkin testata, miten onnistumme ja tämän vuoksi jätimme kalusteasennuksen ja kokoamisen itsellemme. Jälkikäteen ajateltuna ratkaisu oli ihan oikea. Kokoaminen oli todella helppoa ja nopeaa! Aina ei kuitenkaan tarvittavaa aikaa tai tahtoa kokoamiseen itseltä löydy, jolloin ammattilainen hoidetaan Lundian toimesta paikanpäälle. Kaikki on siis todellakin mietitty loppuun saakka. 

Kalusteet ovat nyt paikoillaan ja en malttaisi odottaa, että saan kaikki tavarat järjestykseen tuossa tilassa. Pian päästäänkin siis jo kurkkaamaan lopputulosta ja paaaaaljon kuvia yläkerran aulasta. Pysyhän linjoilla ;)

Mukavaa maanantain iltaa!
Jutta

 1. Lundiat on niin kauniita, ja tykkään tosi paljon siitä miten brändi on tuotu nykypäivään :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan justiinsa samaa mieltä. Todella hieno uudistus tapahtunut Lundialla viime vuosien aikana :)

   Poista
 2. Oi että, näyttää kyllä kauniilta! Lopputulosta odotellessa ;)

  VastaaPoista
 3. Ihanan selkeää ja simppeliä. Ihan mieli lepää noissa kuvissa, koska itsellä on sattumoisin meneillään hervoton vintin raivaus ja meillä on justiin tollaset matalat tilat myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä viistokaton alle jäävät tilat (ja muutkin matalat) on kyllä haasteellista kalustaa/sisustaa. Lundian yksi parhaista piirteistä onkin juuri se muunneltavuus ja moduulimaisuus. Tykkään! Tsemppiä raivausurakkaan :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets